504 Best Trivia Questions for Teens

If you are looking for some excellent trivia questions for teens, then you are at the right place. Trivia questions are a terrific opportunity to test your world knowledge and spend quality with your friends, family members, and loved ones.

Trivia questions for teens are designed to be engaging, interactive, and fun. The purpose of trivia for teenagers is to help them learn new things, have fun and keep up with the latest trends. It’s not easy to teach teenagers. However, trivia game can help them learn things quickly and efficiently in an entertaining way.

Trivia questions should be interesting but not too challenging. They can be related to pop culture or current events. It’s also important that they are diverse and inclusive of different cultures and backgrounds.

We have compiled category-wise lists of questions at all levels. So, don’t skip the below sections for unforgettable memories.

Best Trivia Questions for Teens

The best trivia questions for teens should be challenging but not too difficult. They should be interesting but not too obscure. The best trivia questions for teens are both fun and informative. Try our trivia quiz for teens:

1. What is the rarest blood type?

Answer: AB negative.

2. How many months in the year have 30 days?

Answer: 11.

3. The United States is considered the largest agricultural producer of which crop?

Answer: Corn.

4. How many hearts does a worm have?

Answer: 5.

5. Who was Queen’s lead guitarist?

Answer: Brian Harold May.

6. Who holds the world record for most hotdogs eaten?

Answer: Joey Chestnut with a whopping 76 hot dogs.

7. Who has the most followers on Instagram?

Answer: Instagram! The platform’s own channel is the most followed. Second place goes to footballer Cristiano Ronaldo.

8. What national holiday is celebrated in all countries?

Answer: New Year’s Day.

9. What is ‘Baby Yoda’s’ real name?

Answer: Grogu.

10. When was the iPad first released?

Answer: 2010.

11. What is the largest ocean in the world?

Answer: The Pacific Ocean.

12. Which artist made history as the youngest winner of the Grammys’ four main categories in 2020?

Answer: Billie Eilish.

13. Who was the first basketball star to appear on a box of cereal? 

Answer: Michael Jordan.

14. Which actor voiced both Darth Vader and The Lion King’s Mufasa?

Answer: James Earl Jones.

15. What flower plant does vanilla flavor come from?

Answer: An orchid.

16. What is the first monster Percy Jackson defeats in The Lightning Thief? 

Answer: The Minotaur.

17. Who is known for the painting titled “The Starry Night”?

 Answer: Vincent Van Gogh.

18. At normal altitude, at what temperature does water boil?

 Answer: 212O F or 100O C.

19. How many tablespoons are in 1 cup?

Answer: 16.

20. Which European country uses the pound as its form of currency?

Answer: United Kingdom.

21. Who sang the hit song “Shake It Off”?

Answer: Taylor Swift.

22. Who wrote the poem “The Tell-Tale Heart” in 1843?

Answer: Edgar Allen Poe.

23. When was the microwave invented? 

Answer: 1946.

24. In what year was Facebook introduced to the public?

Answer: 2006.

25. Who painted the famous Mona Lisa?

Answer: Leonardo Da Vinci.

26. Name the Greek God of music.

Answer: Apollo.

27. Which country does the rock band AC/DC actually originate from?

Answer: Australia.

28. Which famous singer is Godmother to Elton John’s two sons?

Answer: Lady Gaga.

29. Which pop group was formed by brothers Barry, Robin, and Maurice Gibb in the late 1950s?

Answer: The Bee Gees.

30. Which pop singer’s real name is Robyn Fenty?

Answer: Rihanna.

31. Which pop singer is known as “The Material Girl”?

Answer: Madonna.

32. Which member of the Beatles had dyslexia?

Answer: John Lennon.

Random Trivia Questions for Teens

For teens, random trivia questions can be a challenge because they are asked from every field, like physics, chemistry, biology, geography, pop culture, movies, and many more. So, are you up for the challenge? See questions below:

1. What is the Roman name for the Goddess Hecate?

Answer: Trivia.

2. In which year did Germany invade Poland?

Answer: 1939.

3. Who was the first president of the United States to live in the White House?

Answer: President John Adams.

4. Name the first country to use postcards.

Answer: Australia.

5. In which year was the first all-electronic TV demonstrated by Philo T. Farnsworth?

Answer: 1927.

6. In which year did Christopher Columbus discover the “New World”?

Answer: 1492.

7. In which year did the Titanic sink?

Answer: 1912.

8. New York City was originally known by which Dutch name?

Answer: Nieuw Amstredam.

9. Which Filipino was named the Iron Butterfly?

Answer: Imelda Marcos.

10. Where was Napoleon Bonaparte born?

Answer: Corsica, France.

11. What is the painting La Gioconda usually known as?

Answer: The Mona Lisa.

12. Which famous painter was also an architect, an engineer, and a sculptor?

Answer: Leonardo Da Vinci.

13. Claude Monet is most famous for his paintings of which flower?

Answer: Water Lilies.

14. Which art period’s French name means “rebirth” when translated to English?

Answer: Renaissance.

15. Who was the first living person to have their art displayed in The Louvre?

Answer: Georges Braque.

16. In which location did Vincent Van Gogh paint the famous “Starry Night”?

Answer: From the window of his asylum room at Saint-Rémy-de-Provence.

17. Which artist is famous for Pop Art?

Answer: Andy Warhol.

18. Which is the only piece of artwork that Michelangelo has signed?

Answer: The Pieta.

19. Which ancient Greek sculpture was discovered on the island of Milos in 1820?

Answer: The Venus de Milo.

20. With which art movement was Salvador Dali associated?

Answer: Surrealism.

21. What is the world record for the most number of hotdogs eaten in one sitting?

Answer: 74.

22. Which is the most expensive spice in the world by weight?

Answer: Saffron.

23. Which fruit contains an enzyme that aids digestion and also helps tenderize meat?

Answer: Papaya.

24. What is sushi traditionally wrapped in?

Answer: Edible seaweed.

25. Which Mexican food has a name meaning “Little Donkey”?

Answer: Burrito.

26. What is the common name for Allium sativum?

Answer: Garlic.

27. What are the two top-selling spices in the world?

Answer: Pepper and mustard.

28. Which has more sugar – a lemon or a strawberry?

Answer: A lemon.

29. What does the Italian term “Al Dente” mean with regard to pasta?

Answer: To the teeth.

30. Which additives consist of the skin and bones of animals?

Answer: Gelatin.

31. What were the first hockey pucks used in early outdoor hockey games made of?

Answer: Frozen cow dung.

32. How long does the cicada live underground?

Answer: 17 years.

33. At what temperature does rain turn to snow?

Answer: 32 degrees F.

34. A cat stays in the heat for how many days?

Answer: Five.

35. Which is the shallowest ocean in the world?

Answer: The Arctic Ocean.

36. What place is called the “happiest place in the world”?

Answer: Disney World.

37. How many nights is Hanukkah celebrated?

Answer: Eight.

38. How many noses does a slug have?

Answer: Four.

39. What is the fastest aquatic animal?

Answer: The sailfish.

Fun Trivia Questions for Teens

Trivia is an excellent method to learn in a fun and engaging manner. Trivia questions for teens are a great way to engage teenagers and make learning more enjoyable. Check our list of Fun trivia questions for teens:

1. What household item is sometimes thrown over trees on Halloween by kids and teens playing pranks?

Answer: Toilet paper.

2. What Marilyn Manson song is about teenage rebellion?

Answer: ‘Disposable Teens’.

3. What is the name for the night before Halloween that kids and teens are known to play pranks on?

Answer: Mischief Night.

4. What TV cartoon features Master Shake, Frylock and Meatwad?

Answer: ‘Aqua Teen Hunger Force’.

5. In the New Moon, Cullens tells everyone they are moving to which city?

Answer: Los Angeles.

6. Who created Tarzan in 1914?

Answer: Edgar Rice Burroughs.

7. What is the first name of Mr. Pickwick in The Pickwick Papers by Charles Dickens?

Answer: Samuel.

8. Which is the most densely populated country in Latin America?

Answer: Haiti.

9. How many bones do sharks have?

Answer: Zero.

10. What is the measurement (which is approximately six feet) used to measure the depth of water?

Answer: Fathom.

11. Which is the first organism to grow back after a fire?

Answer: Moss.

12. How much weight can an ant lift?

Answer: 50 times its own weight.

13. When in groups, this jungle animal is referred to as an ambush. What kind of animal is this?

Answer: Tiger.

14. An average human takes how many breaths in a day?

Answer: 23,000.

15. Which was the first feature-length animated movie ever released?

Answer: Snow White and the Seven Dwarfs.

16. Charlie Chaplin insured which part of his body?

Answer: His feet.

17. Which 1954 movie won eight Oscars?

Answer: On the Waterfront.

18. Name the potion that grants good luck in Harry Potter and the Half Blood Prince.

Answer: Felix Felicis.

19. Which pill does Neo take in The Matrix – the red pill or the blue pill?

Answer: The Red Pill.

20. In Jurassic Park, who played the park owner, John Hammond?

Answer: Richard Attenborough.

21. Julie Andrews won the Academy Award for Best Actress for which 1964 musical hit?

Answer: Mary Poppins.

22. In Finding Nemo, what type of fish is Dory?

Answer: Blue Tang fish.

23. ‘I feel the need – the need for speed.’ Which aviators famously said these words, and in which movie?

Answer: Maverick and Goose in Top Gun.

24. Which 1942’s Best Picture winner was adapted from the stage play Everybody Comes to Rick’s?

Answer: Casablanca.

25. Which character from a classic work of fiction was born on September 22, 1290?

Answer: Hobbit Bilbo Baggins.

26. Who created Pinocchio?

Answer: Carlo Collodi.

27. Who is the author of Gremlins?

Answer: Roald Dahl.

28. What is the name of Long John Silver’s parrot in The Treasure Island?

Answer: Captain Flint.

29. Which author created Brer Rabbit?

Answer: Joel Chandler Harris

30. Who is the author of The Graveyard, the 2009 Newbery award-winning book?

Answer: Neil Gaiman.

31. Which animal does Alice try to play croquet with in Alice’s Adventures in Wonderland?

Answer: A flamingo.

32. Name one of the five International Ballroom dances.

Answer: Waltz, Foxtrot, Quickstep, Tango, Viennese waltz.

33. What is the color of absinthe?

Answer: Green.

34. What does DC stand for in electrical terminology?

Answer: Direct current.

Good Trivia Questions for Teens

Some of the excellent trivia questions for teens are focused on their interests and hobbies. For example, if a teen likes music, the trivia questions could be about bands or singers. If they love sports, then questions could be about teams or players.

1. What Star Wars creatures live on the forest moon of Endor?

Answer: Ewoks.

2. Name two of the four U.S. presidents who were killed while in office.

Answer: Abraham Lincoln, John F. Kennedy, James Garfield, William McKinley.

3. Who was the first character to speak in Star Wars?

Answer: C-3PO.

4. In the movie “A Christmas Story” what gift does Ralphie desperately want to receive?

Answer: Red Ryder Range 200 Shot BB Gun.

5. How is the age of a tree identified?

Answer: By the number of rings inside the trunk.

6. In what year was the internet made public?

Answer: 1993.

7. On average, how many babies does a rabbit have?

Answer: 7, But they can have up to 15.

8. How is yellow fever transmitted?

Answer: When an infected mosquito bites you.

9. What causes scurvy?

Answer: Vitamin C deficiency.

10. In what year was President Barack Obama elected?

Answer: 2008.

11. In what city is the Eiffel Tower located?

Answer: Paris.

29. Which ocean is the largest?

Answer: Pacific.

13. What is the capital of Delaware?

Answer: Dover.

14. Which planet stays closest to the earth?

Answer: Mercury.

15. Name the largest freshwater lake in the world.

Answer: Lake Superior.

16. Which bird has the largest wingspan?

Answer: Albatross.

17. Who did the voice for Simba in the original Lion King?

Answer: Jonathan Taylor Thomas.

18. What is the name of the reality TV show in which teams of two race around the world completing various competitions along the way?

Answer:  The Amazing Race.

19. What is the name of the bear in The Jungle Book?

Answer: Baloo.

20. Which Italian city is famous for its leaning tower?

Answer: Pisa.

21. What is the name of the first American manufactured car?

Answer: Model T.

22. What is the name of the laws that supported segregation in the United States?

Answer: Jim Crow Laws.

23. Who was the first woman Supreme Court Justice?

Answer: Sandra Day O’Connor.

24. Worldwide, how many Disney theme parks are there?

Answer: 11.

25. Of the 50 US states, how many states start with the letter M?

 Answer: 8. Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana.

26. Where does the tennis tournament Wimbledon take place?

Answer: London, England.

27. Name two of Benjamin Franklin’s most famous inventions.

Answer: Lightning rod, bifocals, swim fins, Franklin stove, urinary catheter, armonica, street lamps, odometer.

28. In which galaxy is the earth located?

Answer: The Milky Way.

Easy Trivia Questions for Teens

Some trivia questions are easy to answer, while others may be more difficult. It’s essential to know the difference between them to get the most out of your game experience. The following list consists of easy trivia questions for teens:

1. The world’s tallest building is in which country?

Answer: Dubai (Burj Khalifa).

2. Which is the second-largest country in the world?

Answer: Canada.

3. Which country is known as the Pearl of the Orient?

Answer: Hong Kong.

4. Name the sea between New Zealand and Australia.

Answer: The Tasman Sea.

5. What natural wonder of the world is named after aviator Jimmy Angel?

Answer: Angel Falls.

6. What tree is the largest and tallest in the world?

Answer: The California Redwood.

7. Stan Lee made his last cameo in which Marvel movie?

Answer: Avengers: Endgame.

8. How many stars are there in our solar system?

Answer: One, the sun!

9. What is Rhianna’s real name?

Answer: Robyn Fenty.

10. Who is the Half-Blood Prince in the Harry Potter series?

Answer: Severus Snape.

11. Which company owns Lamborghini, Ducati, Porsche, Audi and Bugatti?

Answer: Volkswagen.

12. What is the largest mammal in the world?

Answer: The Blue Whale.

13. What show has an ice cream shop called Scoops Ahoy?

Answer: Stranger Things.

14. What is the strongest muscle in the human body?

Answer: The masseter or jaw muscle.

15. Who was able to pick up Thor’s hammer in Endgame?

Answer: Captain America.

16. Which countries share the longest border in the world?

Answer: Canada and the United States of America.

17. Name the largest volcano in the world.

Answer: Hawaii’s Mauna Loa.

18. Which state did the US purchase from Russia?

Answer: Alaska.

19. Which is the only country through which both the Tropic of Capricorn and the Equator pass?

Answer: Brazil.

20. What is Mickey Mouse’s original name?

Answer: Mortimer Mouse.

21. What is the most spoken language in the world?

Answer: Mandarin.

22. What kind of animal is Squidward from Spongebob Squarepants?

Answer: Despite his name, he’s actually an octopus.

23. What famous artist was suspected of stealing the Mona Lisa?

Answer: Pablo Picasso.

24. What country was checkers invented in?

Answer: Egypt.

25. What is the number one most streamed song on Spotify?

Answer: “Shape of You” by Ed Sheeran.

26. What percentage of people have black or brown hair?

Answer: About 80%, only 2% have red hair.

27. How many toes does a cat have?

Answer: 18, 10 on its front paws and 8 on its back.

28. Who is the oldest gaming YouTuber?

Answer: Hamako Mori, better known as Gamer Grandma was born in 1930.

29. Which Star Wars movie contains the line, “Luke, I am your father.”

Answer: None, the often misquoted line is actually, “No, I am your father.”

30. What is the busiest airport in the world? 

Answer: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (over 100 million passengers annually!).

31. Name the three branches of the United States government.

Answer: Executive, Legislative, Judicial.

32. How many states are in the United States?

Answer: 50.

Hard Trivia Questions for Teens

Hard trivia questions for teens are perfect for checking the sharpness of the minds of teenagers. Parents should ask these questions to check how mentally strong their children are. Choose your favorite one to test your IQ level:

1. Who ran the world’s first marathon?

Answer: Pheidippides or Philippides.

2. What are slugs and snails called?

Answer: Mollusca.

3. What is a female flower’s reproductive organ called?

Answer: Pistil.

5. What is a seedling without branches called?

Answer: A whip.

6. What is a small Japanese orange called?

Answer: Kumquat.

7. What are the largest flowers of the genus Helianthus known as?

Answer: Sunflower.

8. Name the cereal which grows only in water.

Answer: Rice.

9. What does a funambulist walk on?

Answer: A Tight Rope.

10. Area 51 is located in which US state?

Answer: Nevada.

11. On a dartboard, what number is directly opposite No. 1?

Answer: 19.

12. Which American president appears on a one-dollar bill?

Answer: George Washington.

13. What geometric shape is generally used for stop signs?

Answer: Octagon.

14. How many colors are there in a rainbow?

Answer: 7.

15. What color does gold leaf appear if you hold it up to the light?

Answer: Green.

16.  What is the capital city of Paraguay?

Answer: Asuncion.

17. What is the family name of the ruling dynasty of Monaco?

Answer: Grimaldi.

18. Who collaborated with Karl Marx to produce “The Communist Manifesto”?

Answer: Friedrich Engels.

19. Which instrument is associated with Earl ‘Bud’ Powell?

Answer: Piano.

20. In which branch of the arts is Katherine Dunham famous?

Answer: Ballet.

21.  Which architect designed the Woolworth Building in New York City?

Answer: Gilbert Cass.

22. Hamilton Kindley Field international airport is in which country?

Answer: Bermuda.

23.  In which country is the Troi-Rivieres bridge?

Answer: Canada.

24.  What two planets in our solar system have no moons?

Answer: Mercury and Venus.

25. What can happen if a star passes too close to a black hole?

Answer: It can get torn apart.

26.  How old is our solar system?

Answer: 4.57 billion years old.

27. What is the highest mountain ever discovered?

Answer: Olympus Mons.

28. What celestial object was identified as being spiral?

Answer: M51 or The Whirlpool Galaxy.

29.  At what velocity does light move?

Answer: 186,411 miles per second.

30. About how wide is The Milky Way galaxy?

Answer: 105,700 light-years wide.

31. How much more in weight does the sun weigh than Earth?

Answer: 330,000 times more.

32. How many moons are currently orbiting Jupiter?

Answer: 79.

33. Someone weighing 220lbs on Earth would weigh about how much on Mars?

Answer: 84lbs.

34.  About how many times does the Earth make a rotation every 25 to 35 days?

Answer: One.

35. What is the Old English meaning of the word “Earth?”

Answer: Ground.

36. What is the name of the tallest grass on earth?

Answer: Bamboo.

Funny Trivia Questions for Teens

If you are looking for funny trivia questions for teens, you are at the place. Funny trivia is an excellent way to spend time with friends and family. They’re sure to put a grin on your face and improve your mood. Pick your humorous trivia questions below from the list:

1. What does YOLO mean?

Answer: You Only Live Once.

2. What does the slang term “cap” mean?

Answer: To lie.

3. What do you call the catalog system academic libraries use?

Answer: Dewey Decimal Classification System.

4. What color are zebra’s stripes when they are firstborn?

Answer: Brown.

5. From what two families do Romeo and Juliet come from?

Answer: Montague and Capulet.

6. What is a haboob?

Answer: A type of sandstorm.

7. Which animal’s urine glows in the dark?

Answer: A cat’s urine.

8. How many times per day the average person urinates?

Answer: About 8 times per day.

9. About how many pounds of skin does the average person lose in a given year?

Answer: 628 pounds of skin.

10. Who was the first president to be under 5 feet 5 inches?

Answer: James Madison.

Answer: 3.

11. What is the smallest bone in the human body?

Answer: The stapes.

12. How many teeth does a dog have?

Answer: 28 teeth.

13. What are people who love eating ice called?

Answer: Pagophagiacs.

14. What was Walt Disney afraid of?

Answer: He was scared of Mice.

15. What were the first ice hockey pucks made out of?

Answer: Cow dung.

16. In what state was fried chicken invented?

Answer: No state, it was made in Scotland!

17. What is the average size of a gorilla’s butt?

Answer: 19″ wide.

18. How much does elephant dung normally weigh?

Answer: About 3,837 kilograms.

19. What odd job did the father of William Shakespeare often perform?

Answer: Drinking beer.

20. When was “word vomit” as a phrase created?

Answer: In the movie “Mean Girls.”

21. What country has a unicorn as part of its national emblem?

Answer: Scotland.

22. What European country has 158 verses to its anthem?

Answer: Greece.

23. Where were fortune cookies invented?

Answer: San Francisco.

24. What is said to be the worst video game of all time?

Answer: Big Rigs.

25. Who is the weirdest thing to win the nobel prize?

Answer: Liquid cats.

26. About how many languages are written from right to left?

Answer: 12 languages.

27. How many miles is New Zealand’s Ninety Mile Beach?

Answer: 55 miles long.

28. How many sheets of toilet paper were each British soldier given in World War II?

Answer: 2. When American soldiers received 22.

29. Iceland diverted their roads in order to avoid disturbing communities of what?

Answer: Elves.

30. The national dish of Japan is what?

Answer: Pufferfish.

31. When a question mark immediately follows an exclamation mark, that is called what?

Answer: An interrobang.

Pop Culture Trivia Questions for Teens

Pop culture trivia is a fun way to spend time, and it can also be a great ice breaker at parties. This section will give you a list of pop culture trivia questions for teenagers. Could you take a look at them?

1. How many Star Wars movies are there (not including spin-offs like Rogue One: A Star Wars Story and Solo)?

Answer: 9.

2. What year did Star Wars: Galaxy’s Edge open at Disneyland Resort in California?

Answer: 2019.

3. Darth Vader is voiced by James Earl Jones. However, George Lucas also considered another person for the role. Who was it?

Answer: Orson Welles.

4. Which animated TV show created three special episodes that parodied the original Star Wars trilogy?

Answer: Family Guy.

5. Who is the first (and, so far, only) Disney princess with a tattoo?

Answer: Pocahontas.

6. Who was Walt Disney’s favorite princess?

Answer: Cinderella.

7. Which Disney princesses appear in the Shrek movies?

Answer: Cinderella, Rapunzel, Sleeping Beauty, and Snow White.

8. Who is the first Disney princess to have a child?

Answer: Ariel.

9. What are the names of Kim Kardashian and Kanye West’s kids?

Answer: North, Saint, Chicago and Psalm.

10. What is Joe Exotic a.k.a the Tiger King’s real name?

Answer: Joseph Allen Maldonado-Passage.

11. Whose parody Prince George Instagram account inspired the upcoming HBO Max series The Prince?

Answer: Gary Janetti.

12. How many kids does Angelina Jolie have?

Answer: 6 (Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox and Vivienne).

13. Who wrote the book that HBO’s Big Little Lies is based on?

Answer: Liane Moriarty.

14. Who did Forbes name the youngest “self-made billionaire ever” in 2019?

Answer: Kylie Jenner.

15. How many times did Ross Geller get divorced on Friends?

Answer: Three times (Carol, Emily, Rachel).

16. Who was the first Bachelorette in 2003?

Answer: Trista Sutter (née Rehn).

17. Who does Michael Scott hit with company property on company property in The Office?

Answer: Meredith Palmer.

18. Which movie won the first official Best Picture Academy Award?

Answer: Wings.

19. Which movie kicked off the Skywalker saga in 1977?

Answer: A New Hope.

20. What modern-day item made a cameo in the final season of Game of Thrones?

Answer: A Starbucks cup.

21. What is Chandler Bing’s middle name?

Answer: Muriel.

22. What does the acronym “smh” stand for?

Answer: Shaking my head.

23. Where did Prince William and Kate Middleton first meet?

Answer: St. Andrews University.

24. How many Harry Potter books and movies are there?

Answer: 7 books and 8 movies.

25. What is the name of Michelle Obama’s 2018 memoir?

Answer: Becoming.

26. Felicity Huffman and Lori Loughlin were among dozens of individuals involved in what 2019 investigation?

Answer: The “Operation Varsity Blues” college admissions scandal.

27. Who sings the song “Say So” that’s behind the popular TikTok dance?

Answer: Doja Cat.

28. Troy Bolton’s dad in High School Musical is the brother-in-law of which famous actress in real-life?

Answer: Blake Lively.

29. What are the names of the Sanderson sisters from Hocus Pocus?

Answer: Winifred, Mary and Sarah.

30. Which Avenger other than Captain America was able to pick up Thor’s Mjolnir in the Marvel movies?

Answer: Vision.

31. Who was the first winner of The Masked Singer?

Answer: T-Pain.

32. Who wrote the Twilight books?

Answer: Stephenie Meyer.

33. Who replaced Kathie Lee Gifford on the TODAY show?

Answer: Jenna Bush Hager.

34. What was the first non-English-language film to win Best Picture at the Oscars?

Answer: Parasite.

35. What day is Star Wars Day?

Answer: May 4.

Sports Trivia Questions for Teens

Sports are the most entertaining and interesting game for teenagers nowadays. Sports trivia for teens can be fabulous because it can provide knowledge of the different sports and games played worldwide. Hurry up, teens! Test your knowledge of the sports.

1. During a standard American football game, how many players are on the field?

Answer: 22.

2. Which cricketer was offered the throne of Albania?

Answer: C.B.Fry.

3. Where were the first Olympic games performed?

Answer: Greece.

4. What was Steve Jobs best known for?

Answer: Founder of Apple.

5. Which sport uses a wooden ball and mallet?

Answer: Croquet.

6. What is the diameter of a basketball hoop?

Answer: 18 inches.

7. Which sport has a pommel horse?

Answer: Gymnastics.

8. Which is the only sport to have been played on the moon?

Answer: Golf.

9. One country has played in every World Cup. Which one?

Answer: Brazil.

10. Women were allowed to compete in the modern Olympic Games in which year and what sport?

Answer: 1900, Tennis.

11. How many feathers are there in a shuttlecock?

Answer: 16.

12. Name Canada’s national sport.

Answer: Lacrosse.

13. How many players are there in an ice hockey team?

Answer: Six on each side.

14. How old was Tiger Woods when he won the Masters?

Answer: 21.

17. How much is the maximum time allowed to find a lost ball while playing Golf?

Answer: 5 minutes.

16. What colors are in the Olympic rings?

 Answer: Blue, red, green, yellow, black.

17. In what sport are stumps and bails used?

Answer: Cricket.

18. What is a hat trick in soccer?

Answer: One player scores 3 goals in a game.

19. What does the musical term “forte” mean?

Answer: Loud.

20. What are the two most frequently used clefs in music?

Answer: Treble clef and Bass clef.

21. What is the number of players in an ice hockey team?

Answer: Six on each side.

22. Which is the oldest tennis tournament in the world?

Answer: The Championships, Wimbledon (commonly known as Wimbledon, it was started in 1877).

23. Mariya Abakumova is associated with which sport?

Answer: Javelin.

24. What is the height of a basketball hoop in feet?

Answer: 10 feet.

25. Tennis player Novak Djokovic belongs to which country?

Answer: Serbia.

26. Name the only wild card entrant who has won the Wimbledon?

Answer: Goran Ivanišević: 2001.

27. Who was crowned the MVP (the most valuable player) in the 2018 NBA finals?

Answer: Kevin Durant.

28. Michael Jordan plays which sport?

Answer: Basketball.

29. In which city were the first modern Olympics held?

Answer: Athens, Greece.

30. Soccer is also known as?

Answer: Association football or Football.

31. What is the total number of bases on a baseball field?

Answer: Four.

Science Trivia Questions for Teens

Teenage is the age of learning because their brains work quickly. Scientific inventions appeal to teenagers, and they take a greater interest in checking how it works. Here is some excellent science quiz for teens:

1. “For every action, there is an equal and opposite reaction.” Which of Newton’s Laws states this?

Answer: The third law of motion.

2. Which medicine was discovered by accidental mold growth? 

Answer: 11.

3. What color is the blood inside your body?

Answer: Dark red.

4. Which composer was completely deaf by the age of 44?

Answer: Beethoven.

5. In what year was the first landing on the moon?

Answer: 1969.

6. What is the pH of pure water?

Answer: 7.

8. What religion celebrates Hanukkah?

Answer: Jewish.

10. Which is the most abundant element in the universe?

Answer: Hydrogen.

11. What is the hardest natural substance on Earth?

Answer: Diamond.

12. What is the study of mushrooms called?

Answer: Mycology. And if mushrooms could talk, here’s what they’d tell you.

13. Can an airplane go in reverse?

Answer: Yes.

14. Does sound travel faster in the air or in water?

Answer: Water.

15. Trivia Which oath of ethics taken by doctors is named after an Ancient Greek physician?

Answer: The Hippocratic Oath.

16. Which freezes faster, hot water or cold water?

Answer: Hot water freezes faster than cold, known as the Mpemba effect.

29. Who has more hair follicles, blondes or brunettes?

Answer: Blondes.

18. What is the only rock that floats?

Answer: Pumice. It forms from the froth at the top of lava flow, which cools very rapidly.

19. Can lightning strike the same place twice?

Answer: It is actually more likely that lightning will strike the same place twice.

20. How long is the memory of a goldfish?

Answer: Most people would say that goldfish only have a three-second memory. However, their memories actually last for several days.

21. What mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer: However, the peak of Chimborazo in Ecuador is the farthest from the center of the earth.

22. How many bones do sharks have in their bodies?

Answer: Zero! Instead, they have powerful, flexible cartilage.

23. What is the heaviest organ in the human body?

Answer: The liver.

24. How does fat leave your body when you lose weight?

Answer: Through your sweat, urine, and breath.

25. From which body part does the majority of your body heat escape?

Answer: Most people think the answer is your head, but you lose heat evenly throughout your body.

26. How many teeth does an adult human have?

Answer: 32.

27. How many bones are in the human body?

Answer: 206.

28. What part of the human body serves the purpose of maintaining balance?

Answer: The ears.

29. How do you make a balloon float?

Answer: Fill it with Helium.

Animal Trivia Questions for Teens

Having a pet at home is a favorite hobby of teens nowadays. But are you aware of various kinds of animals living outside of your home? Test your knowledge by animal trivia for teens:

1. What is the most popular pet in the world?

Answer: Dog.

2. In what two continents do elephants naturally live?

Answer: Africa and Asia.

39. What animal is covered in quills?

Answer: Porcupine.

4. What is the color of a giraffe’s tongue?

Answer: Black.

5. Name a mammal that can’t jump.

Answer: Elephant, sloth, hippo, rhino.

6. Which mammal has the longest gestation period?

Answer: An elephant (640 to 660 days).

7. Which mammal is known to have the most powerful bite in the world?

Answer: Hippopotamus.

8. What object does a male penguin often gift to a female penguin to win her over?

Answer: A pebble.

9. How long is an elephant pregnant before it gives birth?

Answer: 22 Months.

10. What are the only two mammals are the only ones known to lay eggs?

Answer: The anteater and the duck-billed platypus.

11. Why are flamingos pink?

Answer: Because of their diet of algae, shrimps and crustaceans.

12. A dog sweats through which part of its body?

Answer: Its paws.

13. What is the size of a newborn kangaroo?

Answer: 1 inch.

14. How far away can a wolf smell its prey?

Answer: Almost 2 miles.

15. Which animal is known to spend 90% of its day, sleeping?

Answer: Koalas.

16. A Pomsky is a mixture of what two dog breeds?

Answer: Pomeranian and Siberian Husky.

17. Which animal’s stripes are on their skin as well as their fur?

Answer: Tiger.

18. Which animal’s poop is known to take the shape of cubes?

Answer: Wombat.

19. Under their white fur, what color is a polar bear’s skin?

Answer: Black.

20. How many compartments are in a cow’s stomach?

Answer: Four.

21. How long does it take a sloth to digest a meal?

Answer: Two weeks.

22. What is the name of the fastest land animal?

Answer: Cheetah.

23. A baby goat is called what?

Answer: Kid.

24. What’s the only mammal that’s able to fly?

Answer: Bat.

25. What’s a group of kittens called?

Answer: Kindle.

26. What are the horns of a rhinoceros made of?

Answer: Hair.

27. How many humps does a Bactrian camel have?

Answer: Two.

28. What name is given to a female deer?

Answer: Doe.

29. How do sea otters keep from drifting apart while they sleep?

Answer: They hold hands.

30. What animal is known by the nickname “sea cow?”

Answer: Manatees.

31. What animal is said to have 9 lives?

Answer: Cat.

32. What is the only mammals that can’t jump?

Answer: Elephant.

33. What animal is the largest mammal in the world?

Answer: Blue Whale.

34. What animal eats mainly?

Answer: Panda.

35. What animal is known to be ‘man’s best friend’?

Answer: Dog.

36. Which animal can stand on its tail?

Answer: Kangaroo.

37. Which animal is the tallest in the world?

Answer: Giraffe.

38. How far can a skunk spray?

Answer: 10 feet.

39. On what continent will you not find bees?

Answer: Antarctica.

Music Trivia Questions for Teens

Music is the soul of the body! Music trivia questions for teens can help them know about various kinds of music and renowned singers. Gather your friends and make your time awesome by asking music trivia questions.

1. Who is called the King of Pop?

Answer: Michael Jackson.

2. How many keys are on a standard piano?

Answer: 88.

3. In which dance do dancers do pirouettes?

Answer: Ballet.

4. Miss Adkins is an artist born in London. What is she famously known as?

Answer: Adele.

5. Madonna was born in which state of the US?

Answer: Michigan.

6. Who is the Greek God of Music?

Answer: Apollo.

7. Name the artist who rejoined the band Backstreet Boys in 2012.

Answer: Kevin Scott Richardson.

8. In which year was the Notorious BIG rapper shot and killed?

Answer: 1997.

9. Bully is a controversial song by?

Answer: Eminem.

10. What is the name of the very famous left-handed guitarist?

Answer: Jimi Hendrix.

11. In which studio had The Beatles recorded most of their songs?

Answer: Abbey Road.

12. Name the band which sang “Hotel California”.

Answer: The Eagles.

13. Les Paul electric guitar was designed and invented by?

Answer: Les Paul.

14. Why is 6th February a national holiday in Jamaica?

Answer: It is Bob Marley’s birthday.

15. Elvis Presley gave his first hit in 1956. Name the song.

Answer: Heartbreak Hotel.

16. In which year were the US Grammy awards started?

Answer: 1959.

17. 1989 is the album of which singer?

Answer: Taylor Swift.

18. What singer has had a Billboard No. 1 hit in each of the last four decades?

Answer: Mariah Carey.

19. What was Freddie Mercury’s real name?

Answer: Farrokh Bulsara.

20. Who was the very first American Idol winner?

Answer: Kelly Clarkson.

21. Which member of the Avengers had a brief stint as a pop star?

Answer: Brie Larson.

22. What pop star wrote songs for Ariana Grande, Miley Cyrus, Britney Spears and Alice Cooper?

Answer: Kesha.

23. Before Bleachers and fun., Jack Antonoff fronted what band?

Answer: Steel Train.

24. Before Miley Cyrus recorded “Wrecking Ball,” it was offered to which singer?

Answer: Beyoncé.

25. Which artist’s entire 1985 Live Aid set consisted of just a single cover song?

Answer: Elvis Costello.

26. What rock icon was the founder of The Society for the Prevention of Cruelty to Long-haired Men?

Answer: David Bowie.

27. Keith Moon and John Entwistle of The Who are said to have inspired the name of which other classic rock band?

Answer: Led Zeppelin.

28. In The Big Lebowski, The Dude can’t stand which band?

Answer: The Eagles.

29. Who founded Motown Records?

Answer: Berry Gordy.

30. Before Phil Collins, who was the lead singer of Genesis?

Answer: Peter Gabriel.

31. What was Madonna’s first top 10 hit?

Answer: “Holiday”.

32. What rock star moonlights as a horror movie writer and director?

Answer: Rob Zombie.

33. What film did The Clash’s Joe Strummer direct starring some of his bandmates?

Answer: Cops and Robbers.

34. Eminem’s 8 Mile is named after a road in which city?

Answer: Detroit.

35. Who was Marvin Gaye’s duet partner?

Answer: Tammi Terrell.

History Trivia Questions for Teens

Many people have emphasized the importance of understanding the past throughout history. History quizzes are a great way to get a basic understanding of the past and to test your knowledge on various topics. The following list of history quiz for teenagers is perfect to ask:

1. On average, how deep is the ocean?

Answer: 2.3 miles deep.

2. When did the Eiffel Tower open?

Answer: 1889.

3. Which period came first, the Jurassic or Triassic?

Answer: The Triassic Period.

4. How much of the earth’s surface is covered by water?

Answer: 71%.

5. Who is known as the greatest writer in English history?

Answer: William Shakespeare.

6. In what year did Libya gain independence from Italy?

Answer: 1951.

7. What is the black circle in the center of your eye called?

Answer: Pupil.

8. Who is the longest-serving president of the United States?

Answer: Franklin Delano Roosevelt (FDR).

9. Which state was thought to be an island by Europeans?

Answer: California.

10. Which war was Lt. Hiroo Onoda ordered to stop fighting in 1974 by his commanding officer?

Answer: World War II.

11. Which 20th Century conflict led the US soldiers to die for a tie?

Answer: The Korean War.

12. Name the Filipino who was nicknamed the Iron Butterfly.

Answer: Imelda Marcos.

13. What is the birthplace of Napoleon Bonaparte?

Answer: Corsica, France.

14. In 1930, which was also called the tragic year, how many Americans were unemployed?

Answer: More than 7 million.

15. In opposition to World War I, what grew popular in the 1920s?

Answer: Jazz and dancing.

16. The British Raj lasted how many years in India?

Answer: 90 years.

17. Checkers were invented in which country?

Answer: Egypt.

18. Who was the first film star to appear on a postage stamp?

Answer: Grace Kelly.

19. What was the first country to use postcards?

Answer: Austria.

20. Which Irish political movement is named after a phrase translating into “We ourselves”?

Answer: Sinn Fein.

21. From 1933 to 1945, which country maintained an official state of emergency?

Answer: Germany.

22. Winston Churchill was held captive as a prisoner during which war?

Answer: The Boer War.

23. What is the name of King Henry VIII’s wife?

Answer: Catherine of Aragon.

24. What is a person who studies weather called?

Answer: A meteorologist.

25. What did ancient Romans use to dye their hair?

Answer: Bird poop.

26. Marilyn Monroe died in which country?

Answer: The US.

27. When did the construction of the Great Wall of China begin?

Answer: 7th century BC.

28. Who sent Christopher Columbus to explore the New World?

Answer: King Ferdinand of Spain.

29. What is considered the largest empire in history?

Answer: The Mongol Empire.

30. What year did the French Revolution start?

Answer: 1789.

31. What event is commonly believed to have sparked World War I?

Answer: The assassination of Archduke Franz Ferdinand of Austria.

32. Who was the last Tsar of Russia?

Answer: Nicholas II.

33. How many Celtic languages are still spoken today?

Answer: Six.

Movie Trivia Questions for Teens

No doubt, movie trivia questions and answers for teens is a popular game among teenagers. It is one of the best ways to have fun with friends. We have compiled the most interesting and fun movie trivia questions and answers for teens.

1. Which film has received the most awards and nominations combined? 

Answer: Titanic.

2. Who were the main two actors in “The Fault in our Stars”?

Answer: Ansel Elgert and Shalene Woodley.

3. What is Spiderman’s regular name?

Answer: Peter Parker.

4. Who played as Thor in eight Marvel films?

Answer: Chris Hemsworth.

5. What is the favorite food of the Teenage Mutant Ninja Turtles?

Answer: Pizza.

6. Abu in the Disney movie, Aladdin, is which animal?

Answer: Monkey.

7. In Phantom of the Opera, when a sword fight occurs in the cemetery, where does Raoul get hurt?

Answer: On the arm.

8. Name the Disney movie which features a little girl having five distinct emotions – Sadness, Joy, Disgust, Fear, and Anger?

Answer: Inside Out.

9. What kind of animal is Sid in Ice Age?

Answer: A sloth.

10. Who plays the lead character in Mean Girls?

Answer: Lindsay Lohan.

11. Which part of his body did Charlie Chaplin insure?

Answer: His feet.

12. For which films did Tom Hanks receive an Academy Award for Best Actor?

Answer: Philadelphia (1994) & Forrest Gump (1995).

13. What is Mia’s full name in Anne Hathaway’s movie The Princess Diaries?

Answer: Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldo.

14. Name the 1954 movie which won eight Oscar awards.

Answer: On the waterfront.

15. Which potion in Harry Potter and the Half-Blood Prince grants good luck?

Answer: Felix Felicis.

16. In the movie 13 going on 30, which magazine does Jenna Rink work for?

Answer: Poise.

17. In Harry’s sixth year at the Hogwarts, a new apparition instructor joins. What is his name?

Answer: Wilkie Twycross.

18. In the movie ‘What A Girl Wants’, what is the job of Daphne’s father?

Answer: He is a Royal.

19. What animal was framed in the unfinished paint-by-number in Rizzo’s room in Grease?

Answer: A horse.

20. What was the name of the boat in Jaws?

Answer: Orca.

21. What are the names of the stepsisters from Disney’s Cinderella?

Answer: Anastasia & Drizella.

22. Which six films are the only horror movies to ever compete for an Oscar?

Answer: The Exorcist (1974), Jaws (1976), The Silence of the Lambs (1991), The Sixth Sense (1999), Black Swan (2010), and Get Out (2017).

23. Who was the first African American to win the Academy Award for best actor?

Answer: Sidney Poitier.

24. What is a nickname for the Academy Awards?

Answer: The Oscars.

25. Which James Bond movie was the first for Pierce Brosnan as 007?

Answer: Golden Eye.

26. What year did Sean Connery star in the James Bond movie Dr. No?

Answer: 1962.

27. How many Oscars did the film Schindler’s List win?

Answer: Seven.

Food Trivia Questions for Teens

Food trivia questions for teens are fun to test their knowledge about food and cooking. These questions will help them learn more about different food items and how they are prepared.

1. What two ingredients are in a roux?

Answer: Flour and fat (butter, oil, etc.).

2. How many items are in a baker’s dozen?

Answer: 13.

3. What are the main two ingredients in a quiche?

Answer: Eggs and Cheese.

4. What is the main ingredient in guacamole?

Answer:  Avocado.

5. What is the fastest time to solve a Rubik’s cube?

Answer: 4.22 seconds.

6. Who lives in the pineapple under the sea?

Answer: Sponge Bob Square Pants.

7. What iconic meal did McDonald’s introduce in 1968?

Answer: Big Mac.

8. How many herbs and spices are in Colonel Harland Sanders’ original KFC recipe?

Answer: 11.

9. What popular Mexican fast-food chain was purchased by Denny’s restaurants in 1983?

Answer: El Pollo Loco.

10. What was the name of Subway’s previous spokesman who apparently lost 245 lbs. eating only Subway products?

Answer: Jared Fogle.

11. In 1997, Taco Bell launched an advertising campaign that grew to be wildly popular. What animal was the star of this campaign?

Answer: A talking Chihuahua.

12. Which fast food restaurant still boards the slogan “Have it your way”?

Answer: Burger King.

13. Which fast-food franchise is credited with creating the very first, modern drive-thru window?

Answer: Wendy’s.

14. When was In-N-Out Burger founded?

Answer: 1948.

15. Where was Pizza Hut’s first restaurant built?

Answer: Wichita, Kansas.

16. What were chicken nuggets called when they were first invented?

Answer: Chicken Crispies.

17. Which fast-food chain has the famous slogan, “Eat fresh!”

Answer: Subway.

18. Which famous takeout container was invented by Frederick Weeks Wilcox in 1894?

Answer: Chinese Takeout Box.

19. Which subs shop is famous for their toasted sub sandwiches?

Answer: Quiznos.

20. Which fast-food chain is known to “have the meats”?

Answer: Arby’s.

21. Ignacio Anaya invented which popular fast food meal during WWII?

Answer: Nachos.

22. July 13th is dedicated to which fast food in the U.S.A.?

Answer: French Fries.

23. What was the first fast-food chain in China?

Answer: KFC.

24. Which fast-food chain has the most locations in the world?

Answer: Subway.

25. The signature burger of this fast-food chain is marked by a “Famous Star”.

Answer: Carl’s Jr.

26. How many spots are on the Dominoe’s pizza logo?

Answer: Three.

27. Which breakfast chain is known for its “Grand-Slam Meal”?

Answer: Denny’s.

28. What is the most common pizza topping?

Answer: Pepperoni.

29. What is Dunkin’ Donuts’ slogan?

Answer: ‘America runs on Dunkin’.

30. How many ice cream flavors does Baskin-Robins have?

Answer: 31.

32. Which ice cream treat is Dairy Queen famous for?

Answer: Blizzard.

33. Which fast-food chain got its start in a Shell gas station?

Answer: KFC.

34. Coca-Cola was first sold in which state?

Answer: Georgia.

35. What is the oldest soft drink in America?

Answer: Dr. Pepper.

36. During prohibition, which soft drink was developed as an alternative to alcohol?

Answer: IBC Root Beer.

37. Which fruit is used to flavor the liqueur, Southern Comfort?

Answer: Peach.

38. Which soft drink was originally invented as a mixer for whiskey?

Answer: Mountain Dew.

39. Which U.S. state is the only state to grow coffee beans?

Answer: Hawaii.

40. Which animal is commonly associated with Budweiser beer?

Answer: Clydesdale horses.

5 Benefits of Playing Trivia Game for Teens

Fun Activity

Trivia games are a fun way to spend time with friends and family. The best thing about playing trivia questions for teens is that you can do it anytime, anywhere, with anyone. It also enhances their social skills – They make new friends with people who have similar interests. It makes them more confident about themselves.

Mental Stimulation

Trivia for teenagers can be an excellent way to stimulate your brain and make it more active. It can also help you learn new information about various topics that you might not know much about otherwise.

Playing trivia game will also help your teen sharpen their analytical skills. The game is all about solving problems and finding the correct answer to a question. This is a skill they can apply in school or work later in life.

Improves Memory

Trivia questions and answers for teens are a great way to improve teenagers’ memory and brain function while having fun with friends and family members. It’s also a great way to challenge yourself mentally, stay sharp, and increase your self-esteem while being entertained at the same time!

Easy to play

It is not a secret that trivia games are entertaining. They can be played in various ways, such as in person, on the phone, or online. The game is about answering questions from all different categories and levels of difficulty.

Educates Teens

general knowledge quiz for teenagers can educate them on different topics, such as geography, science, history, etc., that you may not know about or are not interested in learning about if you were reading about them from a book or online article. It teaches them how to study effectively and efficiently. Additionally, it teaches kids how to interact successfully with others verbally and nonverbally.

Final Thoughts on Trivia Questions for Teens

It is not easy to teach teens in this modern era. Many technological tools have distracted the attention of teenagers. Playing various health hazard games has badly affected the minds of teens. Trivia questions for teens are a good source of teaching teens in a fun way.

If you want to enhance the mental strength of your child, trivia questions for teens are perfect. It will improve memory and enhance social skills, analytical skills, and decision-making skills.

The best way to build a trivia game for teens is by adding questions that are relevant to them. This will increase their excitement and love for the game. Trivia for teenagers about pop culture, celebrities, music, and more will give them a new perspective on things they might not have known before. You should read our suggested trivia questions and answer for teens to have real fun.

It’s not only for teenagers; adults and kids can play it. There is no age limit. So, get started with our amazing collection of questions and answers for astonishing results.

Best wishes to you!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button