510 Best Food Trivia Questions with Answers to Impress Guests at Dinner Party

Do you want to impress your guests with foodtrivia questions during your next dinner party? 

It’s a thing to know about food trivia. But what’s the reason to know this? One of the main reasons is that food is a passion for everyone. So, create fun with food quiz questions and let them test your knowledge!

I’ve arranged some rounds of questions each, with a mix of easy, medium, and difficult questions to keep the contestants on their toes. Also, I think there’s nothing wrong with a few visuals in a food quiz, so go ahead and get ready for the food and drink quiz.

It doesn’t matter whether it’s fun food and drinks quiz questionsor world food trivia questions, I’ve got you covered as a quizmaster. 

Best Food Trivia Questions of All Time 

You could keep the fun going all night long with all the best food trivia questions.I’ve compiled a list of food knowledgeable quiz for your guests that increase their knowledge. 

1. Which is the food that is stolen the most?

Answer: Cheese.

2. What was the first vegetable ever planted in space?

Answer: Potatoes.

3. Granchio is Italian for what seafood?

Answer: Crab.

4. Although considered as nuts, these are actually seeds. What is it?

Answer: Almonds.

5. Which country has the lowest meat consumption in the world?

Answer: India.

6. Which country consumes the most coffee per person?

Answer: The Netherlands. An average person here consumes about 2.5 cups of coffee each day.

7. Which fruit resembles 60% of human DNA?

Answer: Bananas.

8. Where did the French fries originate?

Answer: Although named “French fries”, it originally originated in Belgium.

9. What Italian dessert is multi-colored ice cream, often with nuts or fruit embedded in it?

Answer: Spumoni.

10. Which cheese is made from the milk of buffalo?

Answer: Mozzarella Cheese.

11. Although never rationed during the war itself, this food was rationed during the post-war World War 2. What is it?

Answer: Bread.

12. Which was the first food eaten in space?

Answer: Applesauce.

13. Some people are afraid of cooking. What is this fear called?

Answer: Mageirocophobia.

14. Which food contains the most calories per gram?

Answer: Avocado.

15. Where do pine nuts, often used to make pesto, come from?

Answer: Pine cones.

16. Which Asian fruit has the nickname ‘king of fruits’ and is known for its distinctive smell?

Answer: durian.

17. When was the fast-food chain, Mcdonald’s, Founded?

Answer: 1955.

18. Cheesecake Is Believed To Have Been Served At The First What?

Answer: Olympic Games.

19. Garlic helps to prevent heart disease as it helps to lower the level of what in our blood?

Answer: Cholesterol.

20. Which Mexican food has a name meaning “little donkey”?

Answer: burrito.

21. What is the price of the most expensive pizza in the world?

Answer: $12,000 dollars.

22. What is the primary ingredient of pesto?

Answer: Basil.

23. What additives consist of the skin and bones of animals?

Answer: gelatin.

24. What is the sweet substance made by bees?

Answer: honey.

25. How do you know if cranberries are ripe?

Answer: they bounce like rubber balls.

26. Which vitamin is the only one that you will not find in an egg?

Answer: Vitamin C.

27. Is spaghetti and meatballs an Italian dish?

Answer: Italians do not put meatballs on spaghetti.

28. How much pasta does the average Italian eat every year?

Answer: Fifty-one pounds.

29. Is Caesar salad Italian?

Answer: No, it was invented in Mexico.

30. How many types of different pasta shapes are there?

Answer: More than 600.

31. What three things are always on Italian dinner tables?

Answer: Water, wine, and bread.

32. What does “Piccolo” mean when part of an Italian restaurant name?

Answer: Small or little.

33. How many main ingredients does an Italian dish usually contain?

Answer: Italian food is noted for its simplicity, with many dishes having only two to four main ingredients.

34. What is risotto?

Answer: A traditional Italian rice dish made from a short-grained, starchy variety of rice called Arborio rice.

35. Have tomatoes always been used in Italian cuisine?

Answer: Tomatoes only entered common usage in Italian food in the late 18th century.

36. What is the most commonly used vegetable fat in Italian cooking?

Answer: Olive oil.

37. Italian cuisine is well known for its use of a diverse variety of what ingredient?

Answer: Pasta.

38. Most pastas are distinguished by what?

Answer: The shapes for which they are named, for example penne, maccheroni, spaghetti, linguine, fusilli, lasagna.

39. Pasta is categorized in what two basic styles?

Answer: Dried and fresh.

40. Dried pasta made without eggs can be stored for up to how long?

Answer: Two years in ideal conditions.

41. Fresh pasta will keep for how long?

Answer: A couple of days in the refrigerator.

42. How is pasta generally cooked?

Answer: By boiling.

43. How often do Italians eat pasta?

Answer: At least once a day.

44. Italy many varieties of grapes are gown in Italy?

Answer: More than 300.

45. What is the main meal of the day in Italy?

Answer: The mid-day meal – “il pranzo” in Italian.

46. Is Neapolitan ice cream Italian?

Answer: It originated in the United States in the late 19th century.

47. What do Italians drink in the morning?

Answer: Milky coffee, like cappuccino and caffelatte.

48. Is garlic bread an Italian invention?

Answer: No, it is American.

49. Do Italians put cheese on linguine with clam sauce?

Answer: Traditionally, no.

50. What is the literal meaning of the Italian word Linguine?

Answer: Little tongues.

51. Where did Margherita pizza get its name?

Answer: From Queen Margherita.

52. In Italian cooking, what are capers?

Answer: Flower buds.

53. What was the most influential crop incorporated into Italian cuisine after Columbus returned from the New World?

Answer: Tomatoes.

54. What’s the most popular type of eatery in Italy?

Answer: Trattorias.

55. Why does pasta sometimes come in such complex shapes?

Answer: The various shapes with their wrinkles and ridges work for different sauces.

General Food Trivia Questions

Playing a game of food knowledge quizwith family and friends is a great way to bond with one another. To create the fun, I’ve arranged a list of general food trivia questions and answers.

1. Ice cream mixed with soda is referred to as what?

Answer: A Float.

2. Who was the former celebrity spokesman for Jell-O pudding?

Answer: Bill Cosby.

3. Bammy is a traditional Jamaican bread made primarily of what?

Answer: Cassava.

4. Marzipan is made from which nuts?

Answer: Almonds.

5. In which state was the chocolate chip cookie invented?

Answer: Massachusetts.

6. What is bubble gum made of?

Answer: Chicle.

7. What is the proper title for a person who makes pizzas in a pizzeria?

Answer: Pizza iolo.

8. Tomatoes originated from which continent?

Answer: South America.

9. What popular beverage once contained cocaine?

Answer: Coca-Cola.

10. The South American vegetable, cassava, is also known as what?

Answer: Yam.

11. Which vegetable was the first to be grown in space?

Answer: Potato.

12. Potatoes, turnips, and carrots are all considered what types of vegetables?

Answer: Root vegetables.

13. What is the weight of the world’s largest carrot?

Answer: 10 lbs.

14. Approximately, how many seeds are in a strawberry?

Answer: 200.

15. Which fruit contains more vitamin C, kiwi or oranges?

Answer: Kiwi.

16. Peaches that have smooth and shiny skin are known as what?

Answer: Nectarines.

17. The small, edible pieces of a pomegranate are known as what?

Answer: Arils.

18. How many avocado varieties exist?

Answer: 500.

19. Which pepper is currently known to be the hottest in the world? (2021)

Answer: The Carolina Reaper.

20. To Italians, which vegetable is known as the “crazy apple”?

Answer: Eggplant.

21. Which kind of fruit does an Arthur Turner plant produce?

Answer: Apple.

22. Broccoli originated on which continent?

Answer: Europe.

23. A cucumber contains what percentage of water?

Answer: 90%.

24. What is the segment inside an orange called?

Answer: Carpel.

25. Which country grew the first strawberries?

Answer: France.

26. What type of fruit is a ‘pink lady’?

Answer: An apple.

27. Starfruit is also known by which name?

Answer: Carambola.

28. Sauerkraut is composed of which vegetable?

Answer: Cabbage.

29. What is the best-selling packaged cookie in the United States?

Answer: Oreo’s.

30. Avocados are also known as what?

Answer: Alligator pears.

31. What is considered to be the oldest vegetable?

Answer: Pea.

32. How many segments are inside most oranges?

Answer: 10.

33. Prunes are made from what?

Answer: Dried plums.

34. Traditionally, what kind of icing frosts a carrot cake?

Answer: Cream cheese.

35. Which ingredients combine to create a ganache?

Answer: Whipping cream and melted chocolate.

36. Black Forest cake originated in which country?

Answer: Germany.

37. Which candy bar is named after the Mars’ family horse?

Answer: Snickers.

38. In a New Orleans classic, bread pudding, what liquor is poured on top?

Answer: Bourbon.

39. What are the three components in the fancy dessert, baked Alaska?

Answer: Sponge cake, meringue, and ice cream.

40. A turtle candy is commonly made out of which three ingredients?

Answer: Caramel, chocolate, and pecans.

41. What was the profession of William Morrison, the man who invented machine-spun cotton candy?

Answer: Dentist.

42. Which dessert is named after a famous ballerina?

Answer: Raspberry Pavlova.

43. What is meant to be the main flavor in a traditional tiramisu?

Answer: Coffee.

44. Which popular Greek dessert is made from filo pastry?

Answer: Baklava.

45. The name for this popular dessert stems from the French word for “froth” or “foam”.

Answer: Mousse.

46. Which cake is known as the oldest cake in existence?

Answer: Linzer Torte.

47. What are the four main ingredients in ice cream?

Answer: Eggs, milk, cream, and sugar.

48. What was the first JELL-O pudding flavor made in 1936?

Answer: Chocolate.

49. Which distinct ingredient is used in Italian cheesecakes?

Answer: Ricotta cheese.

50. A common cookie made around Christmas time includes the ingredients of egg whites and coconut. What is the name of this cookie?

Answer: Coconut macaroon.

51. Percentage-wise, how much of a Twinkie consists of air?

Answer: 68%.

52. What was the name of the eleven-year-old boy that created popsicles?

Answer: Frank Epperson.

53. Which fictional character is credited with increasing spinach consumption in the US by a third?

Answer: Popeye.

54. What is the bestselling flavor of ice cream in the United States?     

Answer: Vanilla.

55. Eccles cakes originated from which county in England?

Answer: Lancashire.

56. Bouillabaisse is a fish stew that comes from which French city?

Answer: Marseille.

57. Where would you find Tom Yum soup?

Answer: Thailand.

58. If you were served a variety of hot and cold dishes in Sweden, what would you call it?

Answer: A smorgasbord.

59. Where was the popular curry, the chicken Tikka Masala invented?

Answer: Glasgow, Scotland.

Easy Food Trivia Questions for Kids

As a child, I learned to appreciate different kinds of food. That’s why I’ve arranged the easy food trivia questions and answers. Have a look at the following list of food trivia questions for kids!

1. Which is the only edible food that never expires?

Answer: Honey.

2. What amount comes in a baker’s dozen?

Answer: 13.

3. What does the word “kosher” mean in Hebrew?

Answer: Proper.

4. How many calories are in one gram of fat?

Answer: 9 calories.

5. When baking chicken, what is known to be the minimum safe internal temperature?

Answer: 165 degrees Fahrenheit.

6. How is white sugar converted into brown sugar?

Answer: By adding molasses.

7. Dijon mustard is a product of which country?

Answer: France.

8. Which country is known for introducing chopsticks?

Answer: China.

9. Venison comes from which animal?

Answer: Deer.

10. Which Chinese dish literally means “assorted pieces”?

Answer: Chop Suey.

11. The soup, Pho, originated in which country?

Answer: Vietnam.

12. The popular drink, matcha, originated in which country?

Answer: Japan.

13. Chimichurri sauce originated in which country?

Answer: Argentina.

14. Which Asian country is known to be the world’s leading producer of tea?

Answer: China.

15. What dish is also known as bean curd?

Answer: Tofu.

16. Calamari is what type of fish?

Answer: Squid.

17. Which state consumes the most turkey on Thanksgiving day?

Answer: California.

18. What spread is common in Australia to add to toast and crackers?

Answer: Vegemite.

19. Sushi is commonly wrapped in what?

Answer: Seaweed.

20. Are almonds considered seeds or nuts?

Answer: Seeds.

21. Flour cooked with fat is known to make what?

Answer: A roux.

22. Scurvy is caused by a lack of this vitamin.

Answer: Vitamin C.

23. Who is known as the inventor of frozen foods?

Answer: Clarence Birdseye.

Funny Food Trivia Questions

Food and fun are both great things. Why not combine the two with some fun food quiz questions? Let’s take a closer look at the food quiz questions and answers!

1. “100% squeezed sunshine” is which company’s advertising slogan?

Answer: Tropicana.

2. What type of trout is most commonly available in the US?

Answer: Rainbow trout.

3. In cooking, what is cutting herbs or vegetables into very fine strips called?

Answer: Chiffonade.

4. What is Marsala?

Answer: A sweet wine.

5. Before opening Wendy’s, what fast food franchise did Dave Thomas work at?

Answer: Kentucky Fried Chicken.

6. “Better ingredients, better pizza” is the advertising slogan of which company?

Answer: Papa John’s Pizza.

7. In cooking, what would you use a dredger for?

Answer: To sprinkle flour or sugar lightly.

8. Which has more vitamin C – peppers or oranges?

Answer: Peppers.

9. What is the main ingredient in falafel?

Answer: Chickpeas.

10. Which fruit technically has a wasp inside of it?

Answer: Figs.

11. In which year did Coca-Cola release New Coke, with a reformulated recipe?

Answer: 1985.

12. Which country does the chorizo sausage originate from?

Answer: Spain.

13. What type of liquid is used to marinate raw fish in Mexican ceviche?

Answer: Lime juice.

14. How many curries usually accompany rice at traditional South Indian festivities?

Answer: Seven.

15. Where was the first macaroni factory established?

Answer: Brooklyn, New York.

16. What is the name of the Egyptian dish that consists of lentils, rice, macaroni, and chickpeas?

Answer: Koshare.

17. What is the name of the fruit that transforms sour things into sweet things?

Answer: The miracle berry.

18. Kopi Luwak is the most expensive coffee in the world – what is it also known as?

Answer: Cat poo coffee.

19. What is the name of the seaside candy popular in the UK?

Answer: Rock.

20. Surstromming is a Swedish delicacy. But why is it illegal to eat it in public?

Answer: It is too smelly.

21. Swans are protected in the UK. Who is the only person allowed to eat swan?

Answer: The Queen of England.

22. What animal do they use in the Middle East for milk, meat, and transport?

Answer: The camel.

23. In Arkansas, you might be able to buy ‘buffalo ribs’. What are they?

Answer: Fried fish.

24. What are crab sticks actually made of?

Answer: White fish.

25. What animal from South America has the nickname ‘chicken of the trees’?

Answer: The iguana.

26. Which popular confectionary was once used as currency by the ancient Mayans?

Answer: Chocolate.

27. What does Violet Beauregarde transform into in the movie ‘Charlie And The Chocolate Factory’? 

Answer: A blueberry.

28. Where was the Hawaiian pizza invented?

Answer: Canada.

29. Which president was allegedly a huge fan of mushroom ketchup?

Answer: George Washington.

30. What is the single ingredient used in a toast sandwich?

Answer: Bread.

31. Where might you be able to try bird nest soup?

Answer: China.

32. During Lent, pilgrims used to eat one part of the beaver because they believed it was effectively fish. Which part did they eat?

Answer: The tail.

33. Which shellfish should still be alive when eaten?

Answer: Oysters.

34. What was the original use for ketchup?

Answer: Ketchup was originally used for diarrhea medicine!

35. Which US president invented egg nog?

Answer: George Washington.

36. What’s the difference between cilantro and coriander?

Answer: There isn’t any difference – they’re the same plant.

37. Why is pound cake called pound cake?

Answer: The original recipe required a pound of each ingredient.

38. How are Brussel sprouts, kale, broccoli, cabbage, and cauliflower linked?

Answer: They all derive from the same plant.

39. What are the flavors of the different colored Fruit Loops?

Answer: They are all the same flavor.

40. What is the difference between jam and jelly?

Answer: Jam uses the actual fruit, whereas jelly uses fruit juice.

41. What are gourds frequently used for?

Answer: Making shower loofahs.

42. Where does German chocolate cake originate from?

Answer: Texas.

Good Food Trivia Questions

Want to keep your trivia contestants on their toes for another round? To test their food and drinks knowledge, I’ve put together some good food trivia questions. So, let’s start the food quiz!

1. What are the two top selling spices in the world?

Answer: Pepper is the top seller; mustard is second.

2. Under U.S. government regulations, what percentage of peanut butter has to be peanuts?

Answer: 90 percent.

3. Under federal food labeling regulations, how much caffeine must be removed from coffee for it to be called decaffeinated?

Answer: 97 percent.

4. Are yams and sweet potatoes the same?

Answer: No.

5. What candy bar consists of nougat, caramel, and peanuts wrapped in chocolate?

Answer: Snickers.

6. In cooking, what does “etoufee” mean?

Answer: Smothered.

7. “Better Ingredients, Better Pizza” has been used as an ad slogan by which company?

Answer: Papa John’s.

8. King, Coho, and Silver are subspecies of what fish?

Answer: Salmon.

9. What candy comes in refillable dispensers with characters on top?

Answer: Pez.

10. Beluga, osetra, and sevruga caviar come from what fish?

Answer: Sturgeon.

11. What is the traditional name of the soy bean soup which is a staple of the Japanese?

Answer: Miso.

12. What is used to thicken gazpacho?

Answer: Bread.

13. What country does Brie cheese originate from?

Answer: France.

14. Should tomatoes be stored in the refrigerator?

Answer: No, they lose their flavor.

15. What do you call the rotating rod a “rotisserie” item is cooked on?

Answer: Spit.

16. In cooking, if you “pare” a carrot, what do you do to it?

Peel It.

17. What is the primary flavoring agent of a Greek Tzatziki sauce?

Answer: Garlic.

18. A pimento is what type of vegetable?

Answer: Pepper.

19. What food is also known as “liberty cabbage”?

Answer: Sauerkraut.

20. A field in which rice is grown is called a what?

Answer: Paddy.

21. Which flower yields the spice saffron?

Answer: Crocus.

22. What is another name for butter beans?

Answer: Lima Beans.

23. Where does arabica coffee originate?

Answer: Ethiopia.

24. Stilton cheese is native to what country?

Answer: England.

25. Which has more sugar, a strawberry or a lemon?

Answer: A lemon.

26. What do you call champagne mixed with orange juice?

Answer: Mimosa.

27. Which fruit is named after a flightless bird?

Answer: Kiwi.

28. What does the Italian term “Al Dente” mean in regards to pasta?

Answer: To the Teeth.

29. What is used to make hummus?

Answer: Chickpeas.

30. What is a light and fluffy pie filling made with stabilized gelatin and beaten egg whites called?

Answer: Chiffon.

31. With what American city is the cheesesteak sandwich commonly associated?

Answer: Philadelphia.

32. What is the most commonly used oil in Chinese cooking?

Answer: Groundnut or Peanut Oil.

33. What dish from Spain consists of saffron rice, shrimp, clams, chicken, sausage, and peas?

Answer: Paella.

34. What cheese is traditionally used on a Reuben sandwich?

Answer: Swiss.

35. What type of sugar includes a small amount of cornstarch to prevent lumping while mixing?

Answer: Powdered Sugar.

36. What are the names of the Rice Krispies elves?

Answer: Snap, Crackle and Pop.

37. Which Italian town is considered to make the world’s best balsamic vinegar?

Answer: Modena.

38. Who is the “Little Debbie” snack line named after?

Answer: Granddaughter of Original Owners.

39. What is another name for the Queensland nut or bush nut?

Answer: Macadamia.

40. Is the Hawaiian name for yellow fin tuna?

Answer: Ahi.

41. What type of fish is a dangerous delicacy for sushi eaters if not correctly prepared?

Answer: Blowfish.

42. What kind of Greek bread is used in a gyro?

Answer: Pita Bread.

43. Coffee plants originated on what continent over 1000 years ago?

Answer: Africa.

44. What Indian spice that grows in pods is used to make chai tea?

Answer: Cardamom.

45. A tangelo is a cross between which three fruits?

Answer: Tangerine, Grapefruit, Orange.

46. Jambon is the French word for what food?

Answer: Ham.

47. Jambalaya is a dish with influence from multiple cuisines including Caribbean and Spanish. It first became popular in the US in which city?

Answer: New Orleans.

48. Biryani is a famous dish from which countries?

Answer: Pakistan and India.

49. Bobotie is the national dish of which country?

Answer: South Africa.

50. What gives oranges and carrots their orange color?

Answer: Beta-carotene.

51. Milk is majorly composed of which protein?

Answer: Casein.

52. Who is the founder of KFC?

Answer: Harland David Sanders, commonly known as Colonel of Kentucky.

53. Which fruit has the highest protein content?

Answer: Guava.

54. What are dried grapes called?

Answer: Raisins, sultanas, currants.

55. Which mineral responsible for red blood cell formation is found in Spinach?

Answer: Iron.

56. What part of the plant, when developed, is classified as a fruit?

Answer: Flower.

Fun Food Trivia Questions

I have so many fun food trivia questions and answersthat you could keep the party going all night. Looking for some ideas? Check out the following round-up of an interesting food quiz!

1. Which two spices are the most popular in the world?

Answer: The two top-selling spices worldwide are pepper and mustard.

2. An enchilada is from which cuisine?

Answer: Mexican.

3. If you have Mageirocophobia, what are you afraid of?

Answer: Mageirocophobia is a fear of cooking. It’s actually extremely common but is only considered a “phobia” when the fear is so extreme that it interferes with day-to-day life.

4. What type of food holds the world record for being the most stolen around the globe?

Answer: Cheese!

5. Where were chocolate chip cookies invented?

Answer: Chocolate chip cookies were invented in Massachusetts.

6. What is the only fruit with seeds on the outside?

Answer: Strawberries! Each average-sized strawberry has about 200 seeds on the outside.

7. Which variety of chili pepper is considered the hottest in the world?

Answer: The Carolina Reaper is the current Guinness World Record holder, with an average of 1,641,183 SHUs (Scoville heat units). While the ghost pepper held this title in 2007, it only has an average of 600,000 SHU.

8. What is the common name for the Chinese gooseberry fruit?

Answer: Exporters changed the name of this delicious fruit to “kiwifruit” in the 1950s due, in part, to consumers not wanting to buy “Chinese” items during the peak of the cold war.

9. Mozzarella cheese is traditionally made from the milk of what animal?

Answer: While much of the mozzarella cheese in the United States is now made from cow’s milk, traditionally, it is produced using the milk of a water buffalo.

10. Where were French fries first invented?

Answer: While the name may lead you to believe this potato-based treat originated in France, Belgium is actually credited with the invention of French fries.

11. Which famous American beverage was first invented in 1886?

Answer: Coca-Cola was created by pharmacist Dr. John S. Pemberton in May of 1886.

12. “Spam” is a popular food in Hawaii. Which two words were combined to create the brand name?

Answer: Spam in can on white.

13. Rice Krispies cereal has three mascots – what are their names?

Answer: The cartoon mascots for Rice Krispies cereal are named Snap, Crackle, and Pop.

14. Where were Doritos chips invented?

Answer: Disneyland!

15. Who is said to have been the founder of classical French cooking?

Answer: Marie-Antoine Careme.

16. What is the only U.S. state where coffee beans are grown?

Answer: Hawaii is the only U.S. state that grows coffee.

17. What type of food is the most frequently ordered item in the USA?

Answer: The number one ordered food item in 2021 was chicken fingers and fries.

18. What is the oldest soft drink in the United States?

Answer: Dr. Pepper holds the title of the oldest soft drink in America.

19. What state is credited for being the birthplace of the cheeseburger?

Answer: Classic hamburger with sesame seed bun and extra toppings of tomatoes pickles onion and cheddar cheese.

20. In Newark, New Jersey it’s illegal to sell this food item after 6 pm without a doctor’s             note – what food is it?

Answer: Ice cream!

21. What vegetable is also called a ‘courgette’.

Answer: Zucchini.

22. What shape is the pasta called ‘chiocciole’?

Answer: Shell.

23. What term is used slow cooking meats like duck or pork to slow cook any fat out of them?

Answer: Rendering.

24. Who invented Jell-O?

Answer: Pearle Wait.

25. What fast food restaurant sells the Big Mac?

Answer: McDonald’s.

26. What is the name of the first book by chef Anthony Bourdain?

Answer: ‘Kitchen Confidential’.

27. What manufacturer introduced Pringles potato chips in 1969?

Answer: Proctor and Gamble.

28. What is meant by the term ‘al dente’ in Italian cooking?

Answer: It means “to the tooth”, it describes the perfect texture of cooked pasta.

29. What is the biggest supermarket chain in the US?

Answer: Kroger Co.

30. What ingredient makes bread rise?

Answer: Yeast.

31. Shell steak also goes by what name?

Answer: Kansas City Strip.

32. What year did the first Taco Bell open?

Answer: 1962.

33. The ‘Iron Chef America’ TV shows were based on the ‘Iron Chef’ show that originated in which country?

Answer: Japan.

34. How many different ingredients does it take to make a Big Mac?

Answer: 67.

Fast Food Trivia Questions

Would you like to take on a challenge? Find out why your favorite fast-food chains are so popular by testing your food knowledge. Your next trivia night will be a lot more fun with these fast food trivia questions and answers.

1. Where did Pizza Hut set up its first outlet?

Answer: Pizza Hut set up its first outlet in Wichita, Kansas.

2. Which fast-food chain has the largest number of outlets in the world?

Answer: Subway.

3. Which was the first fast-food restaurant to open an outlet in China?

Answer: KFC.

4. Which McDonald’s outlet is the busiest?

Answer: The one in Pushkin Square, Moscow, Russia. It allegedly serves a whopping 40,000 customers on a daily basis.

5. Among the numerous pizza toppings, which is the most commonly used?

Answer: Pepperoni.

6. Which was the first fast-food chain to introduce the drive-through feature?

Answer: Wendy’s.

7. Where can you have the famous “Grand Slam” meal?

Answer: At Denny’s.

8. In May 2009, demand at which fast-food restaurant increased due to free coupons placed by Oprah Winfrey on her website?

Answer: KFC.

9. According to Men’s Health Magazine, which is the unhealthiest burger in the world?

Answer: The Double Six dollar burger from Carl’s Jr. which contains a pound of beef and three American cheese slices.

10. What did “Operation Phoenix” launched by Burger king in 1993 entail?

Answer: It implied providing a new set of value meals to its customers. It introduced 99 cents, $1.99, and $2.99 items and meals.

 11. Which pizza fast food joint featured Mikhail Gorbachev in one of their ad campaigns?

Answer: In the early 1990s, a Pizza Hut commercial featured Mikail Gorbachev. In 2012, ‘Thrillist’ named it to the 6th worst endorsements of all time.

12. Jared Fogle, ate only products of which fast food outlet and lost a significant amount of weight in a month?

Answer: Subway. He is said to have lost 111kgs by exercising and eating subway diet sandwiches.

13. Which fast food joint holds a monopoly promotional campaign every year?

Answer: McDonald’s. Introduced in 1987, the promotional campaign is run in countries like the US, Poland, Australia, France, Germany, and others.

14. Which fast-food chain lost a lawsuit for making their coffees “too hot”?

Answer: In 1992, a 79-year-old lady sued McDonald’s after she spilled coffee on her lap and burned herself. The jury awarded a $3 million compensation considering its coffee “dangerously hot”.

15. After Taco Bell discontinued their talking chihuahua campaign, where did it appear again as a promotional gimmick?

Answer: She appeared in an insurance commercial ad for Geico.

16. What iconic meal did McDonald’s introduce in 1968?

Answer: Big Mac.

17. How many herbs and spices are in Colonel Harland Sanders’ original KFC recipe?

Answer: 11.

18. What popular Mexican fast-food chain was purchased by Denny’s restaurants in 1983?

Answer: El Pollo Loco.

19. What was the name of Subway’s previous spokesman who apparently lost 245 lbs. eating only Subway products?

Answer: Jared Fogle.

20. In 1997, Taco Bell launched an advertising campaign that grew to be wildly popular. What animal was the star of this campaign?

Answer: A talking Chihuahua.

21. Which fast food restaurant still boards the slogan “Have it your way”?

Answer: Burger King.

22. What is Dunkin’ Donuts’ slogan?

Answer: America runs on Dunkin’.

23. When was In-N-Out Burger founded?

Answer: 1948.

24. Where was Pizza Hut’s first restaurant built?

Answer: Wichita, Kansas.

25. What were chicken nuggets called when they were first invented?

Answer: Chicken Crispi’s.

26. Which fast-food chain has the famous slogan, “Eat fresh!”

Answer: Subway.

27. Which famous takeout container was invented by Frederick Weeks Wilcox in 1894?

Answer: Chinese Takeout Box.

28. Which subs shop is famous for their toasted sub sandwiches?

Answer: Quiznos.

29. Which fast-food chain is known to “have the meats”?

Answer: Arby’s.

30. Ignacio Anaya invented which popular fast food meal during WWII?

Answer: Nachos.

31. July 13th is dedicated to which fast food in the U.S.A.?

Answer: French Fries.

32. Which ice cream treat is Dairy Queen famous for?

Answer: Blizzard.

33. Which fast-food chain got its start in a Shell gas station?

Answer: KFC.

34. The signature burger of this fast-food chain is marked by a “Famous Star”.

Answer: Carl’s Jr.

35. How many spots are on the Dominoe’s pizza logo?

Answer: Three.

36. Which breakfast chain is known for its “Grand-Slam Meal”?

Answer: Denny’s.

37. How many ice cream flavors does Baskin-Robins have?

Answer: 31.

38. The fast food concept came from which country and when?

Answer: USA, White Castle in 1921.

39. When did the first Starbucks open?

Answer: 1971.

40. Pizza Hut originated in which country?

Answer: The USA.

Healthy Food Trivia Questions

Nutrition is important for the body to function properly, so it is important to eat a healthy diet. It also protects us against severaldiseases. Seewhathealthy food quiz questions and answers you should include in your daily diet.

1. Which of the following foods is NOT a good source of protein?

Answer: Vegetables.

2. Why should you eat a diversity of colorful foods in the diet?

Answer: Each color provides different health benefits.

3. Oranges are a good source of which vitamin?

Answer: Vitamin C.

4. Consuming too much meat may increase the risk of which diseases?

Answer: Gout.

5. Which of the following foods is good for vision and eye health?

Answer: Salmon.

6. Calcium plays a key role in teeth and bone health. Which of the following foods is a great source of this mineral?

Answer: Cheese.

7. Vegetables are great sources of which types of carbohydrates?

Answer: Fibre.

8. Grains like wheat, barley, rice, or oats are staple foods in many parts of the world. In general, which one is better for your health: refined grains or whole grains?

Answer: Whole grains.

9. Which of the following foods is least likely to result in food poisoning?

Answer: Mayonnaise.

10. Which of the following is NOT a feature of the Mediterranean diet?

Answer: High intake of dairy products.

11. Which part of an egg is richer in protein and contains very few calories?

Answer: Egg white.

12. Which fruit is in the common proverb: “… a day keeps the doctor away”?

Answer: An apple.

13. Vitamin A is largely available in natural food sources with which colour?

Answer: Bright red.

14. Which are the four grains you should avoid when you are on a gluten-free diet?

Answer: The ‘BROW’ grains contain a lot of gluten. They are Barley, Rye, Oats, and Wheat.

15. What contains more Vitamin C – broccoli or orange?

Answer: Broccoli contains almost twice the amount of vitamin C than an orange. It also contains calcium equivalent to that in a glass of milk.

16. What has more sugar – lemon or strawberry?

Answer: A lemon has way more sugar than a strawberry.

17. Which is more nutritious – frozen or non-frozen vegetables?

Answer: Frozen vegetables are considered to be more nutritious as compared to non-frozen ones. They are frozen shortly after being picked from the farm and hence retain their nutrients. However, the non-frozen ones aren’t as nutritious as a majority of them are lost due to varying temperatures.

18. What amount of fibers should an average adult consume in a day?

Answer: The recommended amount is 38g for men and 25g for women. Fruits, vegetables, and grains are generally rich in fiber.

19. Which fruit is considered to be a rich source of antioxidants?

Answer: Blueberries.

20. Although high in fats, which food can help to fight diabetes and lose weight?

Answer: Nuts.

21. Which vitamin should you take if you are not exposed to the sun?

Answer: Vitamin D3.It enhances bone health, increases strength, and lowers the chances of cancer.

22. Which is considered to be the healthiest vegetable oil?

Answer: Extra virgin olive oil. It contains monounsaturated fats and antioxidants which reduces heart-related risks.

23. Which food is said to be “nature’s multivitamin”?

Answer: Eggs are considered one of the most beneficial foods ever. They are known to be the planet’s most nutritious food and their yolk contains almost all the nutrients.

24. What nutrient do you get from the meat, poultry, eggs, and fish?

Answer: Protein.

25. What are cruciferous vegetables?

Answer: Vegetables in the cabbage family such as cabbage, bok choy, and cauliflower.

26. What element, whose symbol is Ca, is needed to keep bones healthy and strong?

Answer: Calcium.

27. What is the most important meal of the day?

Answer: Breakfast.

28. How do you know if juice is made from real fruit?

Answer: The label says 100 percent fruit juice.

29. How much of your plate should you fill with fruits and veggies?

Answer: 1/2.

30. What red food is actually a fruit and not a veggie?

Answer: Tomato.

31. What is the only fruit to have seeds on the outside?

Answer: Strawberry.

32. What is the grain-like food grown principally in the Andes Mountains that is high in protein and is a great source of B vitamins and fiber?

Answer: Quinoa.

33. What bean that originated in East Asia is used for miso, oil, and tofu?

Answer: Soybean.

34. What are lactobacillus, acidophilus, and bifidobacterium?

Answer: Probiotics.

35. What is the abnormal enlargement of the thyroid gland due to deficiency of iodine called?

Answer: Goiter.

36. What yellow seasoning may help with mood stabilization, wound healing, and balancing blood sugar?

Answer: Turmeric.

37. What is the name for probiotic rich fermented milk?

Answer: Kefir.

38. What spice, frequently used in Hungarian, Indian, and Moroccan food, provides vitamin A and can prevent spider veins and inhibit hair loss?

Answer: Paprika.

39. What is the common name for Allium sativum?

Answer: Garlic.

40. Which fruit contains an enzyme that aids digestion and also helps tenderize meat?

Answer: Papaya.

41. Deer meat is known by what name?

Answer: Venison.

42. Are humans’ omnivore, herbivore, or carnivore?

Answer: Omnivore.

43. What healthy fat containing food is used as the base of guacamole?

Answer: Avocado.

44. Foods rich in starch such as pasta and bread are often known by what word starting with the letter C?

Answer: Carbohydrates.

45. What should you have in your diet that may benefit your digestion and reduce your risk of chronic disease?

Answer: Fiber.

46. What vitamin gives sweet potatoes and carrots their orange color?

Answer: Vitamin A.

47. How often should one eat fish each week?

Answer: Two times.

48. What does fruit have that makes it taste sweet?

Answer: Fructose.

49. What important mineral is found in dairy foods such as milk and cheese?

Answer: Calcium.

Unusual Food Trivia Questions

What’s the most wonderful thing about food? To find out what strange ingredients, uncommon delicacies, and curious combinations exist, try the unusual foods quiz.Take a closer look at the following list!

1. Which fruit turns the flavor of sour foods sweet?

Answer: Miracle berry.

2. What color are Chinese 1000-year-old eggs?

Answer: Black.

3. Which two venomous animals are added to wine in Vietnam?

Answer: Snake and Scorpion.

4. Which vegetable was cultivated to be orange in honour of the Duke of Orange?

Answer: Carrot.

5. Which processed meat is popular in Hawaii?

Answer: SPAM.

6. What part of a beaver was allowed to be eaten during Lent as it was believed to be a fish?

Answer: Tail.

7. Which tinned fish is so smelly it is illegal to open in public in Sweden?

Answer: Surstromming.

8. Which two cuisines inspired New Orleans yakamein?

Answer: Chinese and Creole.

9. Who is the only person allowed to eat swan in the UK?

Answer: The Queen.

10. Which animal is used for transport, milk and meat in the Middle East?

Answer: Camel.

11. In Spain how many grapes must you eat on New Year’s Eve for good luck?

Answer: 12.

12. In 2013 which mislabeled meat caused a scandal in UK supermarkets?

Answer: Horse.

13. Which meat was part of the first meal eaten on the Moon?

Answer: Bacon.

14. Which part of a shark is used in the popular Chinese soup?

Answer: Shark fin.

15. What is the main ingredient in most wasabi products?

Answer: Horseradish.

16. Which South Asian fruit is known for having a sweet taste and rotten smell?

Answer: Durian fruit.

17. What is the name of a castrated cockerel?

Answer: Capon.

18. Which Australian fruit produces ‘citrus caviar’?

Answer: Finger lime.

19. What flavor is snake fruit?

Answer: Pineapple.

20. What is the name of the cookie which contains a message predicting your future?

Answer: Fortune cookie.

21. Popular in Eastern Europe, which fish is bought live and kept in the bath till Christmas Eve?

Answer: Carp.

22. Which eight-legged creature is eaten deep fried in Cambodia?

Answer: Spider.

23. Which cheese is used to make Sardinian casu martzu, also known as maggot cheese?

Answer: Pecorino.

24. What are American deep fried ‘Rocky Mountain Oysters’ made from?

Answer: Deep fried bulls testicles.

25. Which reptile is known as ‘chicken of the trees’ in South America?

Answer: Iguana.

26. Why were tapeworms purposely eaten in the 1900s?

Answer: Weight loss.

27. Which ancient civilisation used chocolate as currency?

Answer: Mayan.

28. Which corned meat was sold as ‘whacon’ in the UK during World War II?

Answer: Whale.

29. In medieval times what was the electric daisy flower used to treat?

Answer: Toothache.

30. Which animal was eaten by the crew of Darwin’s ship on the voyage back from the Galapagos?

Answer: Galapagos tortoise.

31. Where was Marmite invented?

Answer: England.

32. Which prickly spined animal was roasted in the Medieval Ages?

Answer: Hedgehog.

33. What is the name of the prized substance produced by the digestive system of a sperm whale?

Answer: Ambergris.

34. Which part of a calf was used instead of turtle to create mock turtle soup?

Answer: Calf’s head.

35. Which layered pasta dish did Colgate attempt to launch as a frozen ready-meal?

Answer: Lasagna.

36. Which civilization ate stuffed dormouse as a delicacy?

Answer: Roman.

37. What is the one ingredient in ‘Britain’s Cheapest Meal’, the toast sandwich?

Answer: Bread.

38. Which expensive shellfish used to be considered peasant food?

Answer: Lobster.

39. What are the three birds stuffed inside one another to become a turducken?

Answer: A chicken inside a duck inside a turkey.

40. What colour are the snow cones in Monsters, Inc?

Answer: Yellow.

41. What is the name of the clear savory jelly set in a mould and filled with meat, fish or vegetables?

Answer: Aspic.

42. Which Cambridge club aimed to eat ‘birds and beasts which were before unknown to human palate’?

Answer: Glutton club.

43. Russian tsars believed ‘unicorn horns’ to be a universal cure, what was actually being sold to them?

Answer: Narwhal tusk.

44. In hunting culture which beating organ is often eaten straight after the kill?

Answer: Heart.

45. In Elf, which unusual topping does Buddy add to all his food?

Answer: Maple syrup.

46. Which TV show is Tubby Toast from?

Answer: Teletubbies.

47. At a sushi restaurant which fish does Homer Simpson think has poisoned him?

Answer: Pufferfish.

48. Which food gives popeye superhuman strength?

Answer: Spinach.

49. In Indiana Jones and the Temple of Doom what is served at the feast?

Answer: Monkey brains.

50. What food does SpongeBob make when he pulls on the stingers of a jellyfish?

Answer: Jellyfish jam.

51. In Willy Wonka & The Chocolate Factory what turns Violet into a blueberry?

Answer: Chewing gum.

52. Which food is used to bribe Scooby-Doo and Shaggy?

Answer: Scooby snacks.

53. What do The Twits fill their pie with?

Answer: Birds.

54. What did Hannibal Lecter eat with liver and fava beans?

Answer: Chianti.

55. Which large, white larvae is well known for being eaten live in on I’m A Celebrity…Get Me Out Of Here!?

Answer: Witchetty grub.

56. What are the pies filled within Sweeney Todd?

Answer: Human.

57. In iCarly what is spaghetti famously served with?

Answer: Tacos.

58. In Rick and Morty what food does Rick transform himself into?

Answer: Pickle.

Difficult Food Trivia Questions for Adults

Food discussions aren’t just for kids. This is also for the young at heart. Enjoy these food trivia questions for adults to make those at heart even more fond of food. Have a look at the hard food quiz question!

1. What is the world’s most expensive spice?

Answer: Saffron.

2. A Sackville scale is used to measure what?

Answer: The spicy heat of peppers.

3. What is the culinary term for “according to the menu”?

Answer: A la Carte.

4. What is the national dish of China?

Answer: Peking duck.

5. What is the national dish of Scotland?

Answer: Haggis.

6. Haricot beans are used to make what?

Answer: Baked beans.

7. Mageirocophobia is the fear of what?

Answer: Cooking.

8. What is a person with a particular interest in food called?

Answer: A foodie.

9. Which country is known to host the largest farm in the world?

Answer: China with the Mudanjiang City Mega Farm taking up almost 23 million acres.

10. What was ketchup used as during the 1830s?

Answer: Medicine.

11. In 1974, what was the first product scanned by a UPC scanner?

Answer: Wrigley’s Juicy Fruit gum.

12. Bubble tea originated in which country?

Answer: Taiwan.

13. The technical name for the white part of an egg is known as what?

Answer: Albumen.

14. Chefs are careful when preparing the Japanese fish “fugu”, why?

Answer: Its flesh is poisonous.

15. What is the name of the small, flat griddle used to cook tortillas and meat in Mexico?

Answer: Comal.

16. What chemical is used to test for sugars in food?

Answer: Benedict’s Solution.

17. What is a flageolet?

Answer: Bean.

18. In Indian cuisine, what is roti?

Answer: Bread.

19. In medical emergencies, coconut water can also be used as what?

Answer: Blood plasma.

20. What is an example of a leavening agent?

Answer: Yeast.

21. What is traditionally eaten the day before Ash Wednesday in the U.K.?

Answer: Pancakes.

22. Which country exports the largest amount of food?

Answer: The United States of America.

23. What beans are used to make baked beans?

Answer: Haricot beans.

24. What do you make by whipping egg whites?

Answer: Meringue.

25. What is the most common food allergen?

Answer: Nuts.

26. Peanut butter was turned into which mineral by scientists?

Answer: Diamond.

27. Where and when was the first chocolate chip cookie invented?

Answer: Massachusetts, 1930.

28. Which President brought mac and cheese to America?

Answer: Thomas Jefferson.

29. What is the bestselling flavor of soup in the UK?

Answer: Tomato.

30. In which country was ice-cream invented?

Answer: China.

31. What is the most popular food in the world?

Answer: Pizza.

World Food Trivia Questions

It’s time for the big world food trivia questions and answers! Test your food trivia knowledge against your friends or your own? That’s why I’ve compiled a list of world food quiz questions!

1. Which is the staple food of almost one-third of the world population?

Answer: Rice.

2. How many pairs of chopsticks does China consume in a year?

Answer: 45 billion pairs of chopsticks.

3. If you were eating a mole poblano, which county are you in?

Answer: Mexico.

4. If you went to a Japanese restaurant and ordered Unagi, what would you get?

Answer: An Eel.

5. Which two global cuisines go into making the Nikkei food?

Answer: Nikkei food is a combination of Japanese and Peruvian cooking.

6. Which country hosts an annual tomato fest each year?

Answer: There is an annual fest called La Tomatina held in Spain each year, where people throw tomatoes at each other.

7. Second to water, which is the most popular drink in the world?

Answer: Tea. Discovered around 5000 years ago, it is still the staple drink of many countries.

8. Which Switzerland dish derives its name from a French word which means “to melt” and is described as a mixture of goat cheese, flour, and wine?

Answer: Fondue.

9. Which meat is used in making the traditional French dish, pot-au-feu?

Answer: Beef.

10. What is the national dish of Thailand that contains rice noodles, tofu, dried shrimp, sprouts, and eggs?

Answer: Pad Thai.

11. How many different shapes of pasta are there?

Answer: Over 600.

12. If you ordered a ‘bouillabaisse’, what would you expect to eat?

Answer: Seafood.

13. What do Italians call maize?

Answer: Polenta.

14. What cheese is the Netherlands famous for making?

Answer: Gouda.

15. If you order an ‘affogato’, what would you get?

Answer: Vanilla ice cream with a shot of espresso.

16. What is a bratwurst?

Answer: A type of German sausage.

17. What is a wiener schnitzel traditionally made of?

Answer: Veal.

18. Borscht is a popular soup in Europe. What is it made out of?

Answer: Beetroot.

19. Which country would you be in if you ended up eating colcannon and champ?

Answer: Ireland.

20. A Chinese gooseberry is more commonly known as what?

Answer: A kiwi fruit.

21. Where do tacos come from?

Answer: Mexico.

22. What foodstuff is traditionally wrapped in seaweed?

Answer: Sushi.

23. What is commonly known as the King of English Cheeses?

Answer: Stilton.

24. What is the name of the South American dish of raw fish marinated in citrus juice?

Answer: Ceviche.

25. What is Indian bread more commonly known as?

Answer: Naan bread.

26. Which food is considered to be family food in the USA?

Answer: Spaghetti.

27. Which soft drink is the oldest soft drink in the USA?

Answer: Doctor Pepper.

28. What is the most widely eaten meat in the world?

Answer: Pork.

Drink and Food Trivia Questions

Food and drink trivia questions are so important. It gives us a better understanding of how diverse our world is. Let’s dive in. You can find more general food and drink quiz questions and answershere.

1. When initially introduced which drink was marketed as a brain tonic and an intellectual beverage?

Answer: Coca-Cola.

2. Coca-Cola was first sold in which state?

Answer: Georgia.

3. What is the oldest soft drink in America?

Answer: Dr. Pepper.

4. During prohibition, which soft drink was developed as an alternative to alcohol?

Answer: IBC Root Beer.

5. Which fruit is used to flavor the liqueur, Southern Comfort?

Answer: Peach.

6. Which soft drink was originally invented as a mixer for whiskey?

Answer: Mountain Dew.

7. Which U.S. state is the only state to grow coffee beans?

Answer: Hawaii.

8. A “screwdriver” drink consists of what?

Answer: Orange juice and vodka.

9. Which animal is commonly associated with Budweiser beer?

Answer: Clydesdale horses.

10. Which popular cherry-flavored soda was created over 100 years ago?

Answer: Cheer wine.

11. What do peach schnapps and orange juice make?

Answer: Fuzzy Navel.

12. Which popular cocktail is known to be served in a copper mug?

Answer: Moscow Mule.

13. What is Maxwell Coffee named after?

Answer: The Maxwell Hotel.

14. Which spirit is known to be made from fermented rice?

Answer: Sake.

15. When was cocaine removed from the famous soft drink, Coca-Cola?

Answer: 1929.

16. What popular drink advertises as being “sports fuel”?

Answer: Gatorade.

17. What’s the largest selling vodka brand in the world?

Answer: Smirnoff.

18. What are the ingredients in a kamikaze cocktail?

Answer: Vodka, triple sec, and lime juice.

19. Jack Daniels whiskey is made in which U.S. state?

Answer: Tennessee.

20. Which state of the US drinks the most alcohol?

Answer: Nevada. It consumes the most alcohol per person.

21. Who is said to have created the Manhattan cocktail?

Answer: It is believed to have been invented by the mother of Winston Churchill.

22. According to Greek mythology, who is known as the God of WIne?

Answer: Bacchus. Also known as Dionysus, he is considered to be the god of winemaking and fermenting according to ancient Roman history.

23. Which was the first country to set the minimum drinking age to 21?

Answer: England. Whereas in Germany the minimum drinking age is 14 (for beer and wine)

24. Which alcoholic beverage is considered to be the oldest in the world?

Answer: Mead, which is fermented honey mixed with water, is considered to be the oldest alcoholic beverage. It is believed to have been drunk in India some 4000 years ago.

25. Where is the beer festival held in October every year?

Answer: The beer fest, popularly known as the Oktoberfest is held in Munich, Germany every year in October. Large quantities of beer and other traditional food are consumed during the fest.

26. What is a Sour toe cocktail?

Answer: This is a cocktail that contains an actual severed human toe. It is served in a bar in Yukon, Canada.

27. What was the world’s largest cocktail?

Answer: The world’s largest cocktail consisted of 250 gallons of brandy along with 125 gallons of Malaga wine, 1400 pounds of sugar, 2500 fresh lemons, 20 gallons of lime juice, and 5 pounds of nutmeg. It was made by Admiral Edward Russell in 1694.

28. Where in the world customers cannot see bartenders mixing their drinks?

Answer: In Utah, bartenders have to mix the drinks behind curtains. So, the customers cannot see the process.

29. Why is the drink “Screwdriver” named so?

Answer: It originated from Persian Oil workers and as they didn’t have any spoon to stir the drink, they used their screwdrivers and hence the name.

30. What is the Black Velvet cocktail?

Answer: It was a drink created to mourn the death of Queen Victoria’s husband, Prince Albert in 1861. It consisted of a layer of Guinness on top of sparkling wine and resembled a mourner’s armband.

31. Who is considered the father of mixology?

Answer: Jerry Thomas was not one of the first bartenders in the US, but he was certainly the first to write about it. He formed principles regarding mixing drinks and invented new cocktail recipes.

32. Which is the most popular cocktail in the US?

Answer: Almost 1, 85,000 Margaritas are consumed every hour in the United States, making it the most popular drink in the States.

33. How can alcoholic cocktails never be described?

Answer: Anything that contains alcohol cannot be described as refreshing. There is an official ban on the word to describe an alcoholic drink.

34. Which soft drink was the most sold drink in 2018?

Answer: Coca Cola.

Final Thoughts on Food Trivia Questions

When you love something, it makes learning more about it enjoyable. There is no doubt that food is a staple that no one can ever resist. You’ll not only satisfy your hunger for more food, but also your knowledge with these food trivia questions.

Using the fun food quiz questions for kids and teens is one of the most effective ways to teach your children about culture. Unless you prefer a fun and interactive learning environment, reading isn’t always conducive to retention. Learn to develop a learning attitude for your kids. 

I hope these food and drink quiz questions make any mealtime more fun and make you love food even more. As you bond with people over your mutual love of food, these ice breaker questions can help you start a conversation with anyone. Choosing the right food trivia questions can make the process simpler.

Hopefully, it makes your tummy rumble and you have learned a few new things.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button