500 Are You Smarter Than a 5th Grader Questions with Answers

Do‌ ‌you‌ ‌‌have‌ ‌the‌ ‌bits of intelligence ‌to‌ crack, are you smarter than a 5th grader questions?‌ ‌‌Can you dare ‌the‌ ‌most brilliant ‌5th grader ‌from‌ ‌elementary‌ ‌school? Because, ‌in‌ recent times,‌ ‌the‌ ‌brain ‌of‌ ‌a‌ ‌5th‌ ‌grader‌ ‌is‌ unmatchable.

Are you smarter than a 5th grader questions game is beneficial and entertaining for kids and adults. This game is based on different 5th grade courses, such as- general knowledge, science, mathematics, history etc. Although are you smarter than a 5th grader questions are fundamental questions; there is always something exciting things to learn.

This trivia quiz game involves both children and adults and grows your knowledge with an engaging and enlightening environment. It is a fun-loving game of learning; It helps share knowledge and builds up a strong bond among participants.

Today,‌ ‌we‌ ‌have made an are you smarter than a 5th grader quiz to see if you are intelligent enough than a 5th grader. So, please don’t be shy, and let’s check out this fun question to play with friends and family. Let’s see if you are more intelligent than a 5th grader.

Best Are You Smarter Than a 5th Grader Questions

Are you arranging a party both for children and adults? And are you biting your nails off thinking about how to entertain them? It would be best if you tried to introduce are you smarter than a 5th grader questions game. Here we have gathered some best are you smarter than a 5th grader questions to save your day!

1. Which clouds are also referred as ‘Fair weather’ clouds?

Answer: Cumulus.

2. In which country the War of the Roses took place?

Answer: England.

3. If Barbara is facing north and turns 90 degrees to her left, what direction is she facing now?

Answer: west.

4. Which is the capital city of Hungary?

Answer: Budapest.

5. Name the capital of Egypt?

Answer: Cairo.

6. Where is Valley Forge located?

Answer: Pennsylvania.

7. How many congruent bases are present in a solid Prism?

Answer: 2.

8. Name the capital city of Oklahoma?

Answer: Oklahoma City.

9. What is the capital of Utah?

Answer: Salt Lake City.

10. Which huge waterfalls separate the United States and Canada?

Answer: Niagara Falls.

11. Which is the homophone for the word ‘one’?

Answer: won.

12. Round the number 2650 to the nearest thousand?

Answer: 3000.

13. Where do we see the Yukon River?

Answer: Canada.

14. Do you know the month named after the Roman God of Wars?

Answer: March.

15. What is the answer for 77*10*0?

Answer: 0.

16. What is the comparative of many?

Answer: more.

17. Can you say the tense of this sentence “We ate a large pizza yesterday?

Answer: Past tense.

18. What are the three articles commonly used in the English language?

Answer: a, an, the.

19. How many consonants are there in the English alphabet?

Answer: 21.

20. Who wrote the play Othello?

Answer: William Shakespeare.

21. What sentence ends with a question mark?

Answer: Interrogative sentence.

22. What is the group of bees usually referred to?

Answer: A swarm of bees.

23. What is a group of puppies known as?

Answer: Litter.

24. Who discovered America in 1492?

Answer: Christopher Columbus.

25. Name the biggest star in the Universe?

Answer: Sun.

26. Which language is the most widely spoken in South America?

Answer: Spanish.

27. Who is credited with inventing the light bulb? 

Answer: Thomas Alva Edison.

28. Which is the most populated state in North America?

Answer: California.

29. Who made the famous ‘I Have A Dream’ speech?

Answer: Martin Luther King Jr.

General Are You Smarter Than a 5th Grader Questions

A 5th-grade general question looks very easy, yet they are hard enough to challenge your general knowledge capability! Here we have introduced an are you smarter than a fifth-grader quiz to ensure a joyful and competitive game environment for kids and adults.

1.‌ ‌Who‌ ‌is credited with inventing ‌the‌ light bulb? ‌ ‌ ‌

Answer: ‌‌Thomas‌ ‌Alva‌ ‌Edison‌. ‌

2.‌ How‌ ‌many‌ ‌stars‌ ‌are‌ ‌present‌ ‌on‌ ‌the‌ ‌official‌ ‌flag‌ ‌of‌ ‌the‌ United States of America? ‌ ‌

Answer: ‌50‌.

3.‌ ‌‌Who‌ ‌was‌ ‌the‌ first president of the United States?

Answer: ‌George‌ ‌Washington‌.

4. ‌‌‌Name‌ ‌the‌ ‌famous‌ ‌activist‌ ‌from ‌North America ‌who‌ ‌‌protested‌ ‌against‌ ‌racism‌ ‌by‌ sitting‌ ‌on ‌a‌ ‌‌bus.‌ ‌

Answer: ‌Rosa‌ ‌Parks‌.‌

5. In which war was the Battle of Gettysburg fought?

Answer: The American Civil War.

6.‌ ‌‌In‌ ‌which‌ ‌country‌ ‌of‌ ‌South America ‌is one of‌ ‌the‌ Seven‌ Wonders‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌World, ‌ ‌Machu‌ ‌Picchu‌, located? ‌ ‌

Answer: ‌Peru.

7.‌ ‌‌In‌ ‌which‌ ‌city‌ ‌of‌ North America ‌is the‌ ‌Statue‌ ‌of‌ ‌Liberty‌ ‌located? ‌ ‌

Answer: ‌New‌ ‌York‌ City.

8.‌ ‌‌What‌ ‌does‌ ‌the‌ ‌DC‌ ‌in‌ ‌Washington‌ ‌DC‌ ‌stand‌ ‌for? ‌ ‌

Answer: District‌ ‌of‌ ‌Columbia‌.

9.‌ ‌‌Which‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌most‌ ‌populated‌ ‌state‌ ‌in‌ ‌North‌ ‌America? ‌ ‌

Answer: ‌California‌.

10.‌ ‌‌Which‌ ‌language‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌most‌ ‌widely‌ ‌spoken‌ ‌language‌ ‌in‌ ‌South‌ ‌America? ‌ ‌

Answer: ‌Spanish‌.

11.‌ ‌‌What‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌name‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌national‌ ‌flag‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌United‌ ‌States? ‌ ‌

Answer: ‌The‌ ‌Stars‌ ‌and‌ ‌‌Stripes‌ or The Star-Spangled Banner.

12.‌ ‌‌In‌ ‌which‌ ‌North‌ ‌American‌ ‌state‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌Liberty‌ ‌Bell‌ ‌located? ‌ ‌

Answer: Pennsylvania‌.

13.‌ ‌‌Can you name‌ ‌the‌ ‌longest‌ ‌river‌ ‌flowing‌ ‌in‌ ‌the United States? ‌ ‌

Answer: ‌The‌ ‌‌Missouri‌ ‌River.

14.‌ ‌‌Who, ‌‌along‌ ‌with‌ ‌Neil‌ ‌Armstrong,‌ ‌first‌ ‌landed‌ ‌on‌ ‌the‌ ‌moon?‌ ‌

Answer: ‌‌Edwin ‘Buzz‌’ ‌Aldrin‌.

15.‌ ‌‌Name‌ ‌the‌ ‌first‌ ‌satellite‌ ‌pulled‌ ‌into‌ ‌orbit‌ ‌by‌ ‌the‌ ‌United‌ ‌States.‌ ‌

Answer: Explorer‌ 1.

16.‌ ‌‌Who‌ ‌was‌ ‌the‌ ‌16th‌ ‌president‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌United‌ ‌States? ‌ ‌

Answer: ‌Abraham‌ ‌Lincoln.

‌17.‌ ‌‌Which‌ city ‌is‌ ‌the‌ ‌oldest‌ ‌city‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌United‌ ‌States? ‌ ‌

Answer: ‌St.‌ ‌Augustine, ‌ ‌Florida.

18.‌ ‌‌Which‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌largest‌ ‌state‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌United‌ ‌States‌ ‌in‌ ‌terms‌ ‌of‌ ‌land? ‌ ‌

Answer: Alaska.

19.‌ Can you name‌ ‌the‌ ‌only‌ ‌state‌ ‌in‌ ‌America‌ ‌that‌ ‌grows‌ ‌coffee?

Answer: Hawaii‌.

20.‌ ‌Can you name‌ ‌the‌ ‌state‌ ‌where‌ ‌the‌ ‌Gateway Arch‌ ‌is‌ ‌located? ‌ ‌

Answer: Missouri.

21.‌ Which‌ ‌city‌ ‌is‌ ‌called‌ ‌the‌ ‌Motor‌ ‌City‌ ‌of‌ ‌North‌ ‌America? ‌ ‌

Answer: ‌Detroit.

22.‌ ‌‌What‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌national‌ ‌bird‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌United‌ ‌States? ‌ ‌

Answer: The‌ ‌American‌ ‌bald‌ ‌eagle‌‌.

23.‌ ‌‌Who‌ ‌was‌ ‌the‌ ‌first‌ ‌Black ‌president‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌United‌ ‌States? ‌ ‌

Answer: Barack‌ ‌Obama.

24.‌ How‌ ‌many‌ ‌Super‌ ‌Bowls‌ ‌has‌ ‌the‌ ‌acclaimed‌ ‌player‌ ‌Tom‌ ‌Brady‌ ‌won? ‌ ‌

Answer: ‌Seven.

25.‌ ‌‌Can you name‌ ‌the‌ ‌largest‌ ‌lake‌ ‌in‌ ‌South‌ ‌America?

Answer: ‌Lake‌ ‌Titicaca‌.

26.‌ ‌‌Which‌ ‌state‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌United States‌ ‌is‌ ‌also‌ ‌called‌ ‌the‌ ‌Cheese‌ ‌State? ‌ ‌

Answer: ‌Wisconsin‌.

27.‌ ‌Can you name‌ ‌the‌ ‌state‌ ‌where‌ ‌Mount‌ ‌Rushmore‌ ‌is‌ ‌located?

Answer: ‌South‌ ‌Dakota‌.

28.‌ ‌‌How‌ ‌many‌ ‌stripes‌ ‌are‌ ‌present‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌national‌ ‌flag‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌United‌ ‌States? ‌ ‌

Answer: ‌13‌ (7 red stripes and 6 white stripes).

29.‌‌‌Which‌ ‌country‌ ‌gifted‌ ‌the‌ ‌Statue‌ ‌of‌ ‌Liberty‌ ‌to‌ ‌the United States? ‌ ‌

Answer: ‌France‌‌.

30.‌ ‌‌In‌ ‌which‌ ‌war‌ ‌was‌ ‌the‌ ‌Battle‌ ‌of‌ ‌Gettysburg‌ ‌fought? ‌ ‌

Answer: ‌The‌ ‌American Civil‌ ‌War. ‌

31. How many Super Bowls has the acclaimed player Tom Brady won?

Answer: Seven.

32.‌ ‌‌In which year ‌was‌ ‌America ‌’discovered’‌ ‌by‌ ‌Christopher‌ ‌Columbus? ‌ ‌

Answer: 1492‌ ‌

33.‌ ‌‌How‌ ‌many‌ ‌countries‌ ‌are‌ ‌there in‌ ‌South‌ ‌America? ‌ ‌

Answer: 12 countries and two dependencies.

34.‌ ‌‌Who‌ ‌is celebrated as the‌ ‌first‌ ‌African‌ ‌American‌ ‌Major League baseball‌ ‌player? ‌ ‌

Answer: ‌Jackie‌ ‌Robinson‌.

35.‌ ‌‌Which‌ ‌state‌ ‌in‌ ‌‌America‌ ‌produces‌ approximately ‌50%‌ ‌of‌ ‌America’s‌ ‌rice? ‌ ‌

‌Answer:‌ ‌Arkansas‌.

36. Which language is the most widely spoken language in South America?

Answer: Spanish.

37. Which country gifted the Statue of Liberty to the United States?

Answer: France.

38. Which city is the oldest city in the United States?

Answer: St. Augustine, Florida.

39. Can you name the state where Mount Rushmore is located?

Answer: South Dakota.

40. Which state in the United States is also called the Cheese State?

Answer: Wisconsin.

41. Can you name the largest lake in South America?

Answer: Lake Titicaca.

Common Are You Smarter Than a 5th Grader Questions

Are you smarter than a 5th grader test game can be full of jaw-dropping wonders. This test can be tricky and thought-provoking for any age group. Some questions are so common, but yet will be enough to shut down your brain’s gear. Here’s some common are you smarter than a 5th grader test for you.

1. Name the largest country by population in the world?

Answer: China.

2. Which is the hottest chili pepper in the world?

Answer: Carolina Reaper.

3. Which is the longest bone in our body?

Answer: Femur.

5. Name the fastest flying insect?

Answer: dragonfly.

6. What is the chemical name of salt?

Answer: Sodium chloride.

7. How many bones does a human body have?

Answer: 206 bones.

8. Which is the most common name in the world?

Answer: Maria.

9. Name the largest country in the world?

Answer: Russia.

10. Do you know the longest word in English without a vowel?

Answer: Twyndyllyngs.

11. Name the fastest human sense?

Answer: Hearing.

12. A decade equals how many years?

Answer: 10 years.

13. Which is the 19th letter of the English Alphabet?

Answer: The letter S.

14. In which city is the White house located?

Answer: Washington D.C.

15. Out of these fractions, which one is the greatest? 3/20, 3/9, or 3/5?

Answer: 3/5.

16. What will be the value of 340*75?

Answer: 25500.

17. In which year was America ‘discovered’ by Christopher Columbus?

Answer: 1492.

18. Give two examples of transitional words.

Answer: Also, Thus.

19. Who wrote ‘Gulliver’s Travels’?

Answer: Jonathan Swift.

20. Who is the creator of ‘The Adventures of Tom Sawyer’?

Answer: Mark Twain.

21. Which state in America produces approximately 50% of America’s rice?

Answer: Arkansas.

22. Which state in the USA is also known as the cheese state?

Answer: Wisconsin.

23. Can you name the largest rice producing nation of the world?

Answer: China.

24. Which river flows through Germany?

Answer: river Rhine.

25. How are ocean tides caused?

Answer: by the phases of the moon.

26. What is the number above the vinculum in a fraction known as?

Answer: Numerator.

27. How many sides does a rhombus have?

Answer: 4.

Trick Are You Smarter Than a 5th Grader Questions

Now let’s see who is the smartest among all participants! If you want to create a head-scratching intense atmosphere, are you smarter than a 5th grader questions game! It is more convenient to prepare some ‘are you smarter than a 5th grader trick questions’ before game day.

1. Will you be able to count the stars in the circle representing the European Union?

Answer: 12 stars.

2. If 1/10 is 10%, then what is the value of 1/4?

Answer: 25%.

3. How many electrons are present in an atom of Carbon?

Answer: 6.

4. Name one instrument of the woodwind family?

Answer: Saxophone.

5. Who is the author of the fairy tale ‘The Princess and the Pea’?

Answer: Hans Christian Andersen.

6. Name the green pigment found in the plants that is used while photosynthesis?

Answer: Chlorophyll.

7. Which party did President John Adams belong to at the time of his election?

Answer: Federalist.

8. Where is Acadia National park located?

Answer: Maine.

9. Do you know the name of the planet where one year equals to 88 days on Earth?

Answer: Mercury.

10. Name the fundamental positive particle found in all nuclei?

Answer: proton.

11. Which is the fastest bird that can run with great speed?

Answer: The greater roadrunner.

12. Can you name the fastest swimming bird?

Answer: Gentoo Penguin.

13. Name the states that belong to the Four Corners?

Answers: Arizona, New Mexico, Utah, and Colorado.

14. Who is the author of the poetry collection ‘Falling Up’?

Answer: Shel Silverstein.

15. Name the only continent where you will never see a spider?

Answer: Antarctica.

16. Do you know the number of states in the USA?

Answer: 50.

17. Can you tell me about the four great inventions made in ancient China?

Answer: Papermaking, printing, compass, and gunpowder.

18. Which is the most populous city in the USA?

Answer: New York.

19. Can you name the three most populous nations of Europe?

Answer: France, Spain, and Germany.

20. Name the sixth largest nation of the world?

Answer: Australia.

21. Which three countries make up the continent of North America?

Answer: United States, Canada, and Mexico.

22. Do you know the smallest and the densely populated state in the U.S?

Answer: Rhode Island.

23. What is the other name for the ancient Egyptian writing system?

Answer: Hieroglyphics.

24. Who walked on the moon along with Neil Armstrong?

Answer: Buzz Aldrin.

25. What is a fable?

Answer: A story with a moral lesson.

26. What are the vowels in English grammar?

Answer: a, e, i, o, u.

27. Name the ocean between New York and London?

Answer: The Atlantic Ocean.

28. Name the river that separates the United States from its neighboring country Mexico?

Answer: The Rio Grande.

29. In which country is Quebec located?

Answer: Canada.

Miscellaneous Are You Smarter Than a 5th Grader Questions

You’re arranging a party or a game night, and you want to treat your guests with some extra fun and a good round of general knowledge questions game. Enjoy this ‘Are you smarter than a 5th grader miscellaneous questions’ for kids and adults. If you want a complete quiz of miscellaneous questions, our list of the ultimate general knowledge questions has you covered.

1. An insect has six legs. How many legs does a spider have?

Answer: Eight.

2. The red-shelled insect often known as a “ladybug” or “ladybird” is in fact a type of ____.

Answer: Beetle.

3. Other than water, the most-consumed beverage in the world is ____.

Answer: Tea.

4. Although it is acceptable to refer to a peanut as a nut, it is more accurately described as a ____.

Answer: Legume.

5. What is the primary difference between ocean water and tap water?

Answer: Salt.

6. Which of the Earth’s four layers is liquid?

Answer: The outer core.

7. The most famous fault line in California is the ____.

Answer: San Andreas.

8. A pound cake traditionally contains a pound of which four ingredients?

Answer: Flour, butter, eggs, and sugar.

9. The most important article in a newspaper is usually found above the ____.

Answer: Fold.

10. How many months in the calendar year have exactly 30 days?

Answer: Four.

11. Opposite angles in a parallelogram are called ____.

Answer: Complementary.

12. When an item’s copyright expires, the right to reproduce it passes into the ____.

Answer: Public Domain.

13. The deepest part of the world’s ocean is found in ____.

Answer: The Mariana Trench.

14. a2 + b2 = c2 is known as the ____.

Answer: Pythagorean Theorem.

15. What is the minimum age for a U.S. president?

Answer: 35.

16. Mary has to walk 1 mile north to school and 1 mile south back from school. One day, instead of walking home after school, Mary walks 2 miles east and 1 mile south to the store. In which direction does Mary have to walk to get home from the store?

Answer: West.

17. How do you abbreviate pound and pounds?

Answer: lb. and lbs.

18. What sorts of measurements can be found on a standard American ruler?

Answer: Feet, inches, centimeters, and millimeters.

19. Bricks used as building materials are traditionally made of ____.

Answer: Clay.

20. The energy of a moving object is also called ____.

Answer: Kinetic energy.

21. A gallon of water weighs how many pounds?

Answer: 8 pounds.

22. A machine that could work indefinitely without an energy source would also be known as a ____.

Answer: Perpetual motion machine.

23. Bronze is formed by combining two other metals: copper and tin. Another word for a compound like bronze is ____.

Answer: Alloy.

24. What is the name of the positively charged subatomic particle that appears in the nucleus of all atoms?

Answer: Proton.

25. In Einstein’s famous E = MC2, what do the letters stand for?

Answer: E stands for energy, M stands for mass, and C stands for the speed of light.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions about Math

Now, math questions are usually challenging and seem a little complex to solve. But, to start your quiz night, let’s flinch with some easy math questions. You can introduce a math game full of analytical challenges to make a party night more fun. Here are some are you smarter than a 5th-grader math questions to explore mathematical capability.

1. ‌If‌ ‌you‌ ‌have‌ ‌ten‌ ‌mangos‌ ‌and‌ ‌your‌ ‌friend’s‌ ‌mother‌ ‌buys ‌you‌ ‌twelve‌ ‌more,‌ ‌how‌ ‌many‌ ‌mangos‌ ‌will‌ ‌you‌ ‌have‌ ‌in‌ ‌total?‌ ‌

‌Answer:‌ 22.

‌2. ‌Which‌ ‌geometrical‌ ‌shape‌ ‌has‌ ‌no‌ ‌vertices? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌A‌ ‌sphere.

‌3. ‌How‌ ‌many‌ ‌wheels‌ ‌will‌ 99 ‌bicycles‌ ‌and‌ one‌ ‌tricycle‌ ‌have‌ ‌in total? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌201.

‌4. ‌What‌ ‌is‌ ‌ (10‌ ‌+‌ ‌10‌) ‌/ ‌20‌ ‌?

Answer: ‌ ‌1.

‌5. ‌How many ‌days‌ ‌are‌ ‌there‌ ‌in‌ ‌a‌ ‌leap‌ ‌year? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌366‌ ‌days‌.

‌6. ‌If I had 9 dozen eggs, how many eggs would I have? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌108.

7. ‌What‌ ‌is ‌a‌ ‌quarter? ‌ ‌

Answer:‌ ‌One‌ ‌out‌ ‌of‌ ‌four‌ ‌equal‌ ‌parts‌.

8. ‌How‌ ‌many‌ ‌minutes‌ ‌are in seven half‌ ‌‌hours? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌210‌ ‌minutes‌.

9. ‌What‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌Roman‌ Numeral‌ ‌symbol ‌for‌ ‌100? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌C‌.

10. ‌What‌ ‌is‌ (‌510 ‌+‌ ‌68) ‌ / 2‌ ‌? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌289.

11. ‌If ‌you‌ ‌are‌ ‌seven years‌ ‌old‌ ‌and‌‌ ‌your‌ ‌brother‌ ‌is‌ ‌‌three years‌ ‌older‌ ‌than‌ ‌you, ‌ ‌what‌ ‌is‌ ‌his‌ ‌age? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌10‌ ‌years‌ ‌old‌.

12. ‌If‌ ‌a‌ ‌train‌ ‌is‌ ‌supposed‌ ‌to‌ ‌reach‌ ‌the‌ ‌station‌ ‌at‌ ‌4:10‌ ‌am‌.  but‌ ‌it‌ ‌is ‌35‌ ‌minutes‌ late, ‌ ‌at‌ ‌what‌ ‌time‌ ‌will ‌the‌ ‌train‌ ‌reach‌ ‌the‌ ‌station? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌4:45‌ ‌a.m.‌ ‌

13. ‌What‌ ‌are‌ ‌the‌ ‌full‌ ‌forms‌ ‌of‌ ‌a.m. ‌and‌ ‌p.m.,‌ ‌as‌ ‌used‌ ‌in‌ ‌representing‌ ‌time?‌ ‌

Answer: Ante‌ ‌meridiem and post‌ ‌meridiem.

14. ‌How‌ ‌many‌ ‌days‌ ‌are‌ ‌there‌ ‌in‌ ‌July? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌31‌ ‌days.

15. ‌What‌ ‌number does‌ ‌the‌ Roman‌ ‌Numeral‌ ‌representation‌ ‌XXXVIII‌ ‌represent? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌38‌.

16. ‌Which‌ ‌is‌ ‌larger:‌ ‌10000 grams‌ ‌or‌ ‌one kilogram?‌ ‌

Answer: ‌ ‌10000 grams.

17. ‌How‌ many sides ‌does‌ ‌a‌ ‌trapezium ‌have? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌Four‌ ‌sides.

18. ‌How‌ ‌much‌ ‌does‌ ‌one‌ ‌gallon‌ ‌of‌ ‌water‌ ‌weigh‌ ‌in‌ ‌pounds? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌8.33 lb.

19. ‌What‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌number‌ ‌on‌ ‌the‌ ‌top‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌vinculum‌ ‌in‌ ‌a‌ ‌fraction‌ ‌called? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌The‌ ‌numerator.

20. ‌How‌ ‌many‌ ‌days‌ ‌are‌ ‌in‌ ‌two‌ ‌leap‌ ‌years? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌732.

21.‌What‌ ‌is‌ ‌88‌ ‌x‌ ‌10‌ ‌x‌ ‌0‌‌ ‌? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌0‌.

22.‌What‌ does VBODMAS stand for? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌Vinculum‌ ‌Bracket‌ ‌Of‌ ‌Division‌ ‌Multiplication‌ ‌Addition‌ ‌Subtraction‌.

23. ‌What‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌value‌ ‌of‌ ‌Pi‌ ‌(up to‌ ‌three‌ ‌decimals)?‌ ‌

Answer: ‌ ‌3.142.

24. ‌What ‌is‌ ‌the‌ ‌smallest‌ ‌prime‌ ‌number? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌2‌ ‌(Interestingly, 1 is not classified as a prime number although it is divisible by 1 and itself (as per the definition of a prime number). 1 and itself, in this case, are not two distinct factors so 1 is not classified as a prime number.)

25. ‌What ‌is‌ ‌the‌ ‌smallest‌ ‌perfect‌ ‌number? ‌

Answer: ‌ ‌6‌.‌

26. ‌How‌ ‌many‌ ‌zeros‌ ‌are‌ ‌present‌ ‌in‌ ‌one ‌google? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌100.‌

27.‌Which‌ ‌number‌ ‌has‌ ‌no‌ ‌representation‌ ‌in‌ ‌Roman‌ ‌Numerals? ‌ ‌

Answer‌: Zero‌.

28.‌What‌ ‌is‌ ‌(445‌ ‌-‌ ‌80)‌ ‌/‌ ‌1‌ ‌?‌ ‌

Answer: ‌ ‌365‌.

29.‌Which‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌following‌ ‌is‌ ‌a‌ ‌perfect‌ ‌square number: ‌ ‌169, ‌ ‌23 or‌ ‌78‌?

‌Answer:‌ ‌169‌.

30. ‌Who‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌mathematician‌ ‌who‌ ‌is considered the father of trigonometry? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌Hipparchus of Nicaea.

31. ‌What‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌only‌ ‌temperature‌ ‌which‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌same‌ ‌in‌ ‌Fahrenheit‌ ‌as‌ ‌well‌ ‌as‌ ‌Celcius?‌ ‌

Answer:‌ ‌- 40‌ ‌degrees.

32. ‌How‌ ‌many‌ ‌sides‌ ‌does a‌ ‌heptagon‌ ‌have?‌ ‌

Answer:‌ ‌Seven.

33. ‌111‌ ‌x 11‌ ‌=‌ ‌?‌ ‌

Answer:‌ ‌1221.‌ ‌

34. ‌ ‌What‌ ‌is‌ ‌a‌ ‌triangle‌ ‌with‌ ‌equal‌ ‌sides‌ ‌called? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌Equilateral‌ ‌triangle.

35. ‌What‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌square‌ ‌of‌ ‌25? ‌ ‌

Answer: ‌ ‌625.

36. Name the geometrical shape which has no vertices?

Answer: A sphere.

37. Which number will this roman symbol represent: XXXVI?

Answer: 36.

38. Which fraction is greater: 6/15 or 6/17?

Answer: 6/15 > 6/17.

39. (61 – 54) + (72 – 47) =?

Answer: 32.

40. Do you know how many seconds makes 2.5 hours?

Answer: 9,000 seconds.

41. What is the full form of BODMAS?

Answer: Bracket of Division Multiplication Addition Subtraction.

42. Which number will this roman symbol represent: XXIV?

Answer: 24.

43. How many sides will a quadrilateral have?

Answer: 4 sides.

44. If I read ¼ of a book and my friend read ¾ of the same book, how much of the book did we read in all?

Answer: We read the whole book.

45. What do we call the angle less than 90 degrees?

Answer: Acute angle.

46. Define a quarter?

Answer: 1 part out of 4 equal parts.

47. What is the roman symbol for 1000?

Answer: M.

48. AM stands for what?

Answer: Antemeridian.

49. PM stands for what?

Answer: Post meridian.

50. If a train was supposed to arrive at the railway station at 04:15 but arrived after 35 minutes, at what time did the train arrive at the railway station?

Answer: 04:50.

51. 45 + (65-49) – 23 x 2 =?

Answer: 15.

52. 38/68 + 26/68 =?

Answer: 64/68.

53. If I bought 7 dozen mangoes, how many mangoes would I have?

Answer: 84 mangoes.

54. Do you know the number of days in the month of October?

Answer: 31 days.

55. Can you name the mathematician who is known as the ‘Father of Trigonometry’?

Answer: Hipparchus of Nicaea.

56. 111 x 111 =?

Answer: 12,321.

57. What is an angle more than 90 degrees known as?

Answer: Obtuse angle.

58. Do you know the sum of the interior angles of a triangle?

Answer: 180 degrees.

59. How many minutes make 7 hours?

Answer: 420 minutes.

60. What is the next number in the sequence 7, 14, 21, 28…….?

Answer: 35.

61. Can you find the product of this without using a calculator? 456*124?

Answer: 56,544.

62. What is 8/100?

Answer: .08.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions about Science

Science can have a selection of fascinating and intelligent questions on different topics. Learning can never be fun; if you haven’t tried, are you smarter than a 5th grader science questions game. We present you with a collection of science quiz questions for kids and adults that will generate curiosity and make the game more enjoyable.

1. Which planet is the hottest planet?

Answer: Venus.

2. What is H2O commonly called?

Answer: Water.

3. What are the three states of matter?

Answer: Solid, liquid, and gas.

4. The sun is a star. True or false?

Answer: True.

5. What animal was the first to go to space?

Answer: Dog.

6. How many tentacles does an octopus have?

Answer: Eight.

7. What does the heart do?

Answer: Pumps blood around our body.

8. What is the rarest blood type?

Answer: AB negative.

9: What is the hardest known material on earth?

Answer: Diamond.

10. Who invented the World Wide Web?

Answer: Tim Berners-Lee.

11. How many hearts does an octopus have?

Answer: Three.

12. Sound travels faster than light. True or false?

Answer: False.

13. What do bees collect from flowers to make honey?

Answer: Nectar.

14. How many teeth does an average adult have?

Answer: 32.

15. In which galaxy is the earth located?

Answer: The Milky Way Galaxy.

16. What force of earth helps us stay on the ground without floating?

Answer: Gravitational force (gravity).

17. What is the full name of NASA?

Answer: National Aeronautics and Space Administration.

18. What are the animals that eat both plants and meat called?

Answer: Omnivores.

19. What are the two processes involved in cloud formation called?

Answer: Condensation and deposition.

20. Who discovered penicillin?

Answer: Alexander Fleming.

21. What is another name for our food pipe?

Answer: Oesophagus.

22. Male seahorses give birth to their babies. True or false?

Answer: True.

23. Which animal was the first to be ever cloned?

Answer: Sheep.

24. Who is credited with inventing television?

Answer: John Logie Baird.

25. What instrument is used to measure the intensity of earthquakes?

Answer: Seismograph.

26. What is a person who studies dinosaurs called?

Answer: Paleontologist.

27. How many bones are there in the human skeleton?

Answer: 206.

28. What are animals that do not lay eggs (and instead give birth to their young) called?

Answer: Viviparous.

29. How many elements are in the periodic table?

Answer: 118.

30. What are the tissues connecting bones to the muscles are called?

Answer: Tendons.

31. What is the boiling point of water in degrees Celsius?

Answer: 100 degrees Celsius.

32. Which planet is called the red planet?

Answer: Mars.

33. Which scientist proposed the three laws of motion?

Answer: Isaac Newton.

34. What is the scientific formula of Hydrogen Peroxide?

Answer: H2O2.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions about History

Historical questions can be knowledgeable and astounding! Playing are you smarter than a 5th grader history questions game is a great icebreaker because even if you are unsure about the answer, it’s always exciting to guess. These history questions have been hand-picked, and all function as a great approach to start the game.

1. During World War 11, gas was used inside the trenches. Can you name the gas?

Answer: Mustard gas.

2. Neil Armstrong and Buzz Aldrin were the first two men in the entire world to do what?

Answer: Walk on the moon.

3. Communities are where who lives, works, and plays?

Answer: People.

4. Who were the first people in America?

Answer: Native Americans.

5. The first Thanksgiving was celebrated by Native Americans and what other group of people?

Answer: Pilgrims.

6. Can you name the US mail service that used horses and riders to dispatch letters and parcels?

Answer: Pony express, ran between Missouri and California and was started in1860.

7. What country did Mexico gain its independence from in the 1800s?

Answer: Spain.

8. Who invented the light bulb?

Answer: Thomas Edison.

9. What are the two main languages spoken in South America?

Answer: Spanish and Portuguese.

10. Which war was fought between the north and south regions in the United States?

Answer: The Civil War.

11. Who fought in the Revolutionary War?

Answer: Americans and Brits.

12. What are the first ten amendments to the Constitution called?

Answer: The Bill of Rights.

13. Name the famous fascist leader of Italy?

Answer: Benito Mussolini.

14. Who was George Washington?

Answer: The First President of the United States.

15. What are the three branches of the United States government?

Answer: Legislative, judicial, and executive.

16. Italy, Japan, and Germany’s alliance was called what during WWII?

Answer: The Axis of Evil.

17. What city in the world was the first to be attacked by an atomic bomb?

Answer: Hiroshima.

18. What is Rosa Parks most famous for?

Answer: Refusing to give her seat up in the front of the bus.

19. The Emancipation Proclamation did what?

Answer: Freed slaves.

20. Who invented the cotton gin in 1793?

Answer: Eli Whitney.

21. Julius Caesar was the emperor of what empire?

Answer: The Roman Empire.

22. What did colonists dump in Boston Harbor?

Answer: Tea.

23. The first fireworks were invented in what country during the seventh century?

Answer: China.

24. How many terms did George Washington serve as president?

Answer: Two.

25. What object, beginning with the letter Q, did people write with during the middle Ages?

Answer: Quill.

26. What ancient civilization built the Machu Picchu complex in Peru?

Answer: The Incas.

27. Who paid for Christopher Columbus’ explorations?

Answer: The Spanish Royals.

28. Name two of Columbus’ three ships:

Answer: Nina, Pinta, Santa Maria.

29. The Battle of Gettysburg was fought in which war?

Answer: The Civil War.

30. Ponce De Leon discovered Florida, but what was he actually looking for?

Answer: The Fountain of Youth.

31. Who wrote the national anthem of the United States of America?

Answer: Francis Scott Key.

32. During World War I, the countries that sided against Germany were called:

Answer: Allied Powers.

33. A country that does not take sides during the war is:

Answer: Neutral.

34. What was the name of the last Queen of France?

Answer: Marie Antoinette.

35. Who founded the Red Cross?

Answer: Clara Barton.

36. Who commissioned the Lewis and Clark expedition?

Answer: Jefferson.

37. The modern-day city of Istanbul was known by what name in the 13th century?

Answer: Constantinople.

38. What was the most widely grown crop in the middle colonies?

Answer: Wheat.

39. Where was the region known as the Fertile Crescent located?

Answer: The Middle East.

40. In what decade did Hong Kong revert to China from British rule?

Answer: The 1990s, specifically 1997.

41. Who was the president of the Confederate states during the United States Civil War?

Answer: Abraham Lincoln.

42. Do you know the first British colony in the Americas?

Answer: Jamestown.

43. In which group of people were the first ones to celebrate Thanksgiving?

Answer: Pilgrims (who were native to America).

44. In which year did Thomas Edison invent the light bulb?

Answer: In 1879.

45. Name a famous emperor of the Roman Empire?

Answer: Julius Caesar.

46. Name the country where Napoleon Bonaparte was born?

Answer: The Mediterranean island of Corsica.

47. What is the nickname of Edward Teach?

Answer: Blackbeard.

48. Which American singer had released the album ‘Born in the USA’ in 1984?

Answer: Bruce Springsteen.

49. Can you name the world’s oldest writing system?

Answer: cuneiform script, used in Mesopotamia.

50. Which community of people had invented the world’s first writing system?

Answer: The ancient Sumerians.

51. What is a ‘drunkard’s cloak’?

Answer: A form of punishment has been given to people known to consume alcohol.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions about Geography

The geography-related questions game is an exciting method to test your geographical knowledge. You can have a great time playing are you smarter than a 5th grader geography questions with your friends and family. Geography enthusiasts of all ages will find these questions exciting and entertaining and can brush up on their geographical knowledge.

1. Name the two major inland seas of the world?

Answer: Baltic Sea and Hudson Bay.

2. Which African country has Addis Ababa as the capital city?

Answer: Ethiopia.

3. On which sea is the city of Venice located?

Answer: Adriatic Sea.

4. Through which country does the prime meridian pass?

Answer: Greenwich, England.

5. Name the capital of Cuba?

Answer: Havana.

6. Where is Lake Newfoundland located?

Answer: New Hampshire, United States.

7. Name the capital of Nevada?

Answer: Carson City.

8. What is the name of the nation where the city of Troy is located?

Answer: Greece.

9. Which Nation can take pride in linguistic diversity in the world?

Answer: Papua New Guinea.

10. What is the other name of Hwang Ho River?

Answer: Yellow river.

11. Name the country with four letters and last one in n?

Answer: Iran.

12. Where are the beautiful islands of Seychelles located?

Answer: Indian Ocean.

13. Where is Harvard University located?

Answer: Massachusetts.

14. Which is the longest natural beach on Earth?

Answer: Cox Bazar beach in Bangladesh.

15. Name Europe’s largest port?

Answer: Port Rotterdam.

16. Can you name the river that flows through Paris?

Answer: Seine.

17. Do you know the name of the country that shares its coastline on both the Red sea and Persian Gulf?

Answer: Saudi Arabia.

18. Do you know the South American country that shares its international land borders with ten other countries?

Answer: Brazil.

19. Name the country situated on two continents?

Answer: Turkey.

20. Which country is known as the land of midnight sun?

Answer: Norway.

21. What is the capital of Bulgaria?

Answer: Sofia.

22. Name the river that flows through Glasgow?

Answer: Clyde.

23. What is the color of the spot in the middle of a Japanese flag?

Answer: red.

24. Which is the largest strait of the world?

Answer: Strait of Malacca.

25. Name the sea that separates Europe and Africa?

Answer: Mediterranean Sea.

26. In which European country would you find an area called ‘Flanders’?

Answer: Belgium.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions about English and Language Arts

Are you smarter than a 5th grader questions and answers will reveal your understanding of art history and knowledge of the English language. You can use these questions to route your own are you smarter questions game with friends and family and discover fascinating truths in a very amusing manner.

1. What is the superlative of many?

Answer: Most.

2. What are similar sounding words called?

Answer: Homonyms.

3. What is the meaning of the word ‘thine’?

Answer: Yours.

4. What is the past tense of cut?

Answer: Cut, it is the same.

5. What tense is this sentence: ‘We will eat pizza tomorrow’?

Answer: Future tense.

6. What is the common name for any name, place, animal, or thing called?

Answer: A noun.

7. Can you name the three articles in the English language?

Answer: ‘A’, ‘an’, and ‘the’.

8. What is a baby kangaroo called?

Answer: Joey.

9. What’s the collective noun for a group of fish?

Answer: A shoal or a school (both are common).

10. What is the meaning of the word ‘thee’?

Answer: You.

11. What is the word used to describe a noun called?

Answer: An adjective.

12. Who first wrote the book ‘The Little Mermaid’?

Answer: Hans Christian Anderson.

13. How many articles are present in the English language?

Answer: Three articles: a, an, the.

14. Fill in the blank with the correct verb form: “‘Yesterday, she was _______ us a question’.

Answer: ‘asking’.

15. What is the comparative degree and superlative degree of the word ‘beautiful’?

Answer: ‘More beautiful’ and ‘most beautiful’.

16. Who wrote the play ‘Romeo and Juliet’?

Answer: William Shakespeare.

17. What is the plural noun of deer?

Answer: Deer, it is the same.

18. What is a synonym?

Answer: A word that means the same as the given word.

19. What is the; punctuation called?

Answer: Semi-colon.

20. Fill in the blank with the missing article: ‘She will arrive in ___ hour’.

Answer: ‘an’.

21. What would you call a character in a story that revolves around him or her?

Answer: The protagonist.

22. What is the … punctuation called?

Answer: Ellipsis.

23. Who wrote the book ‘The Little Prince’?

Answer: Antoine de Saint Exupéry.

24. How many verbs are present in this sentence: ‘We slept while they danced and cooked us meals’?

Answer: Three.

25. What are sets of words that are opposite in meaning called?

Answer: Antonyms.

26. Fill in the blank using the suitable conjunction: ‘He failed ______ he didn’t study well’.

Answer: ‘because’.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions about Music

We can all agree with the statement that music is an essential part of life. If you are a music lover, these are you smarter than a 5th grader music questions are rounded up for you. So go ahead and test your music artistic knowledge along with your friends and family.

1. Who is the singer of the famous song ‘All Star’?

Answer: Smash Mouth.

2. Do you know the real name of Freddie Mercury?

Answer: Farrokh Bulsara.

3. Can you name the musician who was deported from Japan with charges of possession of marijuana in 1980?

Answer: Paul McCartney.

4. Who is the lyricist of the song ‘They gave me the key to the sky?

Answer: Mac Miller.

5. Can you say the name of the lead singer of Smash Mouth?

Answer: Steven Harwell.

6. Which music band was originally known as Warsaw?

Answer:  Joy Division.

7. Name the female lead singer of the band ‘Berlin’?

Answer: Terri Nunn.

8. Who published an autobiography titled as “Secrets of a sparrow “in 1994?

Answer: Diana Ross.

9. Which Beatles member suffered from a learning disability known as dyslexia?

Answer: John Lennon.

10. Can you name pop singer Rihanna’s real name?

Answer: Robyn Fenty.

11. To which rock band does Ace Frehley belong to?

Answer: kiss.

12. Who is known as the king of pop?

Michael Jackson.

13. Name the musician who played 27 instruments in his debut concert album “for you?

Answer: Prince.

14. In which year did spice girls release their first music album?

Answer: 1996.

15. Do you know Elvis Presley’s middle name?

Answer: Aaron.

16. Can you name the pop band that released its hit song “Ruby Tuesday” in 1967?

Answer: The Rolling stones.

17. What is Stacie Ann Fergusson commonly known as?

Answer: Fergie.

18. Name the musician who won the Nobel Prize for literature in 2016?

Answer: Bob Dylan.

19. Which famous contemporary singer has a tattoo of Jesus Christ on one of his calves?

Answer: Justin Bieber.

20. Who sang the famous romantic cover “Bye Bye love”?

Answer: The Everly Brothers.

21. To which nation is Shakira originally from?

Answer: Columbia.

22. Who is known as the queen of pop?

Answer: Madonna.

23. To which country does Elton John belong?

Answer: United Kingdom.

24. Which is the famous song of Celine Dion that was highly acclaimed in the “Titanic” movie?

Answer: My Heart will go on.

25. Which iconic singer has spent the early years of her life in a Christmas tree farm owned by her father?

Answer: Taylor Swift.

26. Which music composer was awarded the Grammy awards for best Opera recording in 2019?

Answer: Mason Bates.

27. What is William Bailey’s stage name?

Answer: Axel Rose.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions about Computer

We all know that computers and technology create an exceptionally fascinating yet confusing are you smarter than a 5th grader computer questions. Are you looking for computer-related 5th graders’ questions to prepare a quiz for a fun game night? You are in the right place. Use these questions on your game night to find out the real tech-savvy in your group.

1. In which year was the first computer invented?

Answer: 1943.

2. What is the ACRONYM used for Common Business oriented Language?

Answer: COBOL.

3. Who are the founders of Hewlett Packard?

Answer: William Hewlett and David Packard.

4. What does USB stand for?

Answer: Universal Serial Bus.

5. What is the process of sending a power supply sending a signal to the system unit called?

Answer: Booting.

6. Who invented the first USB port?

Answer: Ajay Bhatt, Intel Corporation.

7. What was the name given to the first computer?

Answer: ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Computer).

8. Which computer system used color display for the first time?

Answer: Apple 1.

9. Which company designed the first CPU?

Answer: Intel.

10. What stores short-term memory programs and data in the computer system?

Answer: Random Access Memory.

11. Name the person who is known as the father of computers?

Answer: Charles Babbage.

12. What is used in a computer device to reduce the heat generated due to running the machine?

Answer: fan.

13. What is the general term used to explain all kinds of harmful programs in a computer?

Answer: Malware.

14. In which year the first 1 GB disc drive came to the market?

Answer: 1980.

15. Who is considered the first computer programmer in the world?

Answer: Ada Lovelace.

16. What is the file extension used in MS-excel?

Answer: ‘xls’.

17. What is the full form of CD-ROM?

Answer: Compact Disc Read Only Memory.

18. Name the computer hardware that helps to click, select, drag and drop functions?

Answer: Mouse.

19. What is the main circuit board of the computer known as?

Answer: Motherboard.

20. What helps to store short term running programs and data in a computer system?

Answer: RAM (Random Access Memory).

21. Name an input device?

Answer: Keyboard.

22. Name an output device?

Answer: Printer.

23. Do you know the full form of ROM?

Answer: Read Only Memory.

24. Can you say the full form of the CPU?

Answer: Central Processing Unit.

25. What is the output device monitor also known as?

Answer: Visual display unit.

26. What is the full form of GUI?

Answer: Graphic User Interface.

27. Which company invented the first floppy disc?

Answer: IBM.

28. Who is the CEO of Microsoft Corporation?

Answer: Satya Nadella.

29. Which output device has a platen?

Answer: Scanner.

30. What type of computer software is Chrome and Firefox?

Answer: Web browsers.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions about Literature

Are you smarter questions are fun, but they can also be informative. Given are you smarter than a 5th grader literature questions collection will test game participants’ knowledge of literature. You will find out who is a true literature enthusiast among all players, and you may find some kids more intelligent than adults.

1. The plural of “moose” is ____.

Answer: Moose.

2. How many letters are there in the English alphabet?

Answer: 26.

3. In the story about the boy who cried wolf, what is the lesson?

Answer: Always tell the truth.

4. What is the term for a word that is similar in meaning to another word?

Answer: Synonym.

5. What type of words should always be capitalized?

Answer: Proper nouns.

6. What type of literature features magical creatures such as giants, gnomes, and goblins?

Answer: Fairy tales.

7. Is “red” an adjective or a noun?

Answer: Both.

8. What is the term for a word that has the opposite meaning of another word?

Answer: Antonym.

9. What are the five interrogative or “question” words?

Answer: Who, what, when, where, and why.

10. What are the comparative and superlative forms of the word “big?”

Answer: Bigger and biggest.

11. The person in a novel who tells the story from a third-person perspective is called a what?

Answer: The narrator.

12. What is the name of the book about a friendship between a spider and a pig named Wilbur?

Answer: Charlotte’s Web.

13. Adding conjunctions such as “and” or “but” turns a simple sentence into what type of sentence?

Answer: Compound sentence.

14. Who is the author of James and the Giant Peach?

Answer: Roald Dahl.

15. The main series of events in a story is called a what?

Answer: The plot.

16. Often seen at the end of a sentence, the three trailing dots that indicate the omission from speech or writing of a word (or words) that is superfluous or able to be understood from contextual clues are known as ____.

Answer: An ellipsis.

17. What type of word is “truthfully?”

Answer: Adverb.

18. In this title, The Lion, the Witch, and the Wardrobe, what is the last comma called?

Answer: The Oxford comma (or serial comma).

19. A story conveying a moral lesson is called what?

Answer: A Fable.

20. What do you call a group of crows?

Answer: A murder.

21. What is the name of the most famous English playwright?

Answer: William Shakespeare.

22. The words “the,” “an,” and “a,” are known as what in English grammar?

Answer: Articles.

23. Who is the author of the 1960 novel about social and racial inequality To Kill a Mockingbird?

Answer: Harper Lee.

Are You Smarter Than a 5th Grader Trivia Questions

Trivia questions are not just a tactic for you to stretch your intellectual power over others; it’s indeed a great way to learn. It doesn’t matter if you know the answers or not. Are you smarter than a 5th grader trivia questions game will surely expand your knowledge about different exciting facts. We have rounded up some fantastic 5th grader trivia questions for you.

1. Who is the creator of the classic book characters Tom Sawyer and Huckleberry Finn?

Answer: Mark Twain.

2. What is the past tense word for run?

Answer: Ran.

3. What tense is this: We will go to Disney World.

Answer: (Future).

4. I want (a) (an) apple for a snack.

Answer: (an).

5. What’s a person, place, or thing?

Answer: A noun.

6. Choose the correct sentence: (My Birthday is in August.) (my birthday is in August.) (My birthday is in August.)

Answer: My birthday is in August.

9. Which letters BEST complete the word, “Spar”? (___kle), (___klee), or (___kele)?

Answer: (___kle).

10. Emily and Ellie raked the soil. Gracie _____ the seeds. Which word fits into the space: plants, plant, planting, or planted?

Answer: Planted.

11. Which of these uses commas correctly? (My favorite colors, are, blue, red, and, pink.) (My favorite colors are blue, red, and pink.) (My favorite colors are blue red and pink.) (My, favorite colors are blue red, and pink.)

Answer: (My favorite colors are blue, red, and pink.)

12. What is an antonym for beautiful: pretty, gorgeous, and ugly?

Answer: Ugly.

13. Which word means to radiate: spin, kill, and glow?

Answer: Glow.

14. What species can live on both water and land?

Answer: Amphibians.

15. What force pulls objects toward Earth’s core and keeps humans from floating in the sky?

Answer: Gravity.

16. Why do you see often see lightning before you hear the thunder?

Answer: Light travels faster than sound.

17. Which tool is used to estimate the likelihood of certain genetic outcomes?

Answer: Punnett Square.

Are You Smarter Than a 5th Grader Questions with Multiple Choices

Are you smarter than a 5th grader questions quiz is an excellent source of gathering enjoyable knowledge. With multiple-choice trivia questions, several options are presented to participants to choose their answers. Thus we have gathered some top questions along with multiple choices for you to answer.

1. 96 – 53 + 21?

65

66

64

68

Answer: 64.

2. What are longitudes also called?

Parallels

Meridians

Great circle

Long imaginary lines

Answer: Meridians.

3. What are the animals without backbones known as?

Vertebrates

Invertebrates

Omnivores

Carnivores

Answer: Invertebrates.

4. How many sides does a nonagon have?

9 sides

6 sides

7 sides

8 sides

Answer: 9 sides.

5. Can you name the island which is considered both as an island and a continent?

Monaco

Africa

Australia

Vatican City

Answer: Australia.

6. Name the most famous English playwright?

Anton Chekhov

Arthur Miller

Sophocles

William Shakespeare

Answer: William Shakespeare.

7. (63 – 37) + 4 x 9 x (45 – 8) =?

1,365

1,356

1,358

1,367

Answer: 1,358.

8. What are a, an, the in English grammar?

Articles

Conjunctions

Nouns

Prepositions

Answer: Articles.

9. Which is the thinnest layer of the Earth?

Inner core

Mantle

Crust

Outer core

Answer: Crust.

10. How many sides does a hexagon have?

10 sides

8 sides

7 sides

6 sides

Answer: 6 sides.

11. 14 – (97 – 89) + 6 + 47 =?

58

55

59

52

Answer: 59.

12. In Australia, which animal is found most?

Duck – Billed platypus

Koala

Kookaburra

Kangaroo

Answer: Kangaroo.

13. 37 x 39 =?

1,444

1,446

1,443

1,445

Answer: 1,443.

14. What is the superlative of ‘good’?

Better

More good

Most good

Best

Answer: Best.

15. What do we call the words which describe a noun?

Adjectives

Prepositions

Adverbs

Conjunctions

Answer: Adjectives.

16. Who was the first human to visit the moon?

Pete Conrad

Neil Armstrong

Alan Shepherd

David Scott

Answer: Neil Armstrong.

17. Do you know the name of the language that most people speak in South America?

English

Spanish

German

French

Answer: Spanish.

18. The ‘Machu Picchu’ is located in which country of South America?

Colombia

Argentina

Venezuela

Peru

Answer: Peru.

5 Tips for Playing Are You Smarter Than a 5th Grader Questions Game

Do you remember that popular show called Are You Smarter Than A 5th Grader? That show became so popular because it showed that 5th graders are smarter than many adults. To get out of this random boring life, we should check out some new game ideas and plays are you smarter than a 5th grader questions to see how smart we are.

You can test your general knowledge on different 5th-grade subjects while playing are you smarter than a 5th grader questions game. You should gather around kids and adults and find out who has more intellectual knowledge.

To make are you smarter than a 5th grader questions game more fun, we have come up with five tips. Here they are:

Arrange the idea of your questions

When you attend a trivia night, you will never know the behind-the-scenes struggle and how much effort this kind of game night needs. To arrange a successful quiz game night, you must focus on the core—the questions! Start by identifying a few icebreakers and start-up questions. If you are playing are you smarter than a 5th grader questions game, you must categorize them according to the subjects. Always make some different questionnaires to surprise the participants.

Plan this game for kids

Are you smarter than a 5th grader questions game is not only made for adults—kids are a fan too. This game is an outstanding technique to analyze kids’ intelligence and lifts their brainpower. It’s also a genuinely enjoyable method for kids to learn and explore more about different topics. The questionnaire topics are endless, whether about math, science, history, art, or geography. While planning, are you smarter than a 5th grader quiz for kids you can substitute between the easy questions and then go for the harder ones to make things interesting.

Have fun with friends and family

This game is the ultimate game to play with friends and family. To make the family gathering more exciting and full of entertainment, introduce this game. During this pandemic, you can also arrange this game online. This game can surely test your general knowledge, challenge your brain from the core and ensure a good time.

A great game to engage your students

We all know how challenging it can be for a teacher to keep their students engaged and entertained. If you are a teacher, you can plan this game in different categories, so kids will be interested to participate. This game can boost their brainpower and they will explore their knowledge of different subjects.

It doesn’t matter if you know the answer

When you are playing this game, sometimes the questions can be overwhelming. Some questions can be straightforward yet tough to answer. Moreover, you will find out some kids are more intelligent than some adults. Because we all know that most of the 5th graders are critical thinkers. So don’t get upset if you are losing; instead, have fun and furbish your knowledge. Finally, always appreciate kids’ knowledge and encourage them to explore more.

Final Thoughts on Are You Smarter Than a 5th Grader Questions

Are you smarter than a 5th grader questions game can be a fantastic entertainment source while planning a great time with your friends and family. You can find out answers to some you are smarter than fifth-grader questions during an exciting quiz night game from kids rather than adults.

We all know that this kind of game improves brain health and stimulates the power of critical thinking. Playing this game with children unveils their cognitive development function and improves their intellectual capabilities. Are you smarter than a fifth grader questions lead children to boost more significant problem-solving abilities and enhance their creative skills.

Whether you remember your 5th-grade geography, math, science, or art questions answers, you will get maximum entertainment by playing this game. Playing are you smarter than a 5th grader quiz will restore your childhood memories; You will also learn to appreciate others’ knowledge and build a strong relationship with other participants.

So don’t stress about embracing yourself if you don’t know some answers. After all, you’ll have a great time, can revise some 5th-grade questions, and will be able to take a walk into your childhood memory lane!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button