506 Best Football Quiz Questions with Answers to Bamboozle the Smartest Brains

We often plan to put on football quiz questions for friends, family, or football buddies. The football-related questions fit all age groups because anytime is football time, and it’s beyond thrilling with football questions. But you are wondering where to look for some exciting football quiz questions? We got you covered.

‎‎People worldwide have witnessed the coronavirus pandemic and been introduced to the new norm of quarantine. So life became primarily virtual. Taking part in online games, quizzes, and puzzles with near and dear ones have become an amusing way to stay sane and connected. Thus, a virtual quiz can be a significant source of pleasure.

Again, introducing football-themed quiz games can be a great chance for football enthusiasts to show crazy love for football and surprise others.

Nevertheless, constructing football quiz questions is extremely challenging than it seems. So, we have made an ultimate football questions list to help you. Here we have assembled a wide-ranging collection of football trivia questions and answers only for football enthusiasts.

Best Football Quiz Questions of All Time

So you want to create a mind-blowing football quiz. But without covering the best football quiz questions, your fun plan will not accomplish. On this page, we have gathered some football trivia questions that are enough to deceive most intelligent minds.  

1. What is the full form of FIFA?

Answer: International Federation of association football.

2. He was the best football player of Europe in 1998?

Answer: Zinedine Zidane.

3. When was the first Premier League played?

Answer: 1992/93.

4. In 1990, this team failed to score even one goal in the World Cup final?

Answer: Argentina.

5. This player scored the fastest hat-trick in the Premier League?

Answer: Sadio Mane.

6. This was the first football player to be knighted?

Answer: Sir Stanley Matthews.

7. In which year Ronaldo retired before changing his decision?

Answer: 2016.

8. Which is the world’s largest football ground?

Answer: Rungrado 1st of May Stadium.

9. This team won the first Premier League?

Answer: Manchester United.

10. This UK team was the first to win the European Cup?

Answer: Celtic.

11. In 1949, an air crash killed all players present in the plane as well as others. What was the name of the club?

Answer: Torino.

12. Who was the first Premier League manager who was fired?

Answer: Ian Porterfield.

13. Which country won the first World Cup Championship?

Answer: Uruguay.

14. Where did the first Football tragedy which killed 25 spectators in the U.K take place?

Answer: Ibrox Park.

15. This manager gave David Beckham an armband?

Answer: Peter Taylor.

16. This player scored the maximum goals in a single World Cup Competition?

Answer: Just Fontaine.

17. Who was the youngest player to appear in the world cup?

Answer: Norman Whiteside.

18. How many clubs played in the first Premier League?

Answer: 22.

19. This Barcelona player was jailed after it was found that his passport was fake.

Answer: Ronaldinho.

20. In 1958, an air crash killed all players present in the plane as well as others. What was the name of the club?

Answer: Manchester United.

21. Manchester City was founded in which year?

Answer: 1880.

22. Wayne Rooney scored his first Premier League goal against this team.

Answer: Arsenal.

23. What was the name of the first World Cup trophy?

Answer: Jules Rimet Trophy.

24. This footballer had a galaxy named after them?

Answer: Cristiano Ronaldo.

25. Elton John was the owner of this club?

Answer: Watford.

26. What was the name of the first football club founded?

Answer: Sheffield.

27. Messi was closest to which family member before they passed away when the player was 10?

Answer: Grandmother.

28. The original FA. Cup was stolen in which year?

Answer: 1895.

29. Who was known as ‘Mad Dog’ in Football?

Answer: Martin Allen.

30. Which football player has played the most number of World Cup Competitions?

Answer: Antonio Carbajal.

31. Who won the first Premier League title?

Answer: Manchester United.

32. This player scored the last goal for Brazil in the final of Jules Rimet Trophy in 1970?

Answer: Carlos Alberto.

33. What was the total number of goals in 2016Copa Centenario tournament?

Answer: 91.

34. “A goal in the sky” is the autobiography of which football player?

Answer: Roberto Baggio.

35. This player is the top scorer of the Champions League?

Answer: Cristiano Ronaldo.

36. In 2012 when Lionel Messi became top scorer in the history of Barcelona’s, he broke the record of this player?

Answer: Cesar Rodriguez.

37. Ronaldo is the owner of this club?

Answer: Real Valladolid.

38. Who was the first football player to complete playing hundreds of International matches?

Answer: Billy Wright.

39. This player made the sole goal in the Final of European Cup 1978 for Liverpool?

Answer: Kenny Dalglish.

40. Who scored the first ever Premier League goal?

Answer: Brian Deane.

41. Liverpool was founded in which year?

Answer: 1892.

42. Goalkeeper David Seaman joined this team after leaving Arsenal?

Answer: Manchester City.

43. When was the first European Championship held?

Answer: 1960.

44. In which year for the first time 24 teams played in the European Championship?

Answer: 2016.

45. After how many games did Cristiano Ronaldo score his first Champions League goal?

Answer: 27.

46. Nicky Byrne played for which club before finding his calling in music?

Answer: Leeds United.

47. What was the jersey color of team Manchester United before they adopted the red color?

Answer: Green and gold.

General Football Quiz Questions

You can create a football quiz with answers for age groups – kids, teens, and adults to veterans. Beginning with general football questions can help participants be more enthusiastic and confident. Thus you will have a better chance of defeating your opponents in every part of the football quiz.

1. In what league is the concept of a ‘Designated Player’ a feature?

Answer: Major League Soccer (MLS).

2. What is the nickname of Borussia Monchengladbach?

Answer: Die Fohlen (The Foals).

3. Which club is associated with ‘Galacticos’?

Answer: Real Madrid.

4. Which manager was famously said to have given players ‘the Hairdryer Treatment’?

Answer: Sir Alex Ferguson.

5. Which club is sometimes referred to as FC Hollywood?

Answer: Bayern Munich.

6. In English football what is ‘St Totteringham’s Day’?

Answer: The date on which it is mathematically impossible for Tottenham to finish above Arsenal.

7. After Juventus, AC Milan and Inter, with nine Scudettos, which team has won the most Serie A titles?

Answer: Genoa.

8. In Spanish football, what is ‘the Pichichi’?

Answer: The award given to the top goalscorer (named after Rafael “Pichichi” Moreno).

9. In video game FIFA 20, team Piemonte Calcio represents which real-life club?

Answer: Juventus.

10. Which MLS franchise team does David Beckham own?

Answer: Inter Miami.

11. Who made international debut for Brazil in 1993 and scored in the game. Played in two World Cup finals and club career play in Brazil, Italy, Angola, Spain, Greece and Uzbekistan?

Answer: Rivaldo.

12. Who played in Germany, Italy, Austria and France. Won Serie A and scored the first ever Golden Goal in international football?

Answer: Oliver Bierhoff.

13. Who have played in the Conference, League Two, League One, Championship, Premier League, the UEFA Cup, Champions League and the World Cup?

Answer: Steve Finnan.

14. Who was the first Liverpool player to win the Ballon d’Or? Scored 40 goals for country and have played in England and Spain?

Answer: Michael Owen.

15. Who was originally a striker before becoming a defender. Played 11 seasons for the same club before managing them. Won two Bundesliga titles and a Champions League?

Answer: Jurgen Klopp.

16. Who played for Chelsea and spent time playing in Turkey. Been crowned African Footballer of the Year four times and the Africa Cup of Nations twice?

Answer: Samuel Eto’o.

17. Who have won league titles in Italy, Germany, Portugal and Austria. Who also won the European Cup both as a player and as a manager?

Answer: Giovanni Trapattoni.

18. Who was the manager who first named David Beckham as England captain?

Answer: Peter Taylor.

19. Who won the World Cup and European Championship at international level and won the Champions League on two occasions as manager of two different clubs?

Answer: Jupp Heynckes.

20. Who worn numbers 7, 17, 28 and 9 in my career, playing my football across, England, Spain, Italy and Portugal.

Answer: Cristiano Ronaldo.

21. With 365 goals, who holds the record for top Bundesliga goalscorer of all time?

Answer: Gerd Muller.

22. Bayern Munich have won the record number of Bundesliga titles, but which two clubs follow with five titles each?

Answer: Borussia Monchengladbach and Borussia Dortmund.

23. Can you name the most capped Germany international of all time?

Answer: Lothar Matthaus (150 caps).

24. Jurgen Klopp has managed two clubs in Germany, Borussia Dortmund and – can you name the other?

Answer: Mainz.

25. The record age for youngest head coach in the Bundesliga is 28 years and 205 days. Who was it?

Answer: Julian Nagelsmann (at Hoffenheim during the 2015-16 season).

26. FC Cologne have which animal on their club crest?

Answer: A goat.

27. RB Leipzig are otherwise known as…?

Answer: The Red Bulls.

28. Germany have won the World Cup four times, but how many times have they done so as a unified country?

Answer: Once (2014 – won in 1954, 1974 and 1990 as West Germany).

29. Only three German clubs have won the European Cup/Champions League. Can you name them?

Answer: Bayern Munich, Borussia Dortmund and Hamburg.

Easy Football Quiz Questions

Sometimes it’s tough to come up with easy football quiz questions and answers. To make an easy and beginner-friendly football quiz, you must go through some exciting yet easy questions. We’ve gathered many real football questions on this page just for you.

1. It took Cristiano Ronaldo 27 games to score his first Champions League goal, True or False?

Answer: True.

2. The phrase ‘park the bus’ arose when Jose Mourinho was forced to park the Chelsea team bus after the bus driver fell ill. True or False?

Answer: False.

3. Singer in Irish boyband Westlife Nicky Byrne played for Leeds United before moving into music. True or False?

Answer: True.

4. Sir Alex Ferguson managed the Scotland national team. True or False?

Answer: True.

5. Liverpool legend Kenny Dalglish is known as ‘King Kenny’ because he is related to the British Royal Family. True or False?

Answer: False.

6. Frank Lampard has scored more Premier League goals than Thierry Henry, Robbie Fowler and Michael Owen. True or False?

Answer: True.

7. Bayern Munich star Thomas Muller is a keen chess player and once won a Bavarian chess tournament. True or False?

Answer: False.

8. Former Brazil and Barcelona star Ronaldinho spent time in prison after being found to have used a fake passport. True or False?

Answer: True.

9. David Beckham took ballet lessons during his time at Manchester United in order to improve his agility. True or False?

Answer: False.

10.Brazil icon Pele once starred in a Hollywood movie alongside Michael Caine and Sylvester Stallone. True or False?

Answer: True.

11. In which year was the first European Championship held?

Answer: 1960.

12. With three titles each, which two teams have won the most European Championships?

Answer: Germany and Spain.

13. What is the name of the European Championship trophy?

Answer: Henri Delaunay Trophy.

14. With nine goals, who scored the most goals in a single European Championship tournament?

Answer: Michel Platini at Euro 84.

15. The Euro 2000 final between France and Italy was decided by Golden Goal. Which player scored the goal?

Answer: David Trezeguet.

16. England’s all-time leading European Championship goalscorer has a tally of seven goals. Can you name the player?

Answer: Alan Shearer.

17. Which one of the following three teams has not won the European Championship: Denmark, Belgium or Greece?

Answer: Belgium (runners up in 1980).

18. Denmark notably won Euro 92, despite the fact that they did not initially qualify. Which team did they replace?

Answer: Yugoslavia.

19. In which year did the European Championship expand from 16 teams to 24 teams?

Answer: Euro 2016.

20. Only one person has won the European Championship as a player and as manager. Can you name them?

Answer: Berti Vogts (West Germany in 1972 and Germany in 1996).

21. Which club has won the most Champions League titles?

Answer: Real Madrid (13).

22. Who is the only player to win the Champions League with three different clubs?

Answer: Clarence Seedorf (Ajax, Real Madrid, AC Milan).

23. Three people have won the Champions League a record three times as manager. Who are they?

Answer: Bob Paisley, Carlo Ancelotti and Zinedine Zidane.

24. In which season was the European Cup rebranded as the Champions League?

Answer: 1992-93.

25. Which team was the first from the UK to win the European Cup?

Answer: Celtic (1966-67).

26. The Champions League has been won only once by a team from Romania. Can you name them?

Answer: Steaua Bucharest (now FCSB).

27. Liverpool have won six Champions Leagues and Manchester United have won three, but who are England’s third most successful team in the competition with two titles?

Answer: Nottingham Forest (1978-79 and 1979-80).

28.Who is the Champions League’s top goalscorer of all time?

Answer: Cristiano Ronaldo.

29. Which player holds the record for most Champions League winners’ medals?

Answer: Francisco Gento (six titles with Real Madrid).

30. Which outfield player appeared in the Champions League final in three different decades?

Answer: Ryan Giggs.

Hard Football Quiz Questions

Around the world, football is a game of thrill and excitement that is worshipped by millions of people. If your quiz participants are football experts, you must make a list of hard football quiz questions in advance. Here are some football trivia questions for you:

1. Who wore the number 11 shirt for these famous title winning teams: Manchester United 1995-96?

Answer: Ryan Giggs.

2. Name one of the two players to win the Premier League golden boot who wore the squad number 11?

Answer: Didier Drogba and Mohamed Salah.

4. Who wore the number 11 shirt for these famous title winning teams: Leicester City 2015-16?

Answer: Marc Albrighton.

5. Name any of the five different teams to have both finished 2nd in their league and lost a Champions League final in the same season?   

Answer: Bayer Leverkusen, Bayern Munich, Borussia Dortmund, Chelsea, AC Milan.

6. Who wore the number 11 shirt for these famous title winning teams: Chelsea 2004-05?   

Answer: Damien Duff.

7. Name any of the four English managers to take charge of a non-English club in a major European final?

Answer: Bob Houghton, Terry Venables, Roy Hodgdon, Bobby Robson.

8. Who was the first goalkeeper to score a Premier League goal?  

Answer: Peter Schmeichel  .

9. Who is the only Australian player to appear in the PFA Team of the Year?     

Answer: Harry Kewell.

10. Name the 3 teams from in or near London to have beaten Arsenal at the Emirates Stadium in more than one competition?

Answer: Chelsea, Tottenham Hotspur, Watford.

11. Who wore the number 11 shirt for these famous title winning teams: Arsenal 2003-04?   

Answer: Sylvain Wiltord.

12. In the 2019 Europa League final, Petr Cech became the sixth player to play a major European final for two different English sides in the 21st century. Name any of the other five?

Answer: Ashley Cole, Juan Mata, Danny Murphy, Mark Schwarzer, Kolo Toure.

13. Who started for Arsenal in goal in the last game at Highbury (v Wigan in May 2006) and the first game at the Emirates (v Aston Villa in August 2006)?     

Answer: Jens Lehmann.

14. The USA retained the Women’s World Cup – who are the only other nation to have done so?

Answer: Germany.

15. Name any of the three players to score a hat-trick for the England national side who were playing for a nonEnglish club side at the time?  

Answer: Gary Lineker, David Platt, Michael Owen.

16. Who is the only English player to play in the Premier League under the same manager at three different clubs?

Answer: Peter Crouch.

17. Who was the only member of England’s EURO 96 squad to play for a non-British club side at the time?

Answer: Paul Ince.

18. Who were the only team not to lose a single game at the 2010 World Cup?     

Answer: New Zealand. 

19. In what year was the first ever FA Cup final to be contested by two non-British/Irish managers?

Answer: 2001 (Wenger vs Houllier).

20. Who wore the number 11 shirt for these famous title winning teams: Manchester City 2011-12?

Answer: Adam Johnson.

21. Who was the last English manager (excluding caretakers) to finish in the top two of the Premier League?

Answer: Kevin Keegan.

22. In 2009/10 season Cristiano Ronaldo left Manchester United at the start of the campaign. Who took the number 7 shirt following his departure?    

Answer: Michael Owen.

23. Which two Aston Villa players were in the PFA Team of the Year at the end of the 2009-10 campaign?

Answer: James Milner and Richard Dunne.

24. Who was the last Everton player to score a winning goal against Liverpool at Anfield?

Answer: Kevin Campbell.

25. Name the first player to score a Premier League hat-trick for Tottenham Hotspur     

Answer: Teddy Sheringham.

26. Who is the only Republic of Ireland player to score at both the European Championships and the World Cup?    

Answer: Ray Houghton.

27. Which three current EFL sides have played in 100+ seasons in the Football League but never in the topflight? (Name any one of them)

Answer: Lincoln City. Port Vale, Walsall.

28. Who provided the most assists for England at the 2019 Women’s World Cup?   

Answer: Beth Mead.

29. Name the first player to score a Premier League hat-trick for Arsenal   

Answer: Kevin Campbell.

30. Name the first player to score a Premier League hat-trick for Manchester United 

Answer: Andrei Kanchelskis.

31. Before Raheem Sterling, who was the last English player to score a brace in an FA Cup final match at Wembley? 

Answer: Ian Wright.

32. Who was the first manager to inflict a home Premier League defeat on Jose Mourinho? 

Answer: Gus Poyet.     

33. Brazil have played a selection of international friendlies at the Emirates Stadium – which is the only nation to beat them at the stadium?    

Answer: Portugal.

34. How many Premier League appearances did Cristiano Ronaldo make?

Answer: 209.

35. What is the common link between the above five answers?

Answer: All had sons to play in Premier League.

36. Who was the first African player to play in as many as four different FA Cup finals? 

Answer: Bruce Grobbelaar.

37. Name the first player to score a Premier League hat-trick for Chelsea   

Answer: Gavin Peacock.

38. Name the first player to score a Premier League hat-trick for Liverpool 

Answer: Mark Walters.

39. Name the first player to score a Premier League hat-trick for Manchester City

Answer: Paulo Wanchope.

40. Name the three players to score a club goal at the Emirates Stadium for three different teams?  

Answer: Dimitar Berbatov, Younes Kaboul, Eduardo da Silva.

Good Football Quiz Questions

So you want to look fantastic and intelligent in front of other football fanatics? Try to construct some good football quiz questions. We have made a list of some good football questions for you to ask and slay the opponents.

1. Messi has spent his entire professional career at Barcelona, but what was his schoolboy team?

Answer: Newell’s Old Boys.

2. Which Portuguese team did Ronaldo play for before signing for Manchester United?

Answer: Sporting.

3. Ronaldo is synonymous with the No.7, but what other number did he wear at Real Madrid?

Answer: No.9.

4. Messi famously retired from international duty in which year before reversing his decision?

Answer: 2016 (after Copa America final loss).

5. Ronaldo exclaims which word when celebrating a goal?

Answer: “Si!” (Spanish for ‘Yes!’).

6. Messi wore the No.30 at the start of his Barca career and is now No.10. What other number has he worn for the club?

Answer: No.19.

7. Which Portuguese island off the coast of Africa, which also shares its name with a cake, is Ronaldo from?

Answer: Madeira.

8. Messi has won a record number of Ballon d’Or awards – how many?

Answer: Six Ballon d’Or awards.

9. Ronaldo helped Portugal win the European Championship in which year?

Answer: 2016.

10. Which German multinational sportswear company is Messi an ambassador for?

Answer: Adidas.

11. Which Swedish footballer once had a clause inserted into his Premier League contract that prohibited him from travelling into space?

Answer: Stefan Schwarz.

12. Which Ballon d’Or-winning footballer had a galaxy named after them in 2015?

Answer: Cristiano Ronaldo – Galaxy Cosmos Redshift 7 (CR7).

13. Can you name the former Germany international who went on to become a professional wrestler in the WWE?

Answer: Tim Wiese.

14. Which former England internationals reached number 12 in the UK Singles Chart with the 1987 song ‘Diamond Lights’?

Answer: Chris Waddle and Glenn Hoddle (as ‘Glenn and Chris’).

15. The England Euro ’96 song ‘Three Lions’ was a hit by which comedy double act?

Answer: David Baddiel and Frank Skinner.

16. Which former Tottenham manager has competed in the Dakar Rally?

Answer: Andre Villas-Boas

17. What was the name of the hotel Jose Mourinho lived in when he managed Manchester United?

Answer: The Lowry Hotel

18. Which Spanish club’s nickname is Los Colchoneros, which translates to English as ‘The Mattress Makers’?

Answer: Atletico Madrid.

19. English rock star Elton John was twice the owner of which football club?

Answer: Watford.

20. Rangers tried to sign which superstar after Alex McLeish was alerted to his ability through popular video game Football Manager?

Answer: Lionel Messi.

21. There have been two World Cup trophies. What was the name of the first?

Answer: Jules Rimet Trophy / Victory.

22. Which country won the first ever World Cup in 1930?

Answer: Uruguay.

23. Which country has won the most World Cups?

Answer: Brazil.

24. Three countries have won the World Cup twice. Can you name them?

Answer: Argentina, France and Uruguay.

25. Which country has appeared in three World Cup finals, but never won the competition?

Answer: Netherlands.

26. The 2026 World Cup will be hosted across three different countries. Can you name them?

Answer: United States, Canada and Mexico.

27. In which World Cup did Diego Maradona score his infamous ‘Hand of God’ goal?

Answer: Mexico 1986.

28. The record number of World Cup goals is 16, scored by who?

Answer: Miroslav Klose.

29. Three people have won the World Cup as a player and as a coach. Mario Zagallo, Didier Deschamps and… can you name the third?

Answer: Franz Beckenbauer.

30. Two English players have won the World Cup Golden Boot. Who are they?

Answer: Gary Lineker (1986) and Harry Kane (2018).

Funny Football Quiz Questions

Whether it is ‘never have I ever game’ or a football quiz game, making it funny ensures a whole new level of pleasure. Thus if you are in quest of funny football quiz questions to entertain others, go through the list of soccer trivia questions given below:

1. Which Premier League winner’s father played rugby for Wales?

Answer: Ryan Giggs.

2. What year did the Premier League start?

Answer: 1992.

3. Who was the first sponsor of the Premier League?

Answer: Carling.

4. In what season did Roman Abramovich take over Chelsea?

Answer: 2003/04.

5. Which player holds the record for the most goals in consecutive Premier League games?

Answer: Jamie Vardy.

6. Kevin Phillips won the Golden Boot in 1999/2000, who was the next English player to do so?

Answer: Harry Kane.

7. Which player holds the record for most consecutive Premier League appearances (310)?

Answer: Brad Friedel.

8. What was significant about Mario Balotelli’s only assist in the Premier League for Manchester City?

Answer: It was for Sergio Aguero’s title-winning goal vs QPR.

9. Who scored the first ‘perfect hat-trick’ (left foot, right foot, and header) in the Premier League?

Answer: Jimmy Floyd Hasselbaink.

10. What player scored four goals in 12 minutes after coming on as a sub versus Nottingham Forest?

Answer: Ole Gunnar Solskjaer.

11. Which goalkeeper has the record of 138 clean sheets for the same Premier League team?

Answer: Petr Cech.

12. How many clubs have never been relegated from the Premier League?

Answer: Six.

13. How many teams were in the first-ever Premier League?

Answer: 22.

14. The lowest attendance was 3,039 in 1993 when Everton played away to which club?

Answer: Wimbledon.

15. Which two non-English clubs have played in the Premier League?

Answer: Swansea City and Cardiff City.

16. How many times has the league been renamed?

Answer: Four.

17. Which Swede had a clause in his contract banning him from travelling into space?

Answer: Stefan Schwarz.

18. In 2005, Newcastle’s Lee Bowyer had an on-pitch scrap with which team-mate?

Answer: Kieron Dyer.

19. For what club did Paulo Di Canio play when he pushed referee Paul Alcock?

Answer: Sheffield Wednesday.

20. Against which team did Wayne Rooney score his Premier League first goal?

Answer: Arsenal.

21. Who was the first Premier League manager to be sacked?

Answer: Ian Porterfield.

22. Who was Jose Mourinho’s first signing at Chelsea?

Answer: Paulo Ferreira.

23. How many times had David Moyes won the prestigious LMA Manager of the year award?

Answer: Three.

24. Who was the first Italian manager to win the Premier League?

Answer: Carlo Ancelotti.

25. Which manager was in charge at Manchester City when they won their first Premier League title?

Answer: Roberto Mancini.

26. Who has managed Reading, Swansea and Liverpool?

Answer: Brendan Rodgers.

27. Which club did Glenn Hoddle join after being sacked as England manager in 1999?

Answer: Southampton.

28. How many times did Sir Alex Ferguson win the Premier League Manager of the Month award?

Answer: Twenty-seven (27).

29. Who was the first English manager to win the Premier League Manager of the Year award?

Answer: Harry Redknapp.

30. Ron Atkinson last managed which club in the Premier League?

Answer: Nottingham Forest.

Random Football Quiz Questions

Don’t waste your energy thinking of attractive football quizzes and answers, as we’ve collected the most creative list of random football trivia questions for you. Just come back to this page every time you are in danger of running out of interesting questions.

1. Who scored the only goal in the 2013 FA Cup final?

Answer: Ben Watson.

2. What club was Nuno Espirito Santo managed by Jose Mourinho at?

Answer: Porto.

3. What year was MK Dons founded in?

Answer: 2004.

4. Who did Harry Kane score his first Tottenham goal against?

Answer: Shamrock Rovers.

5. Who was England’s goalkeeper in their last 2014 World Cup game?

Answer: Ben Foster.

6. Who did Reece James join on loan in 2018?

Answer: Wigan.

7. Which Russian city hosted games in Euro 2020?

Answer: Saint Petersburg.

8. Who did Jamie Vardy make his senior debut for?

Answer: Stocksbridge Park Steels FC.

9. Who was the first Tanzanian player to score in the Premier League?

Answer: Mbwana Samatta.

10. What year did West Ham leave the Boleyn Ground?

Answer: 2016.

11. How many Premier League goals did Matt Le Tissier score?

Answer: 100.

12. Who did Peter Crouch score his 100th Premier League goal against?

Answer: Everton.

13. Which club became West Ham United?

Answer: Thames Ironworks.

14. In what year was PSG founded?

Answer: 1970.

15. How many appearances did David Beckham make for PSG?

Answer: 10.

16. How many hat-tricks were scored in Southampton’s home loss to Leicester in 2019?

Answer: 2.

17. How many seconds did it take Sadio Mane to score his first hattrick against Aston Villa?

Answer: 176.

18. What was the 2015 Football League Cup Final score?

Answer: Bradford.

19. What country does Aubameyang play for?

Answer: Gabon.

20. Who won the first FA Cup?

Answer: The Burnley team

21. When was the first Merseyside derby played?

Answer: 1894.

22. Who scored the last goal in the 2019 Champions League?

Answer: Divock Origi.

23. What club did Edgar Davids retire at?

Answer: Barnet.

24. Who scored the only goal of the Euro 2016 final?

Answer: Eder.

25. What year did Wilfred Zaha join Manchester United?

Answer: 2013.

26. Which American club did Pele play for?

Answer: New York Cosmos.

27. Who were the first MLS champions?

Answer: D.C. United.

28. Who won the 1997-88 Premier League golden boot?

Answer: Chris Sutton.

29. Who was the first Asian player to score 50 Premier League goals?

Answer: Heung Min Son.

30. Who won the 2014 World Cup golden boot?

Answer: James Rodriguez.

Basic Football Quiz Questions

Looking for some basic football questions and answer to use? We have got you covered. These questions are fun, informative, yet basic for football fanatics to discover their level of football knowledge.

1. What is the capacity of the Emirates Stadium to the nearest thousand?

Answer: 60 thousand.

2. Who won the 1996-97 Champions League?

Answer: Borussia Dortmund.

3. How many points did Derby County get in the 2007-08 Premier League?

Answer: 11.

4. What team was Robbie Keane a player-manager at?

Answer: ATK.

5. How tall is Peter Crouch?

Answer: 6 ft 7 in.

6. How many goals did England score in the 1966 World Cup Final?

Answer: 4.

7. What academy did Erling Haaland play in?

Answer: Bryne.

8. What year did Robert Lewandowski join Borussia Dortmund?

Answer: 2010.

9. How many seconds did it take Christian Eriksen to score against Manchester United in 2018?

Answer: 11.

10. Who was the youngest Welsh player in the Team GB football squad at London 2012?

Answer: Joe Allen.

11. Who scored the first-ever Premier League goal?

Answer: Brian Deane.

12. Which England player scored in 46 different Premier League games throughout his career?

Answer: Darius Vassell.

13. Who is the only person born before 1960 to score a Premier League hat-trick?

Answer: Gordon Strachan.

14. Who is the Premier League’s all-time leading goal scorer?

Answer: Alan Shearer.

15. Which team lost two games by an eight-goal margin in 2009-2010?

Answer: Wigan Athletic.

16. Which player holds the record for scoring the most goals in his debut Premier League season?

Answer: Kevin Phillips.

17. The highest-scoring Premier League game finished 7-4. Which two teams played?

Answer: Portsmouth and Reading.

18. Who scored the first Premier League hat-trick?

Answer: Eric Cantona.

19. Name the player that scored the fastest Premier League hat-trick?

Answer: Sadio Mane.

20. Who was the first-ever winner of the Premier League’s Golden Boot?

Answer: Teddy Sheringham.

21. Who went down in 1996-97 after being deducted three points?

Answer: Middlesbrough.

22. Which striker made the PFA Team of the Year in 2004-05 despite being relegated?

Answer: Andy Johnson.

23. Which team embarrassingly recorded the fewest points ever in a Premier League season?

Answer: Derby County.

24. Who was the first outfield player to play every minute of the season for a Premier League title-winning side?

Answer: Gary Pallister.

25. In what season did Arsenal’s ‘Invincibles’ go the whole season unbeaten?

Answer: 2003/04.

26. How much did Sporting Lisbon receive for the transfer of 17 years old, Cristiano Ronaldo?

Answer: £12 million, a record fee at the time for a player of his age.

27. Which club conceded 100 goals on the way to being relegated in 1993/94?

Answer: Swindon Town.

28. Which club were relegated in their first season in the Premier League in 1997/98?

Answer: Barnsley.

29. Who are the only team to have received a gold version of the Premier League trophy?

Answer: Arsenal.

30. How many times did Alex Ferguson win the Premier League?

Answer: Thirteen (13).

31. The winners of the UEFA Champions League and the UEFA Europe League compete for which sporting trophy?

Answer: UEFA Super Cup.

32. Which variant of the game of football has its own UEFA Championship?

Answer: Futsal.

33. “La Liga” is the name of which European country’s professional football association?

Answer: Spain.

34. The professional football association of which European country is called “Serie A”?

Answer: Italy.

35. Name the Dutch footballer who was voted “European Player of the Century” in 1999.

Answer: Johan Cruyff.

36. Which French player is a record-scoring footballer for Arsenal and went on to become Assistant Manager of Belgium?

Answer: Thierry Henry.

37. Which player went through the Ajax youth system, played for Ajax and became Assistant Manager at the club in 2011?

Answer: Denis Bergkamp.

38. Name the Juventus goalkeeper who was the first winner of the Golden Foot Award.

Answer: Gianluigi Buffon.

39. Who started their professional football career at Stuttgarter Kickers, became captain of the German team and then head coach of the USA team?

Answer: Jurgen Klinsmann.

Football Quiz Questions about NFL

Generally speaking, there isn’t a good football quiz without NFL football trivia for football enthusiasts. Create a quiz filled with NFL trivia questions if you want to impress your buddies and grab their attention.

1. To reach the red zone, the football team has to drive to what yard line?

Answer: The twenty.

2. What is the length of the end zone?

Answer: 10 yards.

3. How many players are on the defense in the NFL?

Answer: 11

4. In the NFL, how many players are there in the offense?

Answer: 11.

5. How long is a field supposed to be in an NFL game?

Answer: 100 yards.

6. No new changes can be made to the NFL rules until the season gets over. True or False?

Answer: True

7. Is it possible for a super bowl to end in a tie?

Answer: No, postseason games and Super Bowl cannot end in a tie.

8. Does a 2-minute warning exist in an NFL game?

Answer: Yes.

9. What is the duration of halftime in the NFL?

Answer: 12 minutes.

10. Can a coach challenge an official’s judgment call in an NFL game?

Answer: No.

11. If a player goes out of bounds, does the clock stop?

Answer: Yes.

12. How many player units are there in a single team?

Answer: 3.

13. How is the second half of an NFL game initiated?

Answer: A kickoff.

14. Where do the kickoffs usually take place?

Answer: At the 35-yard line.

15. Who gets the ball’s possession in case of overtime?

Answer: It is determined by a coin toss.

16. How many points is a touchdown worth in an NFL game?

Answer: 6 points.

17. Which player generally throws the football in an NFL game?

Answer: The quarterback.

18. Which NFL player generally catches the ball during a game?

Answer: The wide receiver.

19. Which player generally runs with the football in an NFL game?

Answer: The running back.

20. Which is the position in an NFL game that does not get the football passed to them?

Answer: The cornerback.

21. At which field position does the play begin?

Answer: At the line of scrimmage.

22. How many ways can the ball be advanced by a quarterback?

Answer: Two.

23. Do all NFL teams switch ends after every quarter?

Answer: Yes.

24. How many timeouts does each team get in every half?

Answer: Three.

25. Once the last play ends, how soon should the next play begin?

Answer: Within 40 seconds.

26. Are there umpires in the NFL games?

Answer: Yes.

27. Who has the final say on the field during a game?

Answer: The referee.

28. Who protects the quarterback by blocking the defensive players?

Answer: The offensive lineman.

29. The punter and the place-kicker are the same things, True or False?

Answer: False.

30. How many points is safety worth?

Answer: 2 points.

31. Question: Which NFL team has won the most number of league championships?

Answer: Green Bay Packers have won 13 league championships.

32. How many times have the New York Giants won the Super Bowl?

Answer: 4 Super Bowls.

33. Which team has won the Super Bowl and gone undefeated in the regular season?

Answer: The Miami Dolphins.

34. What were the Chicago Bears called initially?

Answer: Decatur Staleys.

35. What was the Dallas Cowboys defense nicknamed during the 1960s and 1970s?

Answer: Doomsday Defense.

36. In 1960, which object was featured on the New England Patriots team’s helmet design?

Answer: A hat.

37. Which team was defeated by the Kansas City Chiefs in Super Bowl IV?

Answer: Minnesota Vikings.

38. Why did the New York Titans become the New York Jets?

Answer: Due to their proximity to the LaGuardia Airport.

39. Which city were the Los Angeles Rams representing when they won an NFL championship in 1999?

Answer: St. Louis.

40. Who won the first Super Bowl?

Answer: Green Bay Packers.

41. Who is the head coach of the Miami Dolphins team?

Answer: Mike McDaniel.

42. When did the Detroit Lions win NFL championships back-to-back?

Answer: In 1952 and 1953.

43. Which team was defeated by the Washington Redskins in overtime during the 2012 NFL season?

Answer: Baltimore Ravens.

44. What was the record of the Denver Broncos team during their first season?

Answer: 4-9-1.

45. Where and when was the first NFL Super Bowl held?

Answer: At Los Angeles Memorial Coliseum on 15th January 1967.

46. How many rounds are there in an NFL Draft?

Answer: Seven rounds.

47. How much does a Super Bowl ring cost?

Answer: A Super Bowl ring set’s estimated cost is about $5 million.

48. Who is the Lombardi Trophy named after?

Answer: Green Bay Packers coach Vince Lombardi.

49. What was the National Football League initially called?

Answer: The American Professional Football Association or the APFA.

50. What are NFL footballs made of?

Answer: Cowhide.

51. Which NFL team has a big cat as their mascot?

Answer: The Carolina Panthers.

52. Which NFL team is named after their first coach?

Answer: The Cleveland Browns

53. Which NFL team shares their official logo with Georgia University?

Answer: Green Bay Packers.

54. What is the approximate weight of a football used in NFL games?

Answer: 14-15 grams.

55. Which was the first team to win 5 Super Bowls?

Answer: The San Francisco 49ers.

56. Where is the headquarters of the National Football League?

Answer: New York City.

57. Who is the NFL commissioner presently?

Answer: Roger Goodwell.

Football Quiz Questions about Premier League

Think you’re a Premier League fan? Well, surprise questions from the premier league will confuse your opponent. Play along with your friends and family, and have a shootout! Here, you’ll find many Premier League quiz questions and divide them into rounds for the best outcome.

1. Which player scored the fastest hat-trick in the Premier League?

Answer: Sadio Mane (2 minutes 56 seconds for Southampton vs Aston Villa in 2015).

2. Which player, with 653 games, has made the most Premier League appearances?

Answer: Gareth Barry.

3. Three players share the record for most Premier League red cards (8). Who are they?

Answer: Patrick Vieira, Richard Dunne and Duncan Ferguson.

4. With 260 goals, who is the Premier League’s all-time top scorer?

Answer: Alan Shearer.

5. When was the inaugural Premier League season?

Answer: 1992-93.

6. Which team won the first Premier League title?

Answer: Manchester United.

7. With 202 clean sheets, which goalkeeper has the best record in the Premier League?

Answer: Petr Cech.

8. How many clubs competed in the inaugural Premier League season?

Answer: 22.

9. Which three players shared the Premier League Golden Boot in 2018-19?

Answer: Pierre-Emerick Aubameyang, Mohamed Salah and Sadio Mane.

10. The fastest goal scored in Premier League history came in 7.69 seconds. Who scored it?

Answer: Shane Long (for Southampton vs Watford in 2018-19).

11. In what year was the Premier League founded?

Answer: 1992.

12. What team won the first ever Premier League season?

Answer: Manchester United.

13. Which player scored the first ever Premier League goal?

Answer: Brian Deane.

14. Name the Champions of the 2020/21 season?

Answer: Manchester City.

15. Which Premier League club did football icon Cristiano Ronaldo play for?

Answer: Manchester United.

16. Which team went an entire season without losing a game in 2003/04?

Answer: Arsenal.

17. At what club did Wayne Rooney make his competitive debut?

Answer: Everton.

18. How many wins did Derby County record in the 2007/08 season?

Answer: One.

19. Which team received a Premier League record transfer fee for their player in 2018?

Answer: Liverpool.

20. Who was the top goal scorer at the end of the first ever Premier League season?

Answer: Teddy Sheringham.

21. Which team did Aguero score his famous title winning goal against in 2012?

Answer: Queens Park Rangers.

22. Which team won their first ever Premier League title in 2016?

Answer: Leicester City.

23. Who bit Branislav Ivanovic’s arm in 2013?

Answer: Luis Suarez.

24. Which player refused to be substituted in the 2019 Carabao Cup final?

Answer: Kepa Arrizabalaga.

25. The ‘Battle of the Bridge’ took place between Chelsea and which local rival?

Answer: Tottenham.

26. Which youngster and soon-to-be national icon scored from his own half in 1996?

Answer: David Beckham.

27. What rival team was manager Kevin Keegan referring to in 1996 when he claimed “I would love it if we beat them. Love it.”?

Answer: Manchester United.

28. Which TV personality gave the infamous “Where are you? Let’s be ‘avin’ you!” speech to Norwich fans in 2005?

Answer: Delia Smith.

29. Name the Premier League who manager referred to himself as ‘a special one’ in 2004?

Answer: Jose Mourinho.

30. What object left on the pitch deflected the ball into the net following Darren Bent’s strike in 2009?

Answer: A beach ball.

31. Winner of the 2018 golden boot?

Answer: Mohamed Salah.

 32. Scored after only 7.69 seconds in 2019?

Answer: Shane Long.

33. Manchester United captain from 1997-2005?

Answer: Roy Keane.

34. Scored 51 headers in his career?

Answer: Peter Crouch.

35. Banned for 9 months after fly-kicking an opposition fan?

Answer: Eric Cantona.

36. Described by Sir Alex Ferguson as the ‘best he had ever seen’?

Answer: Ravel Morrison.

37. First to score 5 goals in a single Premier League game?

Answer: Andy Cole.

38. Celebrated by revealing ‘Why always me?’ printed on his undershirt?

Answer: Mario Balotelli.

39. The first opposition player to score at the newly inaugurated Tottenham Hotspur Stadium?

Answer: Michail Antonio.

40. Played for PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Bolton, Chelsea, Juventus and West Brom?

Answer: Nicolas Anelka.

41. What club are referred to as ‘The Hammers’?

Answer: West Ham United.

42. What team are known as ‘The Magpies?’

Answer: Newcastle United.

43. What team are referred to as ‘The Villains?’

Answer: Aston Villa.

44. What club are nicknamed ‘The Hornets?’

Answer: Watford.

45. What team are known as ‘The Canaries?’

Answer: Norwich.

46. What is Arsenal FC also known as?

Answer: The Gunners.

47. What is Sheffield United also known as?

Answer: The Blades.

48. What is AFC Bournemouth also known as?

Answer: The Cherries.

49. What is Leicester City also known as?

Answer: The Foxes.

50. What is Southampton FC also known as?

Answer: Saints.

51. Mario Balotelli only assisted one goal in the Premier League – True or False?

Answer: True.

52. Wayne Rooney is the youngest ever Premier League goal scorer – True or False?

Answer: False.

53. Three players finished joint top-scorer in the 2018/19 season – True or False?

Answer: True.

54. Sadio Mane scored a Premier League hat-trick in under three minutes – True or False?

Answer: True.

55. Vinnie Jones was sent off more than ten times in the Premier League – True or False?

Answer: False.

56. Cristiano Ronaldo scored 11 direct free kicks in the Premier League – True or False?

Answer: True.

57. David Beckham scored more free kicks than Cristiano Ronaldo in the Premier League – True or False?

Answer: True.

58. Harry Kane registered both the most goals and assists in the 2020/21 season – True or False?

Answer: True.

59. Thierry Henry holds the all-time Premier League goalscoring record – True or False?

Answer: False.

60. Cardiff City FC is the only Welsh club to have played in the Premier League – True or False?

Answer: False.

Football Quiz Questions for Beginners

A well-researched football knowledge quiz can be tough and appropriate only for those who breathe, eat, and sleep football. Use this set of questions to prepare a football quiz for beginners. These questions are friendly for those who have built a new love for this beautiful game.

1. Which team scored the first UEFA Conference League goal?

Answer: Maccabi Tel-Aviv.

2. Which country scored the first goal in the UEFA Nations League?

Answer: Georgia.

3. What year did Graham Potter become the manager of Ostersund?

Answer: 2011.

4. Who scored the first Premier League goal?

Answer: Bryan Deane.

5. What was the 2010 World Cup ball called?

Answer: Adidas Jabulani.

6. Who finished 9th in the 2019-20 Premier League season?

Answer: Sheffield United.

7. Zlatan Ibrahimović has won the Champions League, True or False?

Answer: False.

8. How many appearances did Jonathan Woodgate make for Real Madrid?

Answer: 9.

9. Who scored a brace in the 1998 World Cup final?

Answer: Zinedine Zidane.

10. What does UEFA stand for?

Answer: Union of European Football Associations.

11. In the 2010 World Cup final, referee Howard Webb handed out nine yellow cards to Dutch players; who got two and was sent off?

Answer: Johnny Heitinga.

12. Who scored the goal that enabled the Republic of Ireland to beat Italy at the 1994 World Cup finals?

Answer: Ray Houghton.

13. Which player scored a goal for Italy in the World Cup finals and also played in the Premier League?

Answer: Dino Baggio.

14. Name the player that, aged forty, was the oldest World Cup-winning captain?

Answer: Dino Zoff (Italy, 1982).

15. Which three members of the England World Cup squad from 2010 were travelling to their third World Cup tournament?

Answer: David James, Ashley Cole and Joe Cole.

16. Scotland had appeared eight times at the World Cup finals; how many times have they made it past the group stage?

Answer: None.

17. Who is the highest scorer in the World Cup finals for the Netherlands, with seven goals?

Answer: Johnny Rep.

18. Who scored the winning goal against Tunisia in the group stages of WC 2018?

Answer: Harry Kane (scored both goals).

19. Which player won the World Cup Young Player award in 2018?

Answer: Kylian Mbappe.

20. Harry Kane was the top scorer of the World Cup 2018. Who came second?

Answer: Antoine Griezmann and Romelu Lukaku – both with 4 goals.

21. Which Cliff set a career goals record at Arsenal?

Answer: Bastin.

22. Dennis Bergkamp’s goals led which team to Euro success in 1992?

Answer: Ajax.

23. Who is credited – or blamed – for bringing the shirt-over-the-head-after-scoring routine to English football?

Answer: Fabrizio Ravanelli.

24. Which player of the 1950s and ’60s set up Chelsea’s record for most league goals for the club?

Answer: Bobby Tambling.

25. Whose amazing Euro 96 lob knocked out Portugal?

Answer: Karel Poborsky.

26. Neil Shipperley’s goals kept which side in the Premiership in 1995-96?

Answer: Southampton.

27. Which German striker was known as “Der Bomber”?

Answer: Gerd Muller.

28. Steve Bloomer notched 292 League goals for which club?

Answer: Derby County.

29. Who dived full-length on the pitch after his first goal for Tottenham Hotspur in the Premiership?

Answer: Jurgen Klinsmann.

30. To 20 each way, what was Dixie Dean’s Everton League goals total?

Answer: 349.

31. Who scored the only hat-trick of the Euro 2008 finals?

Answer: David Villa.

32. Which 21st-century player scored a hat-trick for England in his second start?

Answer: Theo Walcott.

33. Which post-war player has scored the most hat-tricks for Arsenal with 11?

Answer: Ian Wright.

34. Who scored a hat-trick of penalties for Brazil against Argentina in 2004?

Answer: Ronaldo.

35. In which city did Michael Owen score his first England hat-trick?

Answer: Munich.

36. Which Man Utd player scored a hat-trick on his debut for the club in 2004?

Answer: Wayne Rooney.

37. Who scored a hat-trick for Real Madrid in a 4-3 defeat to Man Utd in 203?

Answer: Ronaldo.

38. In 2008, he scored consecutive home hat-tricks for his Premiership club. Who is he?

Answer: Fernando Torres.

39. Who scored a hat-trick for England against Jamaica in 2006?

Answer: Peter Crouch.

40. Which Spurs player scored a hat-trick in their 4-0 win over Dinamo Zagreb in 2008?

Answer: Darren Bent.

Football Quiz Questions for Kids

Football is a sport that kids adore. Through football questions, kids get involved in the game. Remember, kids don’t have rich information about football; therefore, you must be cautious while planning a football trivia for kids.

1. What color is the home kit of both Manchester United and Liverpool?

Answer: Red.

2. Which team did Lionel Messi debut for?

Answer: Barcelona.

3. What is the top English league called?

Answer: Premier League.

4. Which country beginning with A is Lionel Messi from?

Answer: Argentina.

5. Which country beginning with P is Cristiano Ronaldo from?

Answer: Portugal.

6. What shirt number did Cristiano Ronaldo have when he first arrived at Real Madrid?

Answer: Nine.

7. Who managed Liverpool when they won the Premier League for the first time?

Answer: Jurgen Klopp.

8. What is the biggest FIFA international competition called?

Answer: World Cup.

9. What country won Euro 2020 – France, Italy or Germany?

Answer: Italy.

10. Leicester has won the Premier League – True or False?

Answer: True.

11. Which team did Ryan Giggs spend his entire career with?

Answer: Manchester United.

12. Who is the son of Peter Schmeichel?

Answer: Kasper Schmeichel.

13. Arsenal, Chelsea, and Tottenham are all based in which city?

Answer: London.

14. How many lions are on the England badge?

Answer: Three.

15. What is the name of England’s home stadium?

Answer: Wembley.

16. What position does David De Gea play?

Answer: Goalkeeper.

17. Which country is Pele from – Brazil or Portugal?

Answer: Brazil.

18. How long is one half of a football game?

Answer: 45 minutes.

19. Which country does N’golo Kante play for – France, England, or Brazil?

Answer: France.

20. What colour is Chelsea’s home shirt?

Answer: Blue.

21. What position does Harry Maguire play?

Answer: Centre back.

22. In which year did England first win the World Cup – 1966, 1967 or 1971?

Answer: 1966.

23. What country is Gareth Bale from – England, Ireland or Wales?

Answer: Wales.

24. You get a red card if you get two yellow cards in the same game – True or False?

Answer: True.

25. What country is Zlatan Ibrahimović from – England, Sweden or France?

Answer: Sweden.

26. What is the top Spanish league called?

Answer: La Liga.

27. Harry Kane hasn’t scored over 100 Premier League goals – True or False?

Answer: False.

28. How many players are allowed on the pitch for each team at once – 8, 9 or 11?

Answer: Eleven.

29. What country is Luis Suarez from?

Answer: Uruguay.

30. Which Country won the 2018 World Cup – France, Germany or Brazil?

Answer: France.

31. What is Manchester United’s stadium called?

Answer: Old Trafford.

32. Which country is David Beckham from?

Answer: England.

33. Which city do Aston Villa play in – Manchester or Birmingham?

Answer: Birmingham.

34. Who was Arsenal’s manager during their invincible Premier League season?

Answer: Arsene Wenger.

35. Who was Manchester City’s manager when they became the first team to reach 100 points?

Answer: Pep Guardiola.

36. What is an overhead kick also known as?

Answer: Bicycle kick.

37. Which team plays at Vicarage Road – Fulham or Watford?

Answer: Watford.

38. What colour is the Tottenham home kit?

Answer: White.

39. Who was the England manager at Euro 2020?

Answer: Gareth Southgate.

40. Which ‘TT’ was Chelsea’s manager when they won the 2020 Champions League?

Answer: Thomas Tuchel.

41. Which Liverpool player is known as ‘The Egyptian King’?

Answer: Mohamed Salah.

42. What country is Heung Min Son from?

Answer: South Korea.

43. What is the league below the Premier League called?

Answer: Championship.

44. What is Newcastle’s stadium called?

Answer: St James’ Park.

45. What does VAR stand for?

Answer: Video Assistant Referee.

46. Which club did Steven Gerrard play the most games for – Liverpool or Manchester City?

Answer: Liverpool.

47. Frank Lampard played for Manchester City – True or False?

Answer: True.

48. What country is Jose Mourinho from?

Answer: Portugal.

49. What is the name of the prize that the Premier League top scorer wins?

Answer: Golden boot.

50. In which year was West Ham’s stadium used for the Olympics – 2010, 2011 or 2012?

Answer: 2012.

Football Quiz Questions for Teens

Youths have an extraordinary passion for football, and they know nearly all football leagues and matches. Planning a hard football trivia for teens brings outstanding results. We have collected some soccer quiz questions for you to use.

1. Which famous English knockout competition is also the oldest cup tournament in the world?

Answer: FA Cup.

2. Which famous football team play at Old Trafford?

Answer: Manchester United.

3. Which team does Harry Kane play for?

Answer: Tottenham Hotspur (Spurs).

4. How many teams are there in the English Premier League?

Answer: 20.

5. Which country has won the World Cup most times?

Answer: Brazil.

6. Sheffield has two football clubs, which one of these club sounds like a day of the week?

Answer: Sheffield Wednesday.

7. What is the name of the football stadium where England play home matches?

Answer: Wembley Stadium.

8. How long is one half of a professional football game?

Answer: 45 minutes.

9. A dog called Pickles became famous in 1966 for finding what?

Answer: The World Cup (which had been stolen but was found in a garden by a dog called Pickles).

10. Which famous football player moved to Los Angeles Galaxy in 2007?

Answer: David Beckham.

11. Diego Maradona, who is one of the best ever football players, played for which country?

Answer: Argentina.

12. What do footballers wear beneath their socks to protect their ankles and lower legs from injury?

Answer: Shinpads.

13. How many points does an English Premier League team get if they win the match?

Answer: 3 points.

14. The football clubs Rangers and Celtic are teams in which British city?

Answer: Glasgow (in Scotland).

15. What sort of animal is on both the England and Scotland football badges?

Answer: A lion (England has three lions on it’s badge, Scotland has one).

16. Real Madrid are a brilliant team from which country?

Answer: Spain.

17. Can you name the record goal scorer for the England national team?

Answer: Wayne Rooney.

18. What word is used to describe a match between two local rival teams?

Answer: A derby.

19. Which Brazilian footballer is regarded as one of the greatest players of all time?

Answer: Pele.

20. Which football team are nicknamed The Gunners?

Answer: Arsenal.

21. Which Portuguese footballer is the most famous footballer in the world?

Answer: Cristiano Ronaldo.

22. Which British football club has won six European Cups and has the club anthem “You’ll Never Walk Alone”?

Answer: Liverpool.

Final Thoughts on Football Quiz Questions

Football is a game that individuals worship all over the world. With the brilliant lights, the stadiums jam-packed with loud fans, and the fragrance of fresh-cut grass, football is a stunning game that charms thousands of fans.

Hosting football quiz questions can increase the knowledge of this beautiful game. Anyone who doesn’t have a deeper understanding of football undoubtedly needs to reconsider and take the time to play football trivia questions and answers. Additionally, Football enthusiasts will find a football quiz game simply entertaining with lots of amazement.

If you’ve been around the sport of football, you can recognize football quiz questions can be a great source of knowledge and fun among football enthusiasts. Thus it’s essential to stay attentive and take in as much knowledge on football as possible so you don’t puzzle yourself or your participants.

For casual football fans, answering and learning football questions can be worthwhile as it boosts an admiration for the actual game that one might not otherwise have.

Are you ready to test your friends and families’ knowledge of football? This is the chance for you! If you believe you can notch big on football quiz questions, get started today!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button